Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Kórházak, szülészetek

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

bajcsyban távirányítós ágyak vannak a szülőszobában és az egész gyerekágyon-nőgyógyászaton. Nem kell kínlódni se fel, se le Nekem a császárok után NAGY segítség volt h csak állok és a fenekemhez jön az ágy, nem kell majdnem leguggolni ha rá akarok ülni+ felálláshoz is addig nyomtam a gombot míg legkevesebb erőfeszítéssel sikerült. Szülőszobán ugyanez van, vagyis kicsit komolyabb.
    "De erre egy csillag táncra perdült, s az alatt születtem én." W.S.
    Árven Anasztázia már 8 éves Véda Teodóra majd'7Merse Krisztián 5 évesDéva Glória 3 és fél Fáta Viktória másfél éves és tavaszipocak

Comment

A mi érdekünk
      Orsi Marci, Virág és Simi anyukája
      Kreatív otthon www.mezeiorsi.blogspot.com

Comment

Egyetértek Veled Orsi! Az ANYÁKON NAGYON SOK MÚLIK!!!
        A MI érdekünk.
        Egy élettani folyamat legkompetensebb embere maga az, akin a folyamat végbemegy, ha Ő nem tudja, hogy Neki mi a jó , akkor majd az fogja tudni, akinek átadta a felelősséget a saját teste és babája működésének felügyeletét illetően.
        Bábafa:
        ANYA, szülésznő, laktációs szaktanácsadó(IBCLC)
        Összefogás a Szülés-Születés-Szoptatás Humanizációjáért KHE-titkára. www.hasillo.tk

Comment

Nekem nagyon bejött az Imrés szülőágy. De a kórteremben lévő ágy az nem.. DE kibirható volt. A Raft az tényleg jó doki Aranyos.Ő hivta be a Faludit amikor itt volt az ideje. Ha lesz tesója Zsófinak akkor lehet ő lesz a dokim.Nagyon jófejnek tünt. Mi a második neve???
          Viszont a Bajcsyban kényelmes volt az ágy. De ott csak a nőgyógyászatot ismerem,szülészetet nem ismerem
          Évi, a zsivány nagylány Lilla Zsófia anyukája, (2010.04.22. 12:01)

Comment

Evita85 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nekem nagyon bejött az Imrés szülőágy. De a kórteremben lévő ágy az nem.. DE kibirható volt. A Raft az tényleg jó doki Aranyos.Ő hivta be a Faludit amikor itt volt az ideje. Ha lesz tesója Zsófinak akkor lehet ő lesz a dokim.Nagyon jófejnek tünt. Mi a második neve???
            Viszont a Bajcsyban kényelmes volt az ágy. De ott csak a nőgyógyászatot ismerem,szülészetet nem ismerem
            Miklósnak hívják... van neki blogja is (bár nem nagyon ír), meg óbudán a rendelése... (most néztem meg a netet)...
            Viri, aki UNICEF kékben pompázik és a 4 gyerek libasorban...
            a gimnazista, az általános iskolás, az óvodás és a bölcsődés...

Comment

ha már kórházak:
              egerben most ez a cucc van, ha miden jól megy, lehet, hogy hamarosan kipróbálom

egy dúla tervezte, és egy nagy babazsákfotel és használják
              http://www.heol.hu/galerialp/40815
              Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
              Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
              Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
              írj a gmailemre az is cyanus

Comment

hoviraeg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Miklósnak hívják... van neki blogja is (bár nem nagyon ír), meg óbudán a rendelése... (most néztem meg a netet)...
                Hu de nem illik rá a Miklós név (szerintem)
                Ott humorizáltak a Fanta Zsuzsával. Mondom hagyják már abba mert itt ülve megszületik Zsófi. Mondjuk lehet direkt röhögtettek? Ezt nem tudhatom.

