freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot.com отзывы 2019 yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com
Fiús kérdések - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Fiús kérdések

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Fiús kérdések

  Mindenki mást mond kuki témában, örülnék, ha a fiús mamamik megosztanák a tapasztalatukat, ill. várom az érveket és ellenérveket.
  Letapad, ha nem macerálom?
  Utoljára szerkesztette bodzaboris; 2016.05.28., 11:10.
  Kinga
  Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

  #2
  Nem tudom nalatok hogy van, de Beni szerintem huzogatja eleget magatol is.
  En nem huzogatnam, mindennek meg van a rendje, minek avatkozzak bele?
  Egy evnel kisebb gyereknel semmikeppen sem nyulnek hozza, mert addig meg nem kell mozgathato legyen a fityma es lehet, hogy valamit felsertesz azzal, hogy maceralod.
  De en is olvastam nagyon különbözö velemenyeket a neten. A mi orvosunk azt mondta, hogy nem kell foglalkozni az egesszel.
  Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

  Comment


   #3
   Szerintem a fitymaszűkület nem huzogatás, vagy nem huzogatás kérdése, és azt se tartom tragikusnak, ha végül lemetszés lesz a vége. Végülis több népnél része ez a férfivé avatási szertartásnak

   Szóval mi nem húzogatjuk. Dokinéni azt mondta, őt kell majd megtanítani erre a tisztálkodás részeként, és pont elég akkor elkezdeni, mikor már maga is képes rá.
   Varda

   Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

   Az igazságnak sok arca van

   Comment


    #4
    Első gyerekes fiús anyukaként csak a gyerekorvosra tudok hagyatkozni, aki azt mondta ne nyúljunk hozzá. Amúgy sem akartunk persze, nekem ez olyan fura, hogy húzogatni kéne, olyan természetellenesen hangzik.
    Zsuzsa "Beni szerintem huzogatja eleget magatol is" Igen, Félix is felfedezte már milyen jó beépített játékszer van rászerelve...
    Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
    1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

    Comment


     #5
     Nálunk akadtak problémák... Tomi már két és fél éves, de még mindig olyan a kukija mint egy újszülöttnek (nem méretben, hanem a fityma annyira szűk!). Szinte egyáltalán nem lehet lehúzni, csak éppen a lyuk látszik ki. Pisiléssel nincs gond, sugárban megy neki, úgyhogy nem is aggódom.
     Annak ellenére, hogy a mi gyerekorvosunk szerint nagoyn szűk és ezzel már kellene valamit csinálni. Ő erőteljesen meg is rántotta párszor kisebb korában, vérzett meg minden, rossz volt nézni. Doki szerint én is ezt csináljam...hát, nem csinálom!
     Kenegettük valamilyen szteroidos kenőccsel pár napig, de nem javult. Úgyhogy abbahgytuk.
     Azóta, hogy már ilyen nagy, csak annyit csinálok, hogy este, fürcsi után kicsit lehúzom a bőrt. Mintha már lazulna, de kb. 2-3 mm-es átmérőnél nem nagyobb a luk. Ez elég is sztem, nem kell nagyobb.
     Majd ha még 3-4 évesen is hasonló, elgondolkodom hogy esetleg elmenjünk egy specialistához. A metszés ellen nekem sincs halálos kifogásom, de azért jó lenne elkerülni.
     Egyszer elmentünk (kb másfél évesen) a Kismamás Dr. Vereshez, szerinte is túl szűk volt. De ő meg tudja oldani műtét nélkül is, ha arra volna igény. És ha úgy alakul, hozzá mennénk vissza.
     Hát igy ÁLLUNK mi...

     Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

     Comment


      #6
      Én is tartom magam az általános állásponthoz, mely szerint 2-3 éves korig nem kell vele csinálni semmit, csak picit, amennyire magától is megy fölhúzni és kipucolni fürdéskor. De zt Kói megteszi magának,- rossz nézni, mit művel vele, pedig alig látja a hasától. Én még csak-csak elnézem, de az apja nem bírja, inkább kimegy a fürdőből.
      Szilva


      Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
      Hurcibaba Klub (8)

      Comment


       #7
       hát, egyáltalán nem nyugodtam meg. főleg a vérzős dolog hangzik rosszul. remélem a következő majd lány lesz..
       Kinga
       Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

       Comment


        #8
        Igen, a vérzés nagyon kemény. És a doki szerint nem baj. Hát nekem az volt! Arrül nem beszélve, hogy láthatóan hegesedés lett a vége, mert ott a bőrén fehérebb csik van, ahol megrepedt... (Hülye gyermekorvos !!!)

