Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Kérdések zöldfülű pelusvarróktól

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

vercsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ha neked anyagilag belefér egy postázás is, szerzek neked Győrben egy tutit

hosszabb "szőröcskéi" vannak, vastag, puha, nagyon jó minőségű anyag - krém színű
    (van kék meg rózsaszín is, de ez a krém a legsűrűbb, a legjobb)
    Az egyfalas frottír anyag métere mennybe kerül nálatok Győrben?

Comment

prefi varrás

Lányok, én akárhogy kutatok, nem találok leírást a prefold varrás mikéntjére. Ti hogy csináljátok? Mekkora anyagból szabjátok, hogy hajtjátok, varrjátok...... ?

Comment

kacifantos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Az egyfalas frottír anyag métere mennybe kerül nálatok Győrben?
        5000 valamennyi kilója, cca 2300 métere - 180 széles
        Vera, 3 gyerkőc anyukája (11,9,6 évesek)
        https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=721446544

Comment

Sziasztok!

Szeretnék saját pul külsőt varrni. Egy dolog tart már csak vissza. A patentozás. Ehhez milyen gépek vannak? Illetve mennyibe kerülnek kb? Ha csak saját részre akarok varrni, akkor megéri venni ilyet? Vagy egyszerűbb, ha keresek valakit, aki megcsinálja nekem? Ti hogyan oldjátok meg ezt?

Köszi a segítséget!

Comment

én vettem
            bár akkor még csak saját részre varrtam - de sokszor használtam már, nem csak pelusokhoz, betétekhez

5000 ft körül mozog az ára, de aliexpressen vagy hol, már vettek jóval olcsóbban is

a pelust többméretesre szeretnéd? mert ha csak egyméretesre, akkor tépővel megoldhatod a záródást

Comment

Köszönöm a választ! Akkor lehet beruházok egy patentozóra. Neten, ahogy kerestem volt, hogy ilyen 20 ezer ft-osat dobot fel. Annyiért nem biztos, hogy vennék, mert nem is biztos, hogy sikerülni fog a pelus varrás. Még elég kezdő vagyok. Csak ágyneműt varrtam eddig, de az nem egy bonyolult dolog. Szabás mintát honnan tudok leszedni?
              Igazából meg tudnám oldani tépővel is, csak úgy veszem észre, hogy a patentos záródás kényelmesebb a lányomnak, ezért inkább olyat csinálnék.

Comment

Kézi patentozóra keress, máshol patentfogóként láttam. Még magyar webboltban is 5000 körül láttam.
                Eszter, Lente (2010. november 5.) és Lehel (2013. április 24.) anyája
                Itt táncolunk

Comment

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a "szárnyas prefoldokkal"? Azért itt kérdezem, mert gyári formában nem találkoztam ilyesmivel, csak házilag készítve. Azt persze tudom, hogy így nem lehet keresztirányban is hajtani a prefit, viszont úgy gondolnám, hogy a comb köré passzentosabban lehet igazítani és rögzíteni.
                  Ági vagyok, egy kisfiú (2013. 03.) és egy kisleány (2016. 03.) anyukája

Comment

én még csak képen láttam ilyet
                    biztos van előnye?

Comment

vercsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      én még csak képen láttam ilyet
                      biztos van előnye?
                      Számomra talán annyi lenne, hogy a második babánál úgy érzem, nem fog beleférni a tetrahajtogatás, ami pedig praktikusság szempontjából a legjobban bevált, de kell vele azért ügyeskedni, hogy ne bomoljon szét egy bonyolultabb forma, míg a baba alá teszem, stb., és a számolatlanul sok tetrámból érdemes lenne prefoldokat varratni, viszont a kakit csak a comb köré is tekert pelenka tartja nagyjából a pelusban. Próbáltam a meglévő prefoldjaimat Snappyvel a derék körül rögzíteni, de formájából adódóan vagy nem éri át a Snappy, vagy annyira a combtőnél lent vannak a derékon áthajtott csücskök, hogy az szerintem úgy nem kényelmes, ránézésre nem is tetszik. A szárnyas változat az elképzeléseim szerint egyesítené a prefold egyszerűségét és jó strapabírását és a kontúrpelenkák kényelmes rögzíthetőségét.

Szabásmintám egyébként van méretezett szárnya prefoldokra, csak angolul és annyira nem értek a szabás-varrás szaknyelvéhez, hogy nem tudnám elmagyarázni az itteni varrónőmnek, hogy mi van a leírásban

Comment

Sziasztok! Van olyan oldal, ahol magyarul írják le a pelenkavarrás folyamatát? Angol tudásom minimális, fordító programok semmit sem érnek és nincs a ki lefordítsa nekem. Előre is köszönöm.
                        Nevelés a gyermek igénye szerint.

Comment

Ha facebookolsz, az egyik mosható pelusos csoportba most tette fel a napokban fényképekkel illusztrálva, hogy varrja ő kézzel. Persze gépes varrásra is jól használható a leírás.
                          Itt táncolunk

Comment

Ha nem facebookolsz, meg most ott én sem találom:http://ilkuchta.blogspot.hu/2008/08/...arrsa.html?m=1
                            Ez kicsit régi, az egyéb infói lehetnek elavultak, de a leírás ettől még jó.
                            Itt táncolunk

Comment

Arra megkérhetek valakit Közületek, hogy ránézzen a szabásmintámra, és dióhéjban elmondja, hogyan kell összeilleszteni, vagyis milyen instrukciókkal tud a varrónő pelust varrni ez alapján?

Comment

linkeled?

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Leszoktató pelenkák szobatisztuláshoz

Cikk a mamami portálról

Összecsuk

szivárvány
                                Betöltés...
                                X