Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Kullancsriasztás

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

Na te miket találsz Blanka Akkor ez is csak egy beetetés volt. Bár egy próbát megér legfeljebb a gyufás skatulyával körözünk Én csipesszel szedem ki, most már ki merem szedni, mert tudom minél hamarabb, annál jobb.
    Kinga
    Zorka 2001. december 7., Zalán 2004. május 13., Gerda 2007. június 26.
    Piciházikó

Comment

Kinga! A kutyának kerestem anno kullancs és bolha riasztót, akkor bukkantam rá erre a gyufás- sztorira..
      1 lány (2001), 2 fiú (2004; 2008)

Comment

Anno Anyukám úgy szedte ki a kullancsot, hogy _égő_ gyufát tartott a kullancshoz (persze vigyázott, hogy minket ne égessen meg), és a kullancs, ha élt még, mindig kimászott. Ő úgy tartotta, hogy a meleget nem bírja. (Lehet, hogy mégis a gyufa szaga volt?)
        Clea (Zsófi, 2007. október 20.)

Comment

sziasztok!
          én a kullancsra azt hallottam, hogy diófa levelet kell dörzsölni kezek közt, és azt szétkenni a testen.
          szúnyog ellen meg citromfú olaj! ezt próbáltam, szuper is, de úgy, hogy egyik tenyeremre csaptam kis olajat, másikra vizet, és összedörzsölve jó, így higítva. simán nagyon égetett meg be is pirosodott... szóval ez elég hatásos volt!!!
          eszter:Simi, Dani, Milo.
          szülésfotó
          +dúla vagyok,kérdezz bátran!

Comment

Tudom, nem igazán ideillik, de nem találtam más topikot...
            A kullancs elleni oltásról mit lehet tudni? Érdemes beadatni egy kétévesnek, vagy inkább ne? A gyerekorvost kérdeztem, a szokásos semleges válaszát adta, mint általában a többi oltással kapcsolatban (kivéve a bárányhimlőst ), amivel nem igazán vagyok kisegítve.
            Lolle

Comment

Én ezt tudom linkelni, nemrég létesült ez az oldal... elég oltáspárti, de sok infót tartalmaz, így hasznos lehet:
              www.kullancsvedelem.hu
              Jutka, Bori 07-es, Zsombi 09-es

Comment

Belenéztem, hasznos kis oldal. Bár én most inkább nem mélyedek bele, ha tényleg annyira oltáspárti, nehogy nagyon beparáztasson. Az oltás kb 1 hónap után ad védettséget, mintha valami ilyesmit mondott volna a gyerekorvos. Akkor meg már vége a nyárnak. Bár valahol írták, hogy kb októberig előfordulnak a kullancsok. Mi meg hiába lakunk nagyvárosban, az egyik ismerős kislányba tavasszal a közeli játszótéren ment kullancs. Hát nem tudom eldönteni, azért is írtam ide, hátha érkeznek vélemények, ellenvélemények...

Na mindegy, esetleg azt tudja valaki, hogy ezt a SKUDO ultrahangos riasztót hol lehet beszerezni? És nem éri valamilyen ártalom az embert, ha ezt használja?
                Lolle

Comment

A Galaktiv Bio sprayt mi is hasznájluk, de én azt tapasztaltam, hogy csak ott véd, ahol be vagyok fújva. Igaz mi szúnyog ellen is ezt használjuk. Kullancsunk eddig nem volt.
                  Pl. a kézfejemet már nem fújtam be csak a karom. A kezemet csípték a dögök, a karomat már nem...

oltás:
                  A mi orvosunk ajánlotta, a kétévesnek is. Én beadattam mind a két gyereknek, még a nyár elején. Nálunk sok a kullancs sajnos... :-(
                  Ági - Zsófianna (2006), Dani (2008) és Boróka (2010) anyuja

Comment

Ti nem tapasztaltok hasonlót? Sokat játszunk a kertben, sétálunk a zöldben, és azt vettem észre, hogy csak az évnek egy bizonyos szűk időszakában- ált. május közepén-végén- vannak kullancsok, akkor találok magunkban, aztán semmi. Azóta egy sem volt. És ősszel lesz megint egy ilyen időszak. Van ahol folyamatosan vannak, egész nyáron?
                    Jutka, Bori 07-es, Zsombi 09-es

Comment

Jaj,
                      bocs, hogy eddig nem regaltam *most sincs magyar billentyuzetem, bocs. igen probaltam egz illoolaj kevereket, amit a PanArom iskolaban tanultunk. Volt benne Euc. citriodora is. Tobbszor voltunk azota terepen, es en, aki hajlamos vagyok osszeszedni kullancsot, egyet sem gyujtottem be. Szoval, nekem nagyon jo tapasztalataim vannak vele.
                      Ha valakit erdekel bovebben keresse meg Dittacskat a mamamin, o vegzett aromaterapeuta, en remenyeim szerint jovore leszek az
                      Utoljára szerkesztette Csicsóka; 2010.08.07., 19:15.
                      Judit, a kis Judit (2008) és Zoltán (2011) anyukája
                      http://www.csicsokaszelenceje.blogspot.com/
                      Gyógyító illatok, gyógyító olajok
                      [URL="http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=31859"]

Comment

Judit, én vettem euc. citriodorit. Az kullancs ellen is jó, nem csak szúnyog ellen? Elég, ha abból pár cseppet teszek bázisolajba és azzal kenem magunkat?
                        Vera

Comment

Igen, az Euc. citriodorának van kullancsriasztó hatása. Azt nem tudom, hogy elég-e ha csak azt teszel bázisolajba, vagy kell-e a többi illóolaj is. Egyedül a citriodorat nem próbáltam, csak az olajkeveréket. Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, használni.
                          ööö..
                          Itt már az aromaterapeuta tanonc szól belőlem. Azt tanultuk, hogy csak az első lepárlású, tiszta olajoknak van terápiás hatása, szóval ügyelj, hogy megfelelő minőségű olajat vegyél.
                          Judit, a kis Judit (2008) és Zoltán (2011) anyukája
                          http://www.csicsokaszelenceje.blogspot.com/
                          Gyógyító illatok, gyógyító olajok
                          [URL="http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=31859"]

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Mosható úszópelenkák strandra és babaúszásra
                          LoveRadius csatos babahordozók
                          Leszoktató pelenkák szobatisztuláshoz

Cikk a mamami portálról

Összecsuk

szivárvány
                          Betöltés...