Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Falusi állattartás

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Falusi állattartás

  Sziasztok vidékiek (elsősorban)!

  Akik tartanak állatokat, elsősorban csirkét, de a nyúl és kecske is érdekel, megosztaná velem a tapasztalatait? Vagy könyvet melyiket ajánlanátok?

  Anyósomat próbálom már minden eszközzel rábeszélni a csirketartásra, de mindig valami kifogással jön, pedig hely az bőven van. Remélem jövőre azért meglágyul.
  Milán (2009.06.06.) majomparádé és minden lében kanál 5 éves

  #2
  Szia!
  Nekünk kecskéink vannak, idén először születtek kiskecskéink, én is szeretnék pl. a kecskesajt készítésről kérdezni valaki gyakorlottabbat. Van valaki,aki tud segíteni?
  Sajnos a tyúkokkal kapcsolatban nem tudok segíteni.
  Anita (Ábel, 2007.11.21. és Luca, 2009.10.09. )

  Comment


   #3
   de jó, a téma engem is érdekel! Még nincs házunk, de nagyon tervezek ezt-azt tartani, majd attól függően, hogy mekkora lesz az udvar. Sjuti-t régen láttam, nekik vannak malacaik.
   Csupa szeretet G
   Csupa mosoly E

   Comment


    #4
    Én szeretnék csirkét, kacsát és galambokat is tartani. Meg jó lenne kecskét, de azok olyan szemtelenek! Egyébként hogy működik a fejés? Ahhoz ellenie kell, hogy tejcsi legyen, ugye? (Magamból kiindulva... )
    Csupa szeretet G
    Csupa mosoly E

    Comment


     #5
     mi nyulakat és csirkéket szeretnénk tartani,
     a sógornőméknek kecskéje van még

     szóval igen, ellenie kell előbb
     és nekem a kecske túl macera, mert bizony ugyanúgy mellgyulladást kep, ha nincs rendszeresen és alaposan kifejve, mint egy ember...
     és nem vagyok annyira rendszeres ember, hogy napi kétszer pontosan fejjejk, szóval kecske kilőve...
     Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
     Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
     Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
     írj a gmailemre az is cyanus

     Comment


      #6
      nekünk eddig voltak tyúkjaink meg némakacsák..több mint két évig...de télen a maradékot mind elvitte a róka meg a nyestörökölt darabok voltak, de tojtak bőségesen és semmi nagyobb problémát nem okozott a tartsáuk..nyáron költözünk itt falun belül, vééégre sajátba, úgyhogy az állományfrissítést oda tervezzük..mindeképpen szeretnénk tyúkokat tartani..a némakacsa..hát igazából arra nem vágyom..anniyira a kacshúsért sem vagyunk oda max ritkán és csak zabálna eszméletlenül..
      nem vagyok egy nagy gyakorlattal rendelkező, de szívesen válaszolok bármilyen kérdésetekre, ha tudok!!a lényeg amúgy, hogy legyen hely, ahol elkapírgálhatnak, meg zárhazó óla, ahova be tudjanak menni..
      Annás, Franciska (2009) és Hanga (2011) édesanyája, na meg a hurcik: JPMBB, gekkócskák, Neojulie, Babbinka és egy mamamis gira is

      Comment


       #7
       Sziasztok!
       Nálunk vannak csirkék-1éve-nyuszik(de ők "csak"a gyerekek miatt)tengerimalacok,fürjek,papagájok!!!
       Először voltak magyar csirkéink,akiket 2kóbor kutya szétcincált-ott volt egy túlélő csirkénk-majd japán -kistestű -csirkék és 1kakasunk lett.
       A csirkék,több hónapja minden nap 2-3 tojással lepnek meg reggelente,és nem akarom elkiabálni,de 3hete kotlik az egyikőjük-pakoltunk is alá,ahogy anyáinktól láttuk náhány tojást...na majd meglátjuk!A NAGYFIAM JÁR BE MINDEN NAP KIASZEDNI A TOJÁSOKAT!-mindig megköszönjük nekik a napi adagot-
       A fürjeink is,ha nem is minden nap de 3-4 naponta "adnak" tojást!
       Nem vagyunk szakemberek,amit láttunk gyerekkorunkban illetve van egy ősrégi:Baromfitenyésztés kézikönyve kiadványunk azt olvasgatjuk!Leginkább a gyerekek miatt lettek az állatok nálunk...
       Zsuzsa

       Comment


        #8
        Yve eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Meg jó lenne kecskét, de azok olyan szemtelenek! Egyébként hogy működik a fejés? Ahhoz ellenie kell, hogy tejcsi legyen, ugye? (Magamból kiindulva... )
        Tényleg szemtelenek, most néztem ki az ablakon, az összes kecske kilógott a villanypásztorból, vígan legelésznek.
        Anita (Ábel, 2007.11.21. és Luca, 2009.10.09. )

