freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com yobit.net yobit.net
Szoptanít a mindennapokban - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Szoptanít a mindennapokban

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Szoptanít a mindennapokban

  A harmadik gyermekem születése előtt keresgéltem a neten gyakorlati információkat a SZOPTANÍTról, de alig találtam, főleg magyarul... Aztán megtaláltam itt a mamamin dvacko Vicát, és vele levelezgettem. Ez segített abban, hogy merjek belevágni.
  Azt beszéltük Vicával, hogy nyitunk itt egy topicot, hogy elérhető legyen pár tapasztalat, illetve lehessen kérdezni, hátha segít másoknak is.
  Az elején beillesztek majd pár írást Vica leveleiből idézve, meg összeszedegetek idővel pár információt még plusszban is.

  És lehet kérdezni.

  125. hozzászólásban találjátok az sk nyakbaakasztóról a fényképet. Nuska férjéé az ötlet.

  Itt találtok alkatrészeket a szoptaníthoz, például szondacsövet, ha tönkremenne

  ELADÓ SZOPTANÍT a 262-es hsz-ban.
  Utoljára szerkesztette worshiper; 2012.07.17., 14:16. Oka: kiegészítés
  Réka 4 ajándék anyukája
  "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

  #2
  http://www.medela.hu/index.php/terme...anit-keszuelek
  Erről van szó.
  Réka 4 ajándék anyukája
  "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

  Comment


   #3
   „Végül rátaláltam a szoptanítra, és onnantól (kb 2 hónapos korától) ebből kapta a tápszert (addig meg pohárból). Ez némképp megnyugvás volt, mert én is nagyon akartam szoptatni, és egy világ dőlt volna bennem össze, ha ott abbamarad, viszont M már nagyon nem bírta a hosszú, fárasztó szopi+pohárból evés keserves maceráját...”
   Réka 4 ajándék anyukája
   "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

   Comment


    #4
    ”Így előre annyit, hogy M-nél elsőre nekem nem is a használta volt nehézkes, hanem az ötlet tűnt kicsit bizarrnak, hogy egy rám ragasztott csőből szopizzon a gyerekem...mondjuk akkor óriási teher volt az is, hogy nem tudtam rendesen szoptatni, és a családom (anyós+anyukám stb) hülyesége, hogy nyugodjak meg, ők sem tudtak, és én mindig kaptam cukros teát meg hasonlókat is, és 2 hónaposan már nem is tudom, miket ettem....szóval ezek csak idegesítettek....persze biztos jó szándékból mondták, de azért szerintem az sem volt ok, ahogy minket tápláltak....na, az én szoptatáshoz való ragaszkodásom meg a másik fele volt....mindegy, most már kicsit lazábban állok hozzá...most lesz anyatej, lesz szoptanít, szóval minden a lehető legjobb.”
    Réka 4 ajándék anyukája
    "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

    Comment


     #5
     ”Szóval használni nem valami extra bonyolult dolog, hamar belejön az ember. M-nél zavart, ha valaki ott volt, mikor szoptattam, ok, átmentem a másik szobába, de el kellett neki magyarázni, hogy mi EZ. B-nél már nem, játszón, bárhol megszoptattam, épp csak letakartam valamivel, de azért a legtöbben, ha "simán" szoptatnak, akkor is magukra terítenek valamit...
     ha meg a játszón vagy valahol más anyuka észrevette, és rákérdezett, annak elmondtam, és végül is tök jó, hogy onnantól már ő is tudott róla, hogy van ilyen...”
     Réka 4 ajándék anyukája
     "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

     Comment


      #6
      ”Tej-tápszer bele a szoptanítba, kicsi csövecskét speciális, bőrbarát ragasztószalaggal az ember a mellére ragasztja, a kisbaba így kapja be a cicit a csővel együtt, és miközben szopik, jön neki a tej.
      Te közben el tudod zárni a csövecske befolyó nyílását, így ha érzed, hogy jön a saját tejed, elzárod, hogy a baba jobban szívjon, "dolgozzon" meg a tejért
      HA az anyukának van valamennyi teje, akkor a szoptatást először sima cicvel kell kezdeni, és csak kb 15-20 perc után bevetni a SNS készüléket, hogy megfelelő mennyiségű inger érje az anyukát.
      A készülék madzagját is lehet állítani, attól függően jön könnyebben-nehezebben a tej, hogy mennyire lóg le (ja, nyakba akasztva van )+3 féle átmérőjű cső van hozzá, csecsemőtől nagyobb babákig vagy más szempontok szerint kell megválasztani, hogy melyikből kapja a baba.
      Fertőtlenítni normál esetben elég naponta 1x, közben csak elmosni. Szóval ez sem nagy macera.”
      Réka 4 ajándék anyukája
      "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

