freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com yobit.net yobit.net
Szúnyogirtás természetesen!? - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Szúnyogirtás természetesen!?

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Szúnyogirtás természetesen!?

  Amíg csak engem csíptek a dögök, tűrtem. Mikor halomra marták a gyerekeket mérgelődtem, amikor Bence feje torzult egy óriásira dagadt szúnyogcsípéstől már pipa voltam, vagy amikor a füle egy birkózóéra kezdett hasonlítani. Tegnap reggel meg Hanna látványával betelt a pohár. KisCsuszámat közvetlenül a jobb szeme alatt csípte meg egy a szobánkban elbújó vérszívó, de úgy, hogy egy profi ökölvívó 12 menet után szebben fest. Tiszta lilás és dagadt a szeme alja, rá is szolgált a boxos becenévre.
  Végül elmentem tegnap a boltba, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy veszek afféle elektromos szúnyogirtót. Csakhogy nekiálltam olvasgatni a dobozokon írt figyelmeztetéseket, és végül is nem tudtam megvenni, nincs szíven ilyennel mérgezni a családot, meg a viziteknősünket. Ezért indítom ezt a topicot, hogy hátha tud valaki valami természetes szúnyogirtó/riasztó módszert, amivel éjszaka szobában védhetnénk magunkat (szúnyogháló van az ablakon, egy-egy vérszívó mégis bejut néha), és bőrre kenve(?) a kertben is.

  Ti mivel védekeztek?

  #2
  Szia!
  Buzgón fogom követni a topikodatt, mert nagyon érdekelnek az ötletek, és már én is keresem a megoldást! de nem találom!Mérgezni?? Elektromos szúnyogriasztóval? az hogy lehet?
  Szegény gyerekek...
  tsok: ibi, Matyi (2007.) cépfiú annnyája

  Comment


   #3
   ilyet találtam:
   http://zoldhullam.blog.fn.hu/index.p..._mergez&todo=/
   ZSUZSI és a gyerkők: MISI 7, ANNA 5

   Comment


    #4
    meg ilyet:
    http://www.kornyezettudat.hu/index.p...e=biologiaimod
    ZSUZSI és a gyerkők: MISI 7, ANNA 5

    Comment


     #5
     szunyogháló?
     fáni

     Comment


      #6
      szalmaláng eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      szunyogháló?
      Ha az ablakra szerelősre gondolsz, az van. De így is belóg néha szúnyog. Viszont moszkitohálón az ágy fölé komoyan elgondolkodtam.

      Comment


       #7
       Citromos illatű mécsest égetni, citromfüvet vetni a kertbe, balkonládába, illetve van olyan muskátli, aminek citrom illatú alevele, ha megdörzsölöd, azt sem szeretik.
       Nem tudok jönni, ha nagyon fontos és halaszthatatlan, akkor batyuklan kukac gémél pont kom

       Comment


        #8
        matykomami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Mérgezni?? Elektromos szúnyogriasztóval? az hogy lehet?

        Olvastad már mi áll egy ilyennek a dobozán? Hát. Most hirtelen nem találtam leírást a neten, hogy pontosan idézzek, de amire emlékszem: első körben leírja, mennyira káros a vizi szervezetekre és visszafordíthatatlanul károsítja őket, nekünk meg van egy vizi tekink, bár elvileg másik szobában, mint ahol alszunk és irtani akarok. Továbbá olyanokat is írnak a dobozon, hogy kerüljük a szerkezettel egy légtérben huzamosabb ideig való tartózkodást, főleg zárt ablaknál, meg alaposan szellőztessünk használat után... Na ezek után én nem szívesen teszem a gyerekeimmel egy szobába éjszakára, pedig úgy volna értelme. Hacsak valaki nem tud valami növényt, vagy illóolajat, akkor marad a moszkítóhaló, apa fúrhat a plafonba...

        Comment


         #9
         Na ilyesmire gondoltam. Nem vagok egy öko-mamami, de azért ha nem muszály nem használok vegyszert, főleg ha veszélyes is lehet...

         Comment


          #10
          Kipróbáltuk a bioboltban ajánlott citronella olajat. (Magyarul citromfű) Első felindultságban többet, majd kevesebb cseppet, Apa reklamációja után. Összegzés: a semmitől SOKKAL több. Csípésszám drasztikusan csökkent, de van egy firnyákos szúnyogunk, amelyik úgy tűnik megszokta az illatát, és még kellően fürge és rejtőzködő is. A DÖG.
          Emi, a középsős Lotti (09/03/09) és a kiscsoportos Lilla (10/12/08) anyukája

          Comment


           #11
           Azt hallottam, h. ha vki sok b vitamint eszik, akkor a szúnyogok elkerülik. Nem tudom igaz-e. Hallottatok már ilyet?

           Comment


            #12
            A hagymára is mondják. Egyébként igaz, mert olyan büdi leszel tőle, hogy még a rovarok is elkerülnek. De tényleg. (anno a PoliBe-t ajánlották kirándulások előtt beszedni kullancs ellen pl.). Mi a lovaink tápjába keverünk foghagymaport, így bőrön keresztül párolog, és kevésbé eszik őket a legyek, szúnyogok.
            Nem tudok jönni, ha nagyon fontos és halaszthatatlan, akkor batyuklan kukac gémél pont kom

            Comment


             #13
             Ilyen lett Hanna.

             Comment


              #14
              Szegény kicsi Hanna
              A fiam ovis, a lányom karácsonyi ajándék volt két éve.

              ELADÓ CIPŐK ITT.

              Comment


               #15
               Az ikeás baldachin nekünk bevált a kiságynál! Van babymoov ultrahangos konnektoros riasztónk is, de nem sok hasznát látom eddig. A nagy ágya felé is inkább baldachint teszek, az a legolcsóbb és legvegyszermentesebb megoldás
               Kriszti

               Comment

               Betöltés...
               X