Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

"Freezer cooking" - fagyasszunk

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

  • sara1986
    válaszolt
    felhozom a topikot, mert találtam egy jó kis oldalt hozzá
    http://onceamonthmeals.com/

    Szólj hozzá:


  • Negyela
    válaszolt
    Én csak fedeles műanyag dobozokban fagyasztok, vettem sok egyformát.
    szoktam például frissen vásárolt darálthúsból fasírtot csinálni és azt beteszem , amikor meg kiveszem csak zsemlemorzsába forgatom és tök fincsi.
    ja és múltkor krumplis nudlit csináltunk több adagot. Azt légmentes zacsiban raktam el.

    Szólj hozzá:


  • angica
    válaszolt
    Felhozom kicsit a topicot

    Elolvastam, én mostanában kezdenék bele a nagyobb adagok főzésébe és a fagysztásba.
    Ki miben szokta lefagyasztani a kajákat? Volt már, h szétfagyott az üveg a párolt gombával...

    Szólj hozzá:


  • celesztina
    válaszolt
    nyáron szoktatok fagyasztani hogy ne kelljen 40 fokban a konyhában izzadni a tűzhelynél túl sokat?
    most hogy jön a nagy hőség szeretnék előre dolgozni hogy ne kelljen sokáig melegiteni se a sütőben se a tűzhelyen az ételt (tetőtéren lakunk, a konyha kibirhatatlan nyáron délben kánikulában)

    Szólj hozzá:


  • lkatinka
    válaszolt
    ja, ha megint aktuális lesz nekem a fagyasztásos időszak, biztos elolvasom az összes hsz-t, tök jókat írtatok!

    Szólj hozzá:


  • lkatinka
    válaszolt
    Én szülés előtt szoktam nagy adagot fagyasztani, a kedvenceim:
    -pörkölt- ez gulyáslevesalapnak is jó (vörösborral nyámi :-)
    -csirkepaprikás

    Szólj hozzá:


  • Lilimami
    válaszolt
    Szoktam fagyasztani:

    -tesztat(mert ugyanannyi energia kb megfozni egy-ket csomaggal, mint porcionkent, igy energiat sporolsz)
    -bolognait, porkoltet, kaposztat toltve, paradicsmos kaposzta vagy husgomboc
    -zoldsegeket apritva levesekhez
    -lilakaposztat parolva
    -kenyer, zsemle
    -stefaniat szoktunk kesziteni nagyobb adaggal, akkor alt szeletelem, es kesobb csak elo kell venni fozelekfeltetnek
    -sztem sargaborsofozit is jol lehet fagyasztani
    -gyumolcsok levesekhez
    -sonkale husvetkor, huslevesle, ha marad
    -rizst is lehet, bar azt nem probaltam, de gondolom hasonlo a tesztahoz

    Polcz Alaine ir szuper tippeket amugy, erdemes elolvasni

    Szólj hozzá:


  • stee
    válaszolt
    ez nagyon jó ötlet, ezt mindig így szoktam csinálni! a bevásárlási napot arra szánom, hogy fel is dolgozom a kajákat, utána pikk-pakk megvan a vacsi vagy az ebéd

    mindig nagyon nagy adagban főzök pl:
    bolognai ragut
    levest

    szerintem a tésztát kár lefagyasztani, hiszen 15perc alatt megvan

    Szoktam alutálcában lasagnét csinálni, és az mehet a sütőbe
    Göngyölt virslit is készítek előre: bevágom, lapkasajt megy bele, és baconbe csavarom, úgy teszem el, így csak be kell dobni a sütőbe.

    Krumplit hasábra vágva nyersen fagyasztottam, és felengedés nélkül mehet az olajba. A hagymát meg nem darabolom össze, hanem még fagyottan aprítom fel, és úgy megy az olajba pl pörkölthöz

    Babáknak a bébiételt (vagyis a pűréket) jégkockatartóban fagyasztom, aztán úgy zacskózom, így mindig tudtam, hogy hány kocka kell a babának ha nagyon éhes vagy ha kevésbé, vagy össze is lehetett variálni: 2 kocka sárgarépe, 2 krumpli, 1 husi kocka (nemsokára megint aktuális lesz)
    Utoljára szerkesztette stee; 2012.01.11., 19:15.

    Szólj hozzá:


  • juczy
    válaszolt
    krumpli pépesítve lehet fagyasztani? nem lesz vizesebb mikor kienged? köszi

    Szólj hozzá:


  • vettivett
    válaszolt
    Klassz ez a topic. Pont most nyitottam egy másikat, amivel nagy fedésben van. Annyi, hogy ott nem csak a fagyasztáson van a hangsúly, és puffasztott ételek kilőve.

    Szólj hozzá:


  • momi74
    válaszolt
    A sonkalé tuti, azt gyakran szoktam. Tészta - passz, még nem fagyasztottam.

    Szólj hozzá:


  • celesztina
    válaszolt
    most még nincs időm visszaolvasni és nem emlékszem, volt-e, hogy tésztát amit már kifőzött az ember lefagyaszthatja-e, és ha igen, mennyi időre? 1 hét, 1 hó?
    A sonka főzőleve rémlik -az is fagyasztható?

    Szólj hozzá:


  • Kockapaci
    válaszolt
    szuper az első hszben, a második link és benne a bevásárló listák. abból az 1. számút nem ehet, hanem karácsonyi kajás bevásárlólistának fogom használni marha jó

    Szólj hozzá:


  • Cyanus
    válaszolt
    én is szoktam húslevest eltenni más ételekhez alaplének

    Szólj hozzá:


  • Impidimpi
    válaszolt
    Jó, hogy jönnek az ötletek, jegyzetelek.
    Összeírtam néhány alapanyagot, miből mit lehet eltenni:
    darált hús - fasírt, bolognai, rakott ételek, lasagne, hortobágyi palacsinta, töltött paprika
    csirke/pulykamell - pörkölt (ebből aztán sokmindent lehet csinálni pl. tejfölös-gombás hús, aszalt szilvás hús, kapros tejfölös...), gyros, szeletek nyersen pácolva (csak sütni kell utána pl. mexikói paradicsomos-mézes husi, vagy csak befűszerezve frissen sültnek), lecsós szelet készen
    hagymán megpárolt zöldség, hogy csak habarni/berántani kelljen főzeléknek
    Első körben én ezt tervezem, de majd csak Karácsony után.

    Szólj hozzá:

Betöltés...
X