      Comment


       #7
       ”Én simán elvittem benne tejet , ha tudtam, hogy néhány óra múlva nem leszünk otthon, és evés lesz (mások is, akikkel beszéltem, szóval ez így szintén nem gáz). Olyan is volt, hogy tudtam, hogy sokáig nem leszünk itthon, és termoszban vittem még tejet, vagy üvegben. És akkor nem mostam el, csak utántöltöttem (ha nem volt lehetőség elmosni). Persze nem nyári kánikulában...”
       Réka 4 ajándék anyukája
       "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

       Comment


        #8
        ”Ami nehezebb, hogy kb 7-8 hónaposan B már rendesen játszadozott a madzaggal, kb 9 hónaposan egyszer elszakította a csövecskét is (ez egy szilikon cső). Szóval az ekkora babákat már igazán izgatja, hogy mi ez :-))). Végül is ekkora korban a legtöbben már esznek mást is, úgyhogy dráma nem lett belőle, csak amíg nem lett új csövünk, pohárból itta meg az esti tejecskéjét (mert este még csak azt kapott akkor).”
        Réka 4 ajándék anyukája
        "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

        Comment


         #9
         ”Hasznos tejmennyiség szaporításakor, ha ez a cél, mert ha a baba már kap pótlást, és azt cumisüvegből kapja, akkor 1. abból könnyebb neki , mint ciciből, így könnyen átszokik csak arra, egyre kevesebbet szopik, így egyre kevesebb tejet termel az anyuka
         2. mivel abból szopja ki a tej egy részét, így nem éri megfelelő inger az anyukát, hogy elegendő tejet termeljen, azt hiszi a szervezete, hogy elég annyi, amennyi van, mert nincs elég szoptatás.
         Ha SNS-ből kapja a baba a pótlást, a szoptatást követően, tehát azt meghosszabbítva, akkor az végig plusz inger az anyukának, plusz jel a szervezetének, hogy még kellene termelni :-). Ráadásul , mivel kb azonos erővel kel szívnia a babának, mint rendesen, így ő sem affelé halad, hogy leszokjon a szopizásról.
         Olyan babáknál is jó, akik valamilyen okból nem tudnak rendesen szopizni, az SNS használatával rá lehet őket vezetni a dologra, megtanulhatnak szopizni.”
         Réka 4 ajándék anyukája
         "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

         Comment


          #10
          ”Ja, B több , mint egy éves koráig ebből kapta a reggeli és esti tejecskéjét, aztán már én sem éreztem olyan fontosnak, meg ő is teljesen aktívan beszállt minden étkezésünkbe, úgyhogy onnantól már pohárból itta, csak simán cicizett elalváshoz.”
          Réka 4 ajándék anyukája
          "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

          Comment


           #11
           „Mikor beletöltöm az innivalót, akkor a csövek le vannak zárva. (különben a meleg tej már a legkisebb csőből is csöpög-folyik, ha lefelé lógatva nyitva van). Azt hiszem, mielőtt bekapta a baba, akkor kinyitottam, és ilyenkor villámgyorsan jön néhány buborék belül a levegőtől, a tejet meg ha akarod, tudod engedni addig, hogy a cső végéig eljusson szinte, szóval nem kell a babának benyelnie a levegőt :-).
           Csöpögni nem csöpög, viszont 1 év alatt szerintem simán el lehet használni 2-3 pár csövet. A legkisebb nem fogyott annyira, mert akkor még nem csinál vele semmit a baba, aztán ahogy nagyobb lesz , előfordult, hogy eltépte+a mindennapi használattól a cső a "forrasztásnál" megnyílt. De összesen a nagyobb méretekből 2-3 fogyott csak, szóval nem volt drámai (bár hallottam olyanról, akinek a babája 9 hónaposan állítólag kb heti rendszerességgel tépte el, szóval lehet, hogy gyerekfüggő :-). Bár ha valaki 9 hónapig használja, az már tök jó :-)”.
           Réka 4 ajándék anyukája
           "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

           Comment


            #12
            ”Ami nekem probléma volt M-nél (ő tápszert kapott belőle), hogy ha nem oldódott fel teljesen a tápszer (lehet, hogy én voltam béna, de gyakran előfordult), akkor a lehető legkisebb tápszer-porszemtől is képes volt eldugulni a legkisebb átmérőjű cső ( a nagyobbak jobbak voltak ebből a szempontból+akkor már Marci is erősebben tudta szívni). Ilyenkor muszáj volt kicsit beleszívni a csőbe, hogy tudjon jönni tovább a tápszer.”
            Réka 4 ajándék anyukája
            "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