Egyébként melyik kórházban lövik be a babák fülét ha szeretném? Szeretnék neki fülbevalót,de a védőnéni lehet nem vállalja.
                Évi, a zsivány nagylány Lilla Zsófia anyukája, (2010.04.22. 12:01)

Comment

én a SOTE Ien szultem juniusban és ha nem lett volna terminus tullépés miatt elotte folyton napi CTg és szulés utan nem lett volna gyerekagy 3 napig az osztalyon akkor szép emlékeim lennének. igaz, én dulaval szultem, a dokim szerintem szuper volt és szerencsém volt a szulésznovel is (nem fogadott volt). viszont ugye csak egy ember johet be veled a szulésre, szamolni kell azzal h a doki esetleg hoz medikusokat is (nalam a kitolasnal voltak, engem nem zavartak, kedvesek voltak és segitettek, de szerintem én kisebbség vagyok azzal, hogy nem zavartak). és azért ha az ember hangos akkor elofordulhat h kap megjegyzéseket. az infuzio alap, a burokrepesztés is ugy tunik még mindig alapbol jar, ha fajasokkal megy be az ember. 1 hét terminustullépést engednek, orvostol is fugg allitolag h inditanak, altalaban ha nem nyilt ki a méhszaj akkor zselével, van aki befektet, van aki nem. burokrepesztés utan antibiosz automatice ment.

a gyerekagyas osztaly egy katasztrofa, nekem majdnem rament a szoptatas. érdemes ambulansan szulni ha a doki tamogatja és a gyerekorvos is ad papirt.
                  Panni, csemeték a Kisfrancok (2010.06., 2014.04.)

Comment

Sziasztok!

Győr, Petz, 2009 dec., influs kórházzárlat

Először is: a felvételkor nem hitték el, hogy vajúdok. Nst után elküldtek aludni, hogy majd talán holnap, vagy holnapután, és amikor mondtam, hogy nem tudok aludni, hiszen nagyon fáj, csak mosolyogtak a szülésznők, hogy ugyan... még orvost sem hívtak... na, 3 óra múlva megszültem. Egyedül vajúdtam egy üres kórteremben, és amikor már elhitték, hogy szülök, és figyeltek is rám, már nyomhattam is, szóval nem tudom, hogy a vajúdás menetébe egyébként mennyire szólnak bele.
                    Ügyeletes orvos korrekt volt, tette a dolgát, bár a gátmetszésen kívül nem volt velem tennivalója, viszont szülés után is követte a történéseimet, minden nap benézett hozzám.
                    A csecsemősök morcosak, nem túl kommunikatívak, bár ha kérdeztem, akkor röviden válaszoltak, egyikük még a szoptatásban is segített egy kicsit, viszont a végén hozzátette, hogy nem mehetek ám időben haza, ha nem hízlalom a gyereket. Azon voltam... és azóta is azon vagyok. A zárlat miatti egyedüllétet és esetlenséget nem enyhítették, mindent rámhagytak, pedig első baba és bababarát kórház.
                    De túléltük.

Comment

Sote 2-es Klinika

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. A szülésfelkészítő tanfolyam nagyon hasznos és érdekes, bár a császárról nem szívesen beszélnek csak a hagyományos szülésről és az ahhoz tartozó dolgokról. A kismamatorna, ahová ingyenesen lehet járni, nagyon bevált volt nekem. Mindent tudtam mire elérkezett a nagy nap, de császáros lettem, amit egyáltalán nem bántam, életem legjobb élménye volt. Igaz előre tudtam, hogy így lesz, mert a babám nem akart befordulni. Előre készültem homeós bogyókkal és infralámpával, így a lábadozás kb 3-4 napig tartott, utána már piacra is mentem vásárolni. A Klinikán nagyon jó ötletnek tartom, hogy a hozzátartozók nem mehetnek be a gyerekágyas részlegre, így nem kell folyamatosan hozzájuk alkalmazkodni. A csecsemősök nem túl segítőkészek, de ha az ember nem hagyja magát, előbb-utóbb készségesek. Először persze megpróbálják a cukros vizet majd a tápszert erőltetni ha a gyerek sír és mondjuk még nincs tej, de az anyuka beleegyezése nélkül nem teszik. Nagyon szoptatáspárti az intézmény, ez különösen tetszik, hallottam azóta történeteket egyéb kórházakról....
                      A szülőszobák Klinikához méltóan felszereltek, igaz bordásfalat nem láttam, de nagy labda az volt és hiper-szuper szülőágy, zenehallgatás, külön fürdőszoba, mintha egy hotelben lenne az ember, épp csak a tv hiányzott. A gyerekágyas osztály kicsit lepukkant, de nem találtam vészesnek, amennyire nincs pénz, ahhoz képest elviselhető. Egyedül az étel rettenetes, a levegő borzalmasan száraz és nagyon meleg van. Összességében oda mennék mégegyszer szülni.......
                      Zsuzsi, Nóri (2010.04.07) éééés......Edina baba mamija

