Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Stevia

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #16
    Kisvic, akkor keserű vagy nem keserű?
    Angéla
    Huba Márton (2004), Keve László (2007),Hanga Piroska (2010) és Ilka Mária (2013)

    Eladó vagy zsámbéki, töki ingatlanra cserélhető dobai (Veszprém m.) házunk.

    Comment


      #17
      Érdekességek még itt: http://sztivia.lap.hu/
      Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
      "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

      Comment


        #18
        mi az a "tk" babapiskóta?
        Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
        lekvárok, dzsemek, receptek

        Comment


          #19
          teljes kiőrlésű
          Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
          "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

          Comment


            #20
            ó.... és Galang, miért nem lehet babapiskótát ennetek?
            Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
            lekvárok, dzsemek, receptek

            Comment


              #21
              galang eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Kisvic, akkor keserű vagy nem keserű?
              Ezt megválaszolni a legegyszerűbb, saját tapasztalatból: akkor van kesernyés utóíze, ha túl sokat raksz az édesítésre szánt cuccba.

              Azt az infót kaptam, hogy a süteményeknél is célszerű összekeverés előtt a port feloldani kevés vízzel. Ill. hogy a sütemények „feljöjjenek”: kicsit több sütőpor szükséges és egy késhegynyi szódabikarbóna.
              Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
              "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

              Comment


                #22
                Agave-val hogyan és mit érdemes édesíteni? Ma vettem egyet (a Mammutban most 500ml 1500 Ft).
                Utoljára szerkesztette lszg; 2008.11.07., 14:42. Oka: Mértékegység csere

                Comment


                  #23
                  lszg: bármit bárhogy úgy kezeld mint a mézet. Mondjuk én nem sütöttem-főztem vele igazán, inkább csak italok meg ételek utóízesítésére (kávé, zabpehely, stb) használtam, de azt kell tudni, hogy hő hatására jó folyós lesz. Tehát ha csinálsz egy zabkását pl, akkor amíg forró, és rácsorgatod, akkor megfolyósodik, és nem lesz olyan guszta "méz"-állaga, de édesnek édes marad továbbra is!
                  Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
                  lekvárok, dzsemek, receptek

                  Comment


                    #24
                    Mert fehérlisztes és cukros.
                    Ha ez a fajta tk. gabonából készül, talán cukrot sem tesznek bele. Vagy csak nádat. Reménykedős szmájli.
                    Angéla
                    Huba Márton (2004), Keve László (2007),Hanga Piroska (2010) és Ilka Mária (2013)

                    Eladó vagy zsámbéki, töki ingatlanra cserélhető dobai (Veszprém m.) házunk.

                    Comment


                      #25
                      Galang, a teljes kiőrlésű Manner babapiskótát a legtöbb hipermarketben lehet kapni, de sajnos cukor az van benne (egy időben úgy emlékeztem, hogy létezik diabetikus Manner is, de nem, arra viszont nem emlékszem, hogy milyen cukor van benne). A tiramisu szempontjából a Manner érdekesen viselkedik, kevesebb kávé szükséges hozzá, mert különben nagyon felszívja és szétmállik.
                      Juli

                      Comment


                        #26
                        Azért a stevia nagy előnye az agave-sziruppal szemben, hogy nincs benne szénhidrát, utóbbi 100 grammjában 75 g a szénhidrát.
                        Juli

                        Comment


                          #27
                          de a steviának viszont van az a fura mellékíze, nekem ez volt a gondom vele. Nálunk a családban anyám a stevia párti
                          Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
                          lekvárok, dzsemek, receptek

                          Comment


                            #28
                            Igen, a fura íz minket is zavar, ezért szeretném megtalálni azokat az ételeket, amikben nem érződik, amikhez passzol. Szerintem nem csak az adagoláson múlik, bár persze azon is.
                            Juli

                            Comment


                              #29
                              Viszont ha már agaveszirup, akkor leírom részletesen hogy szerintem/nekem miért szimpi. Ezt a "kávé,tea igen/nem?" topikból másolom:

                              "agaveszirup: a cukrot már régebben kilőttem, és Canderelt használtam, de amikor várandós lettem, úgy voltam vele hogy magamat úgy mérgezem ahogy akarom, de a kisembert nem traktálnám vele, ezért keresni kezdtem egy alternatívát. A mézet nem tartom annak, mert szinte ugyanúgy hizlal, és még botulizmus bacik is lehetnek benne.
                              Ekkor akadtam az agaveszirupra, ami kinézetre úgy néz ki mint egy folyós méz, ízre meg semmi mellékíze nincs - ez is fontos szempont volt nekem -, és ami a legjobb hogy a glikémiás indexe is remek!: Míg a kristálycukoré 100, a mézé 58, addig az agaveszirupé csak 28-32, ami nem mindegy, főleg ha az embernek diétáznia is kell.
                              Főzni sütni is lehet vele, elég drága, de nagyon kiadós. (azt hozzáteszem hogy én nem ezzel sütök, azért arra drága, de hogy a kávémba, zabkásámba stb ezt tegyem, arra nagyon bevált)
                              Én ezt az EDEN Agaven Dicksaft-ot vettem 1400 forintért (330ml) az Árkád alsó szintjén lévő bioboltban tavaly, de volt ott többféle is ha jól emlékszem."
                              Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
                              lekvárok, dzsemek, receptek

                              Comment


                                #30
                                ja és hogy ne legyek off: engem is érdekel steviás recept!
                                Eszter - kislány (2009), kisfiú (2010), kisfiú (2014)
                                lekvárok, dzsemek, receptek

                                Comment

                                Betöltés...
                                X