            Comment


             #13
             ”TEJ: mi fagyasztva kaptuk, elvileg szobahőmérsékleten jó felengedni, és aztán is csak melegíteni a kívánt hőmérsékletig. Kb így csináltuk. Ha nem engedtem ki időben, és türelmetlen volt B, akkor kis tűzön kicsit rásegítettem az olvadásra (vízbe az üveget-műanyagot , valamit, és a vizes lábos alá gyújtottam be).
             Az önötgetésbe bele lehet jönni :-). itthon kényelmes, aztán ha máshol kényszerül rá az ember, megoldja... Még az jutott eszembe, hogy mondjuk tavasszal, ősszel csak simán vittem, melegen beletettem az SNS-be, mondjuk jó melegen, aztán olyan lett, amilyen, mire sorra került, de egyik gyereknek sem jelntett soha gondot, ha mondjuk kihűlt tejet kaptak, nem meleget (és másoktól is ezt hallottam,szóval szerintem ők megszokják, hogy hol ilyen, hol olyan...nem cicihőmérsékletű...:-( ). Ha hideg volt, bebugyoláltam valamibe, elvileg egy jó kis gyapjú-szütyő sokat tart a melegből. Én még nem próbáltam, de lehet, hogy most varrok egyet, ha már eszembe jutott :-).”

             ”Amit azért még talán érdemes tudni, hogy akármilyen bőrbarát ragasztó is van hozzá, azért hónapok alatt kipirosodik a bőr a "ragasztott" részen. Aztán el is múlik, szóval nem vészes, de ez van.”

             ”Összességében szerintem nem bonyolultabb használni, szállítani stb, mint egy cumisüveget :-). a mosogatása sem több idő szerintem. Nekünk 1 van, most Cs-hez fogok kölcsön kapni még egyet, kettővel tuti nagyon kénylemes lesz az életem :-), még a mosogatást is tudom majd kicsit halasztani, ha más tennivaló akad...”
             Réka 4 ajándék anyukája
             "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

             Comment


              #14
              ”Szerintem segít a tejmelegítő, nekem fent volt a polcon, valahogy úgy volt, hogy a közelében volt egy kapcsolós hosszabbító, és amikor kellett, akkor csak a hosszabbító gombját kellett lenyomni, aztán melegített is. Szerintem 1-2 gyerek mellett mindenképp könnyebb így, mint mindig begyújtani a tűzhelyet (..persze nekünk csak gyufás van, és mondjuk van a karomban egy bébi, meg még másik kettő..hát, úgy "kellemes" gyufázni..). Sokszor, ha már tudtam, hogy hamarosan evés lesz, lesz épp a konyhában volt dolgom, ép ráértem, ekkor előre betettem a tejet, de az is elég, ha mondjuk a szoptatás elején, és akkor mire kell , úgyis felmelegszik. Csak mondjuk mindenképp kellemesebb üres kézzel, mint mondjuk egy éhesen üvöltő babával átönteni a tejet a szoptanítba, aztán betenni a melegítőbe stb....azt hiszem, ezek ilyen stratégiai kérdések, amiket úgyis kitalál az ember, én meg nem vagyok olyan precíz, hogy mindig mindent jól megcsinájak előre, mindig ugyanúgy.”
              Réka 4 ajándék anyukája
              "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

              Comment


               #15
               ”Használtan simán vennék szoptanítot. (én amúgy is a használtan vett cuccok szakértőjévé kezdek válni :-))) )A legtöbben alig használják, vagy csak megveszik, kipróbálják, aztán nem is használják. Szerintem érdemes az állapotáról érdeklődni vétel előtt, de ha azt mondják, hogy jó állapotban van, nem használták (sokat), akkor simán. Vettem is így. A legelsőt is , azt hiszem, aztán azzal az lett (most ezt jól jegyezd meg, és ezt el id felejtettem írni :-))) !!!) , hogy anyukáméknál tejjel töltve betettem a mikróba, gondoltam, milyen jó gyorsan felmelegszik majd, nem fogom én utána öntögetni a bögréből.....szóval jól kipukkadt a szoptanít teteje...még jó, hogy csak a teteje, mert nehezen, de tudtam még utána használni....szóval ne tedd mikróba (nálunk itthon nincs, úgyhogy nem jutottam el erre a felismerésre az eset előtt..:-) ).”
               Réka 4 ajándék anyukája
               "Csak átutazó vagyok a Földön, célom a Végtelen."

               Comment

               Betöltés...
               X