        Comment


         #9
         nekem gyerekkori emlékeim vannak a kecskékről, amikor építkeztünk állandóan ott sündörgött a munkások között és megette még a szeget is, meg a kátránypapírt rágta meg, meg a csikkeket.
         Aztán később másik kecskénk felmászott a hodály tetejére, alig tudtuk leszedni. Sokféle állatot tartottunk régen, volt egyszer majdnem 100 birkánk, volt szamarunk, pulykánk, galambunk. Apukámék városból költöztek falura és mindenféle állatot tartottak, mert annyira hiányzott nekik a városban gyerekként. Egy darabig ment a birkázás, apu terelgette őket, meg volt juhászunk is, de aztán senki nem akarta megvenni a gyapjút. nagypapámé volt a csacsi, volt hozzá egy kis kocsija és a faluban kisebb munkákat vállalt vele, gázpalackot, tápos zsákot vinni. Nagyon szerettük a csacsit, Sanyinak hívták. Amikor nagypapám meghalt eladtuk, és néhány hónapra rá a csacsi is elpusztult, pedig nem volt beteg... voltak nyuszik is emlékszem, mindig voltak kicsi nyuszik. nagy álmom nekem is egy akkora udvar, ahová sok állat elfér. Szívesen élnék is belőle egyébként, mármint valamilyen állat tömeges tartásából, de nem hiszem, hogy lesz belőle valami.
         Csupa szeretet G
         Csupa mosoly E

         Comment


          #10
          Á ezt a topikot most találtam , de jó!
          Ha minden jól megy 2 hét múlva érkezik egy cigája pár kb 2 hósan. Már nagyon várom
          Nyulam volt már és anno volt egy tanyánk, ahol főleg csirke, de malac, nyúl, bárány is volt...
          Csirke nagyon kéne a tojások miatt, de van egy őrült eb, akit befogadtunk, ő kapta el az egyik nyulat is és a degut is... De tegnap megette az aranyhalat is a kerti tavamból, na jó, az már döglött volt...

          Kecskék nagyon vonzanak, de azt hiszem nem bírnám ki, ahogy tarolja a kertet.. És biztos felugrana a löszfalunkra is, az meg omolna tuti...
          Apropó a birka természet érdekelne, mit gondoltok, mennyire fogja az ágyásaimat pusztítani.
          Ólunk van, előtte lesz elkerített része, de ki is engednénk, nagy és füves az udvar és a kerítés előtt is nagy a tér, sok a fű... Bár ott gondolom őriznem kell, vagy kikötni? De azt elviselné??

          Én szívesen tartanék többféle állatot, de a bárány is necces, apósom nem nagyon támogatja sajnos az én kapcsolatomat a melegvérű állatokkal...
          De madár is van pedig kinézőben, katalin papagáj és szajkó...

          Nekem most az a tervem, hogy a bárányok ólja előtti lekerített részt úgy megcsinálni, hogy nyúl, csirke is biztonságban legyen a kutyától... A másik kutyám puli keverék, ő nem ilyen ambiciózus... De jó volna egy kis simogató a fialásokat meg értékesíteném, hisz itt van közel a monori vásár...
          Veronika Otilia vagyok én és a gyerekeim: Vince Károly 2010.03.22., Blanka Veronika aliasz Bakka 2012.08.19. no és Adél Doloróza 2015. 01. 26. aliasz Zsebi

          Comment


           #11
           Most csináljuk életünk első kecskesajtját, elég biztató!
           Anita (Ábel, 2007.11.21. és Luca, 2009.10.09. )

           Comment


            #12
            cigája cigája őő mi is az?
            Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
            Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
            Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
            írj a gmailemre az is cyanus

            Comment


             #13
             A cigája Magyarországon őshonos juhfajta teje és húsa is fogyasztható
             Így néz ki:

             www.kepmegoszto.com
             Napocska /4 lány 1992,1995,2000,2009/
             Új blogom -*- Adásvételt értékelő topic

             Comment


              #14
              engem a kecsketartás érdekelne nagyon!
              Nyáron költözünk, lesz nagy kertünk, és nagyon olcsón kapnánk férjem egyik kollegájától egy tejelő kecskét (neki egy csomó van, és valamiért ez az állat már nem kell neki..?). .
              Én először azt mondtam, hogy nem kell, elég a 3 gyerek, nem lesz rá energiánk, épp elég lesz túlélni a kölötzést..aztán mostanában egyre többször eszembe jut, hogy mégis jó lenne, Johanka ihatná a tejét (más téma, de nem tudom kizárólag saját tejből szoptatni, most is kap más anyukától is, és Bori is 8 hónaposan már kecsketejet ivott pótlásként..milyen könnyű lenne, csak kimennék, megfejném a kecskét, és máris lenne kecsketejünk . ....
              bár , ha ez acigája békésebb állat, az még jobb lenne talán...a patakon túl, a szemközti kertben úgyis lakik vagy 5-6 bárány..
              Vica vagyok, [COLOR="SandyBrown"]Marci, Bori, Johanna és Miska anyukája

              Comment


               #15
               a cigája juh nagyon szép, valóban. nekünk is volt, úgy emlékszem.
               Nagyon úgy néz ki, hogy meg tudjuk venni a házat, úgyhogy idén már lehet pipink meg kacsánk! Én kacsát magyar kacsát szeretnék, aminek nagy hangja van. Nem sokat, csak mondjuk 1-2-t , mert a húsát én sem szeretem, de annyira aranyosak, olyan mosolygós a szemük, imádom őket! Egyszer olvastam valahol, hogy egy család amerikában úgy tartotta, mint a kutyát, nagyon értelmes jószág volt. Én is valahogy így szeretném, hogy egészen megszokjon minket, lehessen simogatni.
               Csupa szeretet G
               Csupa mosoly E

               Comment

               Betöltés...
               X