        Gyermekeim: Tomi 2005, Dani 2008, Boróka 2012, Keve 2015

        Comment


         #9
         Kriszti ez nagyon szörnyen hangzik! Nekünk azt mondták, hogy még az orvos sem húzogathatja, mivel berepedezik, ami nem jó, ráadásul hátraszorulhat a fityma, amit műtétileg lehet csak megoldani, azaz az orvos sem tud vele semmit kezdeni a rendelőben. Szóval továbbra se rángasd!
         Itt is ugyanez az ajánlás mit otthon. Nálunk is van probléma, nagyon pici a lyuk, de mivel a pisiléssel nincs gond, így mi is csak várunk, mi lesz később.
         Jucuu és Szilárd (2007.08.04.)
         http://jucuu.blogspot.com/

         Comment


          #10
          Tintababa ,

          szerintem is felesleges a húzogatás. Normál fiúemberke előbb-utóbb ott is felfedezi magát...
          Mienk dokinéni is aszonta, hogyha nagyon aggaszt minket, akkor is csak nagyon finoman, ameddig a természet engedi. Nem aggasztott, bár először próbálkoztam (első kölök...), szerencsére nem erőteljesen, aztán leszoktam róla.
          Ági
          Dinoszauruszok gyűjtője - 2005.12.04. Pónikirálylány - 2008.12.22.

          Comment


           #11
           Doktornenink szerint nem kell aggodni a gyerkoc 6-7 eves koraig, addigra fognak azok a hamsejtek eltunni, amik a fitymat lekotik. Nem szabad rangatni, mert hegesedest okoz, es nagyobb bajokat mint az esetleges lenoves. Finoman visszahuzni, amig engedi, furdesnel. Alex most lett 5 eves. Ugy 3 eves koraig nem nyultunk hozza, azota esti furdesnel mosogatjuk es bar meg nem megy fol teljesen, doktor neni nem aggodik, szerinte teljesen jo uton vagyunk.
           Persze itt sok mindenrol maskepp velekednek...
           Edit, Alex 2003/05 es Kyra 2006/08 anyukaja
           Hordozasi kapuzarasi panikban........

           Comment


            #12
            Barnusnak krémezgetni kellett, aztán 4 éves korában egy ilyen krémezős hét után dokinéni felrántotta (azért már elég jól feljött). Azóta is emlegeti, hogy a dokinéni hazudott, mert azt mondta, hogy nem fogja felrántani. Igaza van, tényleg genyóság volt, sajnáltam emiatt nagyon... Utána nem volt semmi gond vele.
            Rebaba blog

            email: hellorebaba@gmail.com

            Comment


             #13
             Jó a téma!ár én is sokat töprengtem ezen a huzogatásos dolgon...a mi dokinénik minden alkalommal addig húzza,míg engedi a fütyi....állítólag minden fürcsinél nekünk is kéne, nem durvánm csak felhúzni,míg lehet aztán vissza....de nekünk elég szépen megy a dolog,csak a fele része van letapadva....én egyáltalán nem eröltetem a dologot,szerintem is várni kell ezzel....felránatni meg nem fogom hagyni!!
             Réka
             Botond '07.dec., Luca Villő '11.márc., és Zselyke a '13.novemberi "babaillat"

             Comment


              #14
              Részben csatlakoznék Beszilvához. Mi sem piszkáltuk, épp csak annyira, amennyire vissza lehetett húzni, nme erőltettük. Aztán egy napon észrevettem, hogy valami fehér izé jön belőle, halálra sápadtam. Kihívtam az orvost, megnyugtatott, hogy csak megtelt egy kis kosszal. Mivel nem tudtuk rendesen visszahúzni, nem tudtuk rendesen megmosni. Ő egy fém pálcikával (nem tudom mi az orvosi neve) körben fellazította, visszahúzta és bekrémezte. Szegény fiam nagyon sírt (senkinek sem kívánom átélni azt a fájdalmat). Pár napig rossz volt neki, minden fájt, főleg a pisilés. Akkor már elég nagy volt ahhoz, hogy fürdésnél próbálja visszahúzni. Azóta ő maga csinálja, nagyon ügyes.
              Szóval én is azt gondolom, amíg nem muszáj ne piszkáljuk, majd eljön az ideje.
              Ildi, Dani (2004.06.), Zsófi (2008.09) és Dóri (2011.10.) anyukája; FiDiNi most kicsit háttérbe szorult. NE ÍRJ PRIVIT, ÜZENŐFALRA SE KÜLDJ ÜZIT!! KIZÁRÓLAG E-MAILEN VAGYOK ELÉRHETŐ. ildikokuchta@gmail.com

              Comment


               #15
               Robinak is le van tapadva, de pisilni vígan tud vele. A mi orvosunk is azon az állásponton van, hogy nem kell babrálni, míg nincs vele baj (pl. gyulladás) és tud pisilni!
               Ádámnak vissza tudtam húzni, de 4-nél többször még nem csináltam, mert nem szerette, ahogy én sem! Most nem tudom hogy van vele! Majd meg is nézem este fürdésnél!

               Nyugtatásként sorstársaknak: Én nem parázom, mer az apukájuk is emlékszik mikor kisfiúként egyszer csak vissza tudta húzni, pedig addig nem ment neki!
               Regi

               Comment

               Betöltés...
               X