Comment

http://index.hu/belfold/2010/09/15/kirugjak_a_foorvost/
                        M, egy nőnapi kisvirág anyukája

Comment

zsircica eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ha a Szent Imre a legmamabarátabb, akkor nem szeretném tudni, milyen a többi Mindkét gyermekem ott született és az első szülésemnél a vajúdás alatt az főorvosnak (nem ő volt a választott orvosom) a másodiknál a gyermekágyas osztályon az éjszakás nővérnek volt olyan megalázó beszólása, ami maradandó nyomot hagyott bennem... A nővérek/ szülésznők a szülés után a gyermekágyas osztályon emberszámba se veszik az anyát, ha csak nem nála szültek és nem tömték meg a zsebüket... De ez csak az én tapasztalatom
                          Nekem csak fogadott szülésznőm volt, orvost nem fogadtam mert a dokim már nem vállal szülést. Olvastam mindenhol hogy a probléma mentes szülésnél nem is nagyon fontos az orvos szerepe, gondoltam akkor bízom a feügyeles orvosban. DE amikor én szültem, az orvos 1x sem nézett be, csak a végén behívták mert varrni kellett. Még a nevét se tudtam, az arcát se mert akkor szemüveg nélkül voltam. Másnap jöttek látogatni az orvosok, kérdezték hogy Dr XZY-nál szültem ügye, húha jó kérdés. A kibocsájtáskor se vizsgáltak meg, de szépen vannak írva a zárójelentésben, hogy minimális vérzés, minden rendben...stb.

Köv. szülésemnél biztos hogy fogadok 1 orvost!
                          Mai, a hason alvó D(2010.05) anyukája
                          Meglett az első 2 fogunk
                          10 év, 11 Karácsony, köszönöm, Magyarország!!!

Comment

Én azt látom, ahány kórház, annyi szokás, ámde az anyák szerepe előtérbe került végre. Egyre több Édesanya van már , aki a saját testének működését és babája hogylétéről szóló "csomagot" nem adja át egy másik ember kezébe, mint egyfajta felelősségvállalásról szóló pakkot. Vagy ha mégis, akkor ad hozzá használati utasítást(szülésterv-féleség)
                            Bábafa:
                            Összefogás a Szülés-Születés-Szoptatás Humanizációjáért KHE-titkára. www.hasillo.tk

Comment

Sziasztok
                              volt egy jo nevu doktorno a budapesti istvan kh-ban, akit emlegettek, hogy normalis es korrekt, de nem talalom a neten a nevet. Egy jo baratnomnek kellene SOS, valaki tud segiteni? Illetve ha mar itt vagyok akkor ha valakinek van tippje, hogy kit ajanljak emlitett baratnomnek: mindenkepp orvosnot szeretne es olyant, aki elfogad dulat, kepben van kisse az alternativ szulesi modokban, szoptatasparti, szoval ertitek...
                              Neveket priviben kuldjetek szerintem, nagyon koszi
                              Mesi, Bence (2009.február) és Abigél (2013. július) anyukája

Comment

messkete eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sziasztok
                                volt egy jo nevu doktorno a budapesti istvan kh-ban, akit emlegettek, hogy normalis es korrekt, de nem talalom a neten a nevet. Egy jo baratnomnek kellene SOS, valaki tud segiteni? Illetve ha mar itt vagyok akkor ha valakinek van tippje, hogy kit ajanljak emlitett baratnomnek: mindenkepp orvosnot szeretne es olyant, aki elfogad dulat, kepben van kisse az alternativ szulesi modokban, szoptatasparti, szoval ertitek...
                                Neveket priviben kuldjetek szerintem, nagyon koszi
                                KedvesMeskete
                                A Dr Boros Judit az Istvánban dolgozozik és sok jót hallottam róla. a telefonszámát meglehet találni a www.ibclc.hu honlapon,
                                a másik nagyon jó doktornő a Dr Bábinszki Ágota.(szintén az Istvánban) Az Ő telefonszámát sajnos nem tudom. Ők mindketten elfogadják és szeretik is a dúlák /dula jelenlétét a szülés-születés kisérésénél.
                                Sok sikert a barátnődnek
                                Bábafa:

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Mosható úszópelenkák strandra és babaúszásra
                                LoveRadius csatos babahordozók
                                Leszoktató pelenkák szobatisztuláshoz

Cikk a mamami portálról

Összecsuk

szivárvány
                                Betöltés...