Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

"Freezer cooking" - fagyasszunk

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #16
    Tetszik ez a topic

    Végigolvastam Olyan jó lenne ügyesedni ilyesmiben is, mert annyira jó finomat enni, házi kosztot!
    Én egyelőre az s.k. kenyér lefagyasztásánál tartok Amit megsütök, félbe vágom, és aze egyik fele megy a fagyasztóba. Amikor már fogyóban a kenyér, előveszem, pár óra alatt kiolvad, és 90 %-ban olyan az élvezeti értéke, mint a frissen megsült kenyérnek
    Angica + 4 kicsi
    tej-, tojás- és cukormentes:
    http://angi.mentesnasi.hu

    Comment


      #17
      töltött káposztát biztosan lehet, olyat ettem is. levesalaplevelet is meg lecsót is.

      és sütinek való tésztát is, na nem biztos h mindenfélét. én túrós olajosat fagyasztottam. hűtőben olvasztom.
      Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

      Comment


        #18
        Jó, hogy jönnek az ötletek, jegyzetelek.
        Összeírtam néhány alapanyagot, miből mit lehet eltenni:
        darált hús - fasírt, bolognai, rakott ételek, lasagne, hortobágyi palacsinta, töltött paprika
        csirke/pulykamell - pörkölt (ebből aztán sokmindent lehet csinálni pl. tejfölös-gombás hús, aszalt szilvás hús, kapros tejfölös...), gyros, szeletek nyersen pácolva (csak sütni kell utána pl. mexikói paradicsomos-mézes husi, vagy csak befűszerezve frissen sültnek), lecsós szelet készen
        hagymán megpárolt zöldség, hogy csak habarni/berántani kelljen főzeléknek
        Első körben én ezt tervezem, de majd csak Karácsony után.

        Comment


          #19
          én is szoktam húslevest eltenni más ételekhez alaplének
          Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
          Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
          Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
          írj a gmailemre az is cyanus

          Comment


            #20
            szuper az első hszben, a második link és benne a bevásárló listák. abból az 1. számút nem ehet, hanem karácsonyi kajás bevásárlólistának fogom használni marha jó
            Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

            Comment


              #21
              most még nincs időm visszaolvasni és nem emlékszem, volt-e, hogy tésztát amit már kifőzött az ember lefagyaszthatja-e, és ha igen, mennyi időre? 1 hét, 1 hó?
              A sonka főzőleve rémlik -az is fagyasztható?
              Viki
              Lányaim L(9), J(7) és D(4)

              Comment


                #22
                A sonkalé tuti, azt gyakran szoktam. Tészta - passz, még nem fagyasztottam.
                momi74
                Három kisfiam van
                TSMT-terapeuta vagyok

                Comment


                  #23
                  Klassz ez a topic. Pont most nyitottam egy másikat, amivel nagy fedésben van. Annyi, hogy ott nem csak a fagyasztáson van a hangsúly, és puffasztott ételek kilőve.
                  Ivett, Zengő (2010.03.19), Zente (2012.02.10.)
                  Eladó kendők!

                  Comment


                    #24
                    krumpli pépesítve lehet fagyasztani? nem lesz vizesebb mikor kienged? köszi
                    Juci, Bence (2010), Marci (2013) és Gergő (2016 nov. 30.) anyája

                    Comment


                      #25
                      ez nagyon jó ötlet, ezt mindig így szoktam csinálni! a bevásárlási napot arra szánom, hogy fel is dolgozom a kajákat, utána pikk-pakk megvan a vacsi vagy az ebéd

                      mindig nagyon nagy adagban főzök pl:
                      bolognai ragut
                      levest

                      szerintem a tésztát kár lefagyasztani, hiszen 15perc alatt megvan

                      Szoktam alutálcában lasagnét csinálni, és az mehet a sütőbe
                      Göngyölt virslit is készítek előre: bevágom, lapkasajt megy bele, és baconbe csavarom, úgy teszem el, így csak be kell dobni a sütőbe.

                      Krumplit hasábra vágva nyersen fagyasztottam, és felengedés nélkül mehet az olajba. A hagymát meg nem darabolom össze, hanem még fagyottan aprítom fel, és úgy megy az olajba pl pörkölthöz

                      Babáknak a bébiételt (vagyis a pűréket) jégkockatartóban fagyasztom, aztán úgy zacskózom, így mindig tudtam, hogy hány kocka kell a babának ha nagyon éhes vagy ha kevésbé, vagy össze is lehetett variálni: 2 kocka sárgarépe, 2 krumpli, 1 husi kocka (nemsokára megint aktuális lesz)
                      Utoljára szerkesztette stee; 2012.01.11., 19:15.
                      Eszter - 3 fiú (19, 11 és 5 évesek) anyukája Blogom a háztartásról és egyéb kihívásokról
                      Kaja kihívás összesítő

                      Comment


                        #26
                        Szoktam fagyasztani:

                        -tesztat(mert ugyanannyi energia kb megfozni egy-ket csomaggal, mint porcionkent, igy energiat sporolsz)
                        -bolognait, porkoltet, kaposztat toltve, paradicsmos kaposzta vagy husgomboc
                        -zoldsegeket apritva levesekhez
                        -lilakaposztat parolva
                        -kenyer, zsemle
                        -stefaniat szoktunk kesziteni nagyobb adaggal, akkor alt szeletelem, es kesobb csak elo kell venni fozelekfeltetnek
                        -sztem sargaborsofozit is jol lehet fagyasztani
                        -gyumolcsok levesekhez
                        -sonkale husvetkor, huslevesle, ha marad
                        -rizst is lehet, bar azt nem probaltam, de gondolom hasonlo a tesztahoz

                        Polcz Alaine ir szuper tippeket amugy, erdemes elolvasni
                        Lili, a kezdo dackorszakos

                        Comment


                          #27
                          Én szülés előtt szoktam nagy adagot fagyasztani, a kedvenceim:
                          -pörkölt- ez gulyáslevesalapnak is jó (vörösborral nyámi :-)
                          -csirkepaprikás

                          Comment


                            #28
                            ja, ha megint aktuális lesz nekem a fagyasztásos időszak, biztos elolvasom az összes hsz-t, tök jókat írtatok!

                            Comment


                              #29
                              nyáron szoktatok fagyasztani hogy ne kelljen 40 fokban a konyhában izzadni a tűzhelynél túl sokat?
                              most hogy jön a nagy hőség szeretnék előre dolgozni hogy ne kelljen sokáig melegiteni se a sütőben se a tűzhelyen az ételt (tetőtéren lakunk, a konyha kibirhatatlan nyáron délben kánikulában)
                              Viki
                              Lányaim L(9), J(7) és D(4)

                              Comment


                                #30
                                Felhozom kicsit a topicot

                                Elolvastam, én mostanában kezdenék bele a nagyobb adagok főzésébe és a fagysztásba.
                                Ki miben szokta lefagyasztani a kajákat? Volt már, h szétfagyott az üveg a párolt gombával...
                                Angica + 4 kicsi
                                tej-, tojás- és cukormentes:
                                http://angi.mentesnasi.hu

                                Comment

                                Betöltés...
                                X