Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Stevia

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #31
    Olvastam......a GI indexe nagyon meggyőző!

    Én sokáig használtam a candrelt/süssinát, de még a Glukonont is sütés-főzésre. Úgy voltam vele, hogy ha annyira ártalmas lenne, akkor az I.-es típusú cukorbetegeknél gyakrabban diagnosztizálnának egyéb betegséget...szóval én nem vagyok annyira ellene, de azért a természetesebb megoldás mégiscsak jobb, mint a kemikáliák.
    Juli

    Comment


      #32
      Galang: viszont egy csomó babapiskóta receptet találtam, azt lehet úgy megcsinálni, hogy tk lisztet teszel a normál helyett, steviát a cukor helyett. hmm?
      Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
      lekvárok, dzsemek, receptek

      Comment


        #33
        Eszter, köszönöm.
        Az a baj, hogy ezeknél túl sok hozzávalót kellene cserélgetni (tej-rizsital, cukor-stevia, liszt-tk.liszt, vaj-biomargarin, tojás-???), s így nem tudom, működne-e a recept.
        Angéla
        Huba Márton (2004), Keve László (2007),Hanga Piroska (2010) és Ilka Mária (2013)

        Eladó vagy zsámbéki, töki ingatlanra cserélhető dobai (Veszprém m.) házunk.

        Comment


          #34
          A gluténmentes termékek között nézted már? Ha legközelebb a bioboltunkban járok megnézem, hogy van e és milyen összetevőkkel - itt erre specializálódtak főleg.
          Juli

          Comment


            #35
            neusiedler eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            lszg: bármit bárhogy úgy kezeld mint a mézet. Mondjuk én nem sütöttem-főztem vele igazán, inkább csak italok meg ételek utóízesítésére (kávé, zabpehely, stb) használtam, de azt kell tudni, hogy hő hatására jó folyós lesz. Tehát ha csinálsz egy zabkását pl, akkor amíg forró, és rácsorgatod, akkor megfolyósodik, és nem lesz olyan guszta "méz"-állaga, de édesnek édes marad továbbra is!
            Köszi, akkor kísérletezem.

            Comment


              #36
              Letchie eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A gluténmentes termékek között nézted már? Ha legközelebb a bioboltunkban járok megnézem, hogy van e és milyen összetevőkkel - itt erre specializálódtak főleg.
              Köszönöm, az nagyon jó lenne.
              Angéla
              Huba Márton (2004), Keve László (2007),Hanga Piroska (2010) és Ilka Mária (2013)

              Eladó vagy zsámbéki, töki ingatlanra cserélhető dobai (Veszprém m.) házunk.

              Comment


                #37
                Jé, most vettem észre, hogy áthelyeztek...

                Galang, eszembe jutott ez a honlap:
                www.gasztroallerg.hu

                A termékkeresője négyféle babapiskótát dob ki, összetevőkkel, tápértékkel, árral.
                Utoljára szerkesztette Letchie; 2008.11.09., 08:17.
                Juli

                Comment


                  #38
                  Juli, ismét .
                  A termékek között nem találtam megfelelőt, de írtam nekik.
                  Angéla
                  Huba Márton (2004), Keve László (2007),Hanga Piroska (2010) és Ilka Mária (2013)

                  Eladó vagy zsámbéki, töki ingatlanra cserélhető dobai (Veszprém m.) házunk.

                  Comment


                    #39
                    Más topikokban láttam, hogy emlegettétek a steviát, de nem akartam ott offolni és ide irányítani ezért most felhozom ezt a topikot, hogy látható legyen az új hozzászólásokban, ha már mindenki csak azt nézi.

                    Szóval, ahogy már az első hsz.-ben is írtam, nekem nem nagyon megy még a stevia alkalmazása, hiába van itthon por és szirup is ezért érdekelne mások tapasztalata, receptjei. Egyre kevéssé vagyok kísérletező kedvű, mert többször is ki kellett dobnom kaját annyira ehetetlen lett, nem tudom valahogy elkerülni azt a keserű mellékízét.
                    Juli

                    Comment


                      #40
                      Nekem is az a bajom a sztíviával, hogy keserű lett minden, én rendeltem belőle 100 gm.-ot, de se a piskóta, se a tejszín, még a tea sem lett édes, hanem keserű!Azóta itt áll nem használom, inkább mézet megbízható forrásból!
                      Lackó ,Ilus és Benedek mamija

                      Comment


                        #41
                        Én is neusiedler Esztertől értesültem az agave szirupról véletlenül, utólag is hálám, és mikor legközelebb mentem a mediline-ba, vettem is, és imádjuk, mindenbe, semmi mellékíze. Ráadásul sztem kevesebb is elég pl limóba, mint cukor vagy méz kéne, a méz meg milyen már limóban...Én még a dinsztelt kápira is azt tettem próbaképp, és abszolút illúziókeltő!
                        PRIVIT CSAK IDE: madelka(pont)mamami(kukac)gmail(pont)com
                        Anna, Marci, 8 és Lencsi, 5 majommamája

                        Comment


                          #42
                          Ezt találtam most. Steviás üdítőital
                          Utoljára szerkesztette Letchie; 2009.02.24., 08:39.
                          Juli

                          Comment


                            #43
                            Pár recept stevia felhasználásával.
                            Ildi, Dani (2004.06.), Zsófi (2008.09) és Dóri (2011.10.) anyukája; FiDiNi most kicsit háttérbe szorult. NE ÍRJ PRIVIT, ÜZENŐFALRA SE KÜLDJ ÜZIT!! KIZÁRÓLAG E-MAILEN VAGYOK ELÉRHETŐ. ildikokuchta@gmail.com

                            Comment


                              #44
                              Én tablettás Steviát próbáltam, olyan, mint pl. a Canderel. Szerintem az a fajta formája remek, mondjuk én csak kávéba és teába használtam.
                              Livi

                              Comment


                                #45
                                Már egy ideje ki akarom próbálni a steviát, de most teljesen elbizonytalanodtam végigolvasva a topicot. Ez a keserű íz és a pontos méricskélés nem túl jó.
                                Aki steviát fogyaszt, az adja a család többi tagjának is? (pl gyerek)
                                Mikor terhességi diabéteszem volt, én külön főztem magamnak, nem akartam, hogy a többiek mesterséges édesítőt egyenek (steviáról akkor még nem hallottam).
                                Az agave szirup nagyon szimpatikus de nem vagyok benne biztos, hogy nálunk kapható.
                                Ági (hordozási tanácsadó, oktató) és az orgonasíp: Anna (2003.08.), Máté (2006.08.), Balázs (2008.09.), Dóra (2012.03.)Hordozós klub havi rendszerességgel Gyulán kluBlog
                                Kreálom

                                Comment

                                Betöltés...
                                X