Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Müzli szelet házilag

Összecsuk
X
  •  
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    #16
    Köszi
    Közben alkottam egyet: hasonló orsi6 receptjéhez:
    10 deka vaj, 10 dkg cukor, két evőkanál méz, egy marék szotyi, egy marék aszalt szilva, kis mazsola
    Zabpehely helyett pedig a kisebb szeműt vettem, ebből 3-4 evőkanállal lisztszerűvé porítottam. Ez ment bele, 10 deka kisebb szemű zabpehely és 10 deka nagyobb szemű. Így összeállt, csak sajnos kicsit odaégett, de nem adom fel.
    Flórián 2009.03.23.,Totti kutya ,Apa

    Comment


      #17
      Ha sikerül rájönnöd a tökéletes receptre, arra én is nagyon vevő lennék
      Bea, az ovis nagylány, Zsófi 2008.09.11. és a birodalmi lépegető Ágoston 2011.01.17 boldog anyukája

      Comment


        #18
        http://raisingolives.com/2009/05/granola-bar-recipe/

        ma ezt a receptet sütöttem meg, kókuszzsír helyett vajjal.
        ment bele mazsola, és egy jó maréknyi durvára darált mandula.
        idegesítő a csésze, mint mértékegység....

        sajna a 175fokhoz bekapcsoltam a légkeverést is, ezt nem kellett volna, mert az eredeti 30-35 perc helyett már 18 percnél barna volt a széle...
        azért fini, sőt túl édes is. kevesebb cukor elég!
        tanulságok:
        dupla adag kell egy nagy gáztepsihez.
        pici gyümipürét elbírna, hogy puhább legyen, mondjuk egy reszelt alma az egészhez.
        Bonyolult (Bence 04.10.24.)
        HipnoSzülés a tévében

        Comment


          #19
          Én is jövök egy recepttel, ihletet kaptam tőletek . Ez egy olyan kompozit recept, abszolút kísérleti volt, de nagyon jól összeállt, szeletelhető, és egy napja jól elvan szobahőmérsékleten is. Annyiban nem árt még vele kísérletezni, hogy legyen valamilyen jellegzetesebb íze. Ebben nagyrészt a dió dominál ízben, de talán lehetne hasonló nedves-száraz összetétellel gyümölcsösesbbre, kakaósabbra, mandulásra, stb.

          15 dkg zabpehely
          5 dkg graham liszt
          5 dkg napraforgómag
          5 dkg szeletelt mandula
          10 dkg apróra tört dióbél
          10 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
          1 nagy alma apróra reszelve, vagy pürésítve
          10 dkg vaj
          10 dkg méz
          1 evők. kakaópor (olyan jó keserű fajta)
          csipetnyi szerecsendió
          csipetnyi fahéj

          A vajat és a mézet megolvasztottam, és az almapürével együtt a szárazanyagokra öntöttem, jól összekevertem. Belapigattam egy sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe, és 180 fokon, alsó-felső sütéssel fél órát sütöttem. Melegen még szétesik, de kihűlve jól szelhető. Másnapra lett igazán összeért íze.
          Vera, két lány (2008, 2011) anyuja
          türelemjáték

          Comment


            #20
            bonyolult eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            http://raisingolives.com/2009/05/granola-bar-recipe/

            ma ezt a receptet sütöttem meg, kókuszzsír helyett vajjal.
            ment bele mazsola, és egy jó maréknyi durvára darált mandula.
            idegesítő a csésze, mint mértékegység....

            sajna a 175fokhoz bekapcsoltam a légkeverést is, ezt nem kellett volna, mert az eredeti 30-35 perc helyett már 18 percnél barna volt a széle...
            azért fini, sőt túl édes is. kevesebb cukor elég!
            tanulságok:
            dupla adag kell egy nagy gáztepsihez.
            pici gyümipürét elbírna, hogy puhább legyen, mondjuk egy reszelt alma az egészhez.
            sütöttem még egyszer, de elfelejtettem, hogy kevesebb cukrot akartam....
            már-már zavaróan édes nekem. persze a gyerek imádta.
            ezúttal kókuszzsírral, mazsolával, darált mogyoróval és almapürével.
            egész konkrétan a gyümölcsprésben almalékészítés után visszamaradt almapürét használtam fel hozzá, és jó bőven ment bele fahéj meg, más fűszer.
            így most sütiszerűbb lett, kevésbé müzliszerű, de finom volt.
            ja, és dupla adagot csináltam, és így meg soknak tűnt egy gáztepsihez (magas lett).

            azért alakul ez....
            Bonyolult (Bence 04.10.24.)
            HipnoSzülés a tévében

            Comment


              #21
              sárgabarackos műzliszelet

              125 g vaj
              110 g barnacukor
              1 ev méz
              200 g zabpehely
              40 g napraforgómag
              20 g kókuszreszelék
              fél tk fahéj
              75 g aszalt sbarack darabokra vágva (vagy izlés szerint más aszalvány)
              2 ev durvára vágott étcsoki (elhagyható)


              vaj,cukor,méz lábosban felolvaszt
              majd a többi hozzávalóval összekeverjük
              20*30 as kivajazott tepsibe nyomkodjuk megszórjuk csokival (én nem)
              160 fokon 30 percig sütni
              melegen szeletelni,de a tepsiben hagyjuk kihülni
              Réka
              Botond '07.dec., Luca Villő '11.márc., és Zselyke a '13.novemberi "babaillat"

              Comment


                #22
                ingakonyha.blogspot. hu van egy jó recept én is azt szoktam csinálni - finom
                Eszter, a gyönyörű Lea (14.10.22.)boldog anyukája

                Comment


                  #23
                  Ezek a műliszeletek meddig állnak el?
                  Ági vagyok Benedek (2013.12.14.) anyukája. Balettet tanítok

                  Eladó rucik és könyvek

                  Comment


                    #24
                    Felhozom
                    Csybe

                    Comment

                    Betöltés...
                    X