freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com yobit.net yobit.net
Tandem szopi - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Tandem szopi

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Tandem szopi

  Nálunk még mindig tart...Sorstársakat keresek, mert egyszer fenn, egyszer lenn, s néha nem tudom, jobban tenném-e, ha a naggyal abbahagynánk inkább Máskor meg úgy érzem csakis így kerek a világ
  (Flóra egyébként 2 éves 9 hós, Vajk pedig 7 hós)
  Tényleg Liv, lehet, hogy ti is így maradtok?
  Eszter
  Flóra, Vajk és a pici Lea anyukája, Beli Bubás hordozási tanácsadó

  #2
  Eszter, részvétem!
  Lehet, hogy nálunk is bejön ez a dolog, mert TOmi elég sokáig szopizott és nagyon szerette. Ti hogy csináljátok? Flóra gondolom mindig a kicsi után kap, esetleg csak alváshoz, vagy x alkalmakkor? Én el tudom képzelni, hogy Tomikám akár ugyanannyiszor kér majd mint Dani. De az is lehet, hogy egyáltalán nem kér cicit. Olyan fura, de én nem zárkózom el a gondolattól...
  És neked miért kellemetlen néha? Már fárasztó? Vagy nincs rá időd? Vagy fáj? És Flóra a terhesség alatt végig cicizett vagy neked is elfogyott, és csak mikor megszületett Vajk, akkortól kap újra a nagy is?
  Bocs a sok kérdésért, de nagyon érdekel egy tapasztalt mama véleménye...

  Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

  Comment


   #3
   safrany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Tényleg Liv, lehet, hogy ti is így maradtok?
   Igen, én szeretnék is, mert Sári még elég kicsi. Biztosan nem lesz gyalog-galopp, de nem választom el Sárit, a többit meg majd meglátjuk. Mindenesetre engem is érdekel minden tapasztalat! Eszter, kifejthetnéd bővebben, ha lesz időd...
   Livi

   Comment


    #4
    Kriszti én más anyukáktól azt olvastam, hogy a gyerekek szopireflexe pár hét alatt elmúlik s utána már nem tudják hogy kell. Tapasztalatom nincs e téren, hisz az első gyereknél tartunk, de amit olvastam az volt, hogy szívesen bújnak még a cicihez, sőt nyalogatját, szájba veszik, de magát a szopizát már nem tudják hogy kell csinálni a gyerekek. Majd megírod, nálatok mi volt, mikor megszületik a pici, engem érdekelne. (hihi, lassan kezdjük figyelni, bejelentkezel-e, írsz-e, s ha kicsit tovább nem jelensz meg, azonnal következtetéseket vonunk le )
    Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
    http://jucuu.blogspot.com/

    Comment


     #5
     OK, most még sajnos itt vagoyk, jelentkeztem
     De ha lesz időm, rögtön irok ám, milyen volt a szülés, (nem ebbe a topicba) és hogy megy a szopi, egyebek...
     Köszi, lányok. Eszter, várjuk a részleteket, mert izgi.

     Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

     Comment


      #6
      Bocs, hogy eltűntem, fogok írni, de pont erre ma se jut időm
      Eszter
      Flóra, Vajk és a pici Lea anyukája, Beli Bubás hordozási tanácsadó

      Comment


       #7
       Safrany, neked meddig volt tejed? Én már 16 hetes körül vagyok, de még semmi sem változott, van tejem elég jól. Gondolom, hamarosan tapasztalni fogom a tejcsökkenést.
       Livi

       Comment


        #8
        Liv, nekem 16 hét körül már alig volt tejem. Lehet, hogy nem is fog annyira lecsökkenni neked? Viszont Flóra kitartott végig, akár volt tej, akár nem.
        Eszter
        Flóra, Vajk és a pici Lea anyukája, Beli Bubás hordozási tanácsadó

        Comment


         #9
         A mit történetünk...
         ott kezdődik, hogy Flóra hatalmas cumizási igénnyel jött világra, hiába szoptattam igény szerint, két hónaposan megtalálta a hüvelykujját és azóta bütykösre szopta a lelkem. Ezért aztán, mikor jött a kisöcsi, esze ágában se volt még abbahagyni a szopit, még akkor se, ha eleinte - szemmel láthatóan - nem ízlett neki az anyatej, akáhogy is próbálta titkolni. Én nem szerettem volna elválasztani, annyira úgy éreztem, kell még neki ez a biztos menedék, messze még a leválni akarás...pedig a környezet elég furán néz, már akinek elárulom, hogy így s így van ez minálunk Anyukám se bírja nézni, kifejezett rosszul lesz, ami persze nem könnyít a helyzetemen.
         Az első hónapok voltak a legnehezebbek, amíg tartott Flóra részéről az elfogadás, átállás ideje, mert azért nem jöhetett így se akármikor és akármennyit cicizni, ezért sok hisztivel járt, és én is úgy éreztem, hiába nyújtom a tőlem telhető legtöbbet, sose elég. Sokat beszélgettem vele a ciciről, arról, hogy a nagylányok már nem szoktak, hogy nekem milyen érzés, de úgy látszott nincs foganatja, csak egyre elkeseredettebben küzd. Közben mindig adtam neki, amikor csak erőmből és türelmemből telt, de fokozatosan elkezdett csökkenni a szopik száma, miközben a cicizés körüli hangulat egyre jobb lett (bár most is vannak rosszabb napok). Úgy látom, végre megértette, hogy én szeretnék neki adni, nem akarom elvenni, Vajk sem akarja elvenni, még csak kevesebb sem jut, mint eddig, csak nem akármikor, tehát alkalmazkodni kell.
         Egy fő problémánk van, mégpedig az, hogy nekem az ő szopizása pár percnél tovább már kellemetlen, hiszen foga van és erősen is szív. Ezért mindig nekem kell szólnom, hogy elég, mert nekem nem jó. Felmerült már bennem, vajon nem az marad-e majd meg benne később, hogy nekem mindig fájt és mindig elvettem De alapvetően szívesen szoptatom, nincs bennem ellenérzés, bár nyitott vagyok az elengedés felé is.
         Egyelőre ennyi, folyt.köv., és lehet kérdezni is persze
         Eszter
         Flóra, Vajk és a pici Lea anyukája, Beli Bubás hordozási tanácsadó

         Comment


          #10
          Riasztó, amit írtam?
          Eszter
          Flóra, Vajk és a pici Lea anyukája, Beli Bubás hordozási tanácsadó

          Comment


           #11
           Ja, nem, szép történet!!! Csak egyelőre én személy szerint nem tudok sokat hozzáfűzni....De ha bejön Tomival a tandem szopi, majd irok Addig meg olvasok .

           Különben a szopi mellett nekem még nagy nagy dilemma az alvás is ... sokat aggódom, hogyan fogom megoldani a nagy-kicsi altatását. De ez más topic...

           Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

           Comment


            #12
            Sáfrány, egyáltalán nem volt riasztó, amit írtál. Én készülök rá, leginkább úgy, hogy pozitívan állok a dolgokhoz. Nem hiszem, hogy nagyon bele fogok tudni avatkozni a dolgok menetébe, majd megy magától. Nem tudom, Sári mennyire fog leállni a szopival, míg nő a hasam, illetve előre nem tudom megjósolni a féltékenységet sem.
            Szoktál egyszerre is szoptatni, vagy az kivitelezhetetlen?
            Livi

            Comment


             #13
             Nekem kérdésem lenne ez ügyben... Én valamiféle "kvázi-tandemszopit" terveznék, de nem tudom, hogy fogom tudni kivitelezni.
             Na, magyarázok, mert ez így érthetetlen:
             Borival rengeteget szenvedtünk a szopival, nagyon kevés tejem volt, rossz tecnikával szopott, azonnal véresre repedt a bimbóm, hetekig nem gyógyult, majd mikor 4 hetesen a 2800 grammos születési súlyához képest "csak" (?) 3 kilósnak mérte az orvos, "Anyuka, éhezik ez a gyerek!" felkiáltással tápszert írt nekünk.
             Első gyerek, tényleg elég vékonyka, úgy ránézésre, nagyon rámijesztettek, és zokogva bár, de elkezdtem neki adni a tápot is.
             Akkor azt hittem, nálunk eddig tartott a szopi... De szerencsére nem így lett, kitartóan próbálkoztunk tovább, az "első fogás" továbbra is anyatej maradt mindig, és egy szoptatási tanácsadónak, valamint a szoptanítnak köszönhetően végül 7 hónapos koráig húztuk. Tudom, ez nem sok, de tekintve az előzményeket, én végül ezt is sikerként éltem meg.

             Most már talán logikusnak tűnhet, hogy mi a tervem... Bori még másfél éves sem lesz, mikor megszületik a kistesója... Szerintetek van rá esély, hogy újra elkezdjen szopizni? Írtátok, hogy elfelejti a szopómozgást, szóval nem tudom...
             Pedig nagyon jó lenne, most azt gondolom, nem zavarna, ha ő is kérné megint.
             Panka
             Bori 2007/07/23
             Pocakpicur 2009. januárban érkezik

             Comment


              #14
              Ez szerintem is siker, nagyon ügyesek vagytok!

              Az én nagylányom hamar elfelejtette a szopómozgást, de próbálkozni szerintem mindenképp érdemes.
              Ha pedig mégse kapna rá, akkor pohárból biztosan meginná, ami ilyen-olyan módon összejön (mellkagylóban, vagy fejéssel).
              Kati (Kincső(2003 június), Tomi(2006 március) és Zsófi(2009 október) anyukája)
              Nagyon vigyázz, mert aminek látod,
              teszed is azzá a világot. /Fodor Ákos: Metaoptika/

              Comment


               #15
               Panka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               Szerintetek van rá esély, hogy újra elkezdjen szopizni? Írtátok, hogy elfelejti a szopómozgást, szóval nem tudom...
               Pedig nagyon jó lenne, most azt gondolom, nem zavarna, ha ő is kérné megint.
               Szerintem nincs, mi is próbáltuk. De Nóri pohárból sokáig itta a tesó mellett, és télen, mikor beteg volt, akkor is fejtem neki mindig.
               Livi

               Comment

               Betöltés...
               X