Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Müzli szelet házilag

Összecsuk
X
  •  
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Müzli szelet házilag

    A harmadik adagot rontom el. Mert mindig szétesnek a szeletek.
    Tudja valaki, hogyan kell úgy megcsinálni, hogy a srác kezébe adhassam? Imádja, és gondoltam, a házi jobb, mint a bolti. Nézegettem neten, itt- ott, de eddig nem tudom, mi tartaná össze a szemeket.
    Köszi az ötleteket
    Flórián 2009.03.23.,Totti kutya ,Apa

    #2
    Milyen recept szerint csináltad?
    Bár még sosem csináltam,de most majd fogok
    Noi a gyapis,1 fiú, 3,lány anyája

    Comment


      #3
      én egy gyerekszakácskönyvből csinálom. a trükk, hogy jól meg kell sütni, a tepsibe tevéskor alaposan összetömöríteni, és nem lehet túl vékony.

      és nem lehet túl sok a mogyoró, ilyesmi
      Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
      Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
      Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
      írj a gmailemre az is cyanus

      Comment


        #4
        De mivel "ragasztod" össze?
        Az eddigiekben a magvakon kívül volt benne olvasztott vajjal, mézzel kevert nádcukor, ez lett volna a "habarcs".
        Próbáltam tojással is, de az meg fűrészpor jelleget kölcsönzött a cuccnak.
        Az enyém kb. egy centi vékony lett. Az túl vékony, csináljam vastagabbra? (Ez utóbbi azért gáz, mert a srácnak csak az a cerbona, ami az igazi csomagolásban van, elővéve a szekrényből. Ha nem abban van, akkor rájön a trükkre, így bele szoktam dugni az eredeti papírba, csak ha vastagabb, nem fér be.)
        Flórián 2009.03.23.,Totti kutya ,Apa

        Comment


          #5
          ez is a méztől ragad, és ahol nincs ok mag (mogyoró stb) ott ragad is (az enyém almás)
          Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
          Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
          Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
          írj a gmailemre az is cyanus

          Comment


            #6
            Én Orsi6 blogjáról vettem ezt a receptet, mindig sikerül, mindig sikere van

            Házi müzliszelet, csoki helyett kiváló!
            Müzliszelet
            Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg barnacukor, 10 dkg melasz (mézzel helyettesíthető, reformélelmiszereket árusítós boltokban kapható), 25 dkg zabpehely, 1 marék vegyes aszalt gyümölcs, fél marék kókuszreszelék, fél marék napraforgómag

            Tegyük a vajat, cukrot és a melaszt egy lábasba, melegítsük addig, míg a vaj és a cukor elolvad. Szórjuk bele a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az összevágott aszalt gyümölcsöket és a napraforgómagot is. Alaposan gyúrjuk össze, majd öntsük egy kisméretű kivajazott tepsibe.
            Kezünkkel egyengessük simára a tetejét, majd tegyük a hűtőbe legalább három órára, hogy megszilárduljon.
            Éles késsel vágjuk egyforma szeletekre, majd tegyük jól zárható dobozba, hogy sokáig friss maradjon.
            Ezt a receptet szintén nem én találtam ki, így tehát megköszönöm annak akinél láttam ezt, név szerint Dulminának. Érdemes a blogján körülnézni mert kétféle, nagyon finom müzliszelet elkészítését is leírja!
            Angica + 4 kicsi
            tej-, tojás- és cukormentes:
            http://angi.mentesnasi.hu

            Comment


              #7
              hermione71 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              a srácnak csak az a cerbona, ami az igazi csomagolásban van, elővéve a szekrényből. Ha nem abban van, akkor rájön a trükkre, így bele szoktam dugni az eredeti papírba, csak ha vastagabb, nem fér be.)


              El akarod kerülni a mézet?

              Comment


                #8
                Nekem az Orsi 6 féle esett szét mindig, mondjuk én tettem bele lenmagot és szezamot is, melaszt meg nem, de lehet, hgoy ez volt a baj.
                Valójában nem a mézet akarnám elkerülni, hanem a sok adalékanyagot (titkon abban reménykedem, hogy addig kísérletezek, amíg rájövök a sztíviás verzióra, bár nem tudom, az nem árt-e ugyanúgy a fogaknak, mint a cukor meg a méz.)
                Flórián 2009.03.23.,Totti kutya ,Apa

                Comment


                  #9
                  hermione71 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Nekem az Orsi 6 féle esett szét mindig, mondjuk én tettem bele lenmagot és szezamot is, melaszt meg nem, de lehet, hgoy ez volt a baj.
                  Valójában nem a mézet akarnám elkerülni, hanem a sok adalékanyagot (titkon abban reménykedem, hogy addig kísérletezek, amíg rájövök a sztíviás verzióra, bár nem tudom, az nem árt-e ugyanúgy a fogaknak, mint a cukor meg a méz.)
                  Szerintem a méz meg a vaj ragasztja össze
                  Ja, meg az is fontos, hogy a hűtőben álljon legalább 3-4 órát fogyasztás előtt.
                  Ha sokáig van szobahőmérsékleten, felpuhul.
                  Angica + 4 kicsi
                  tej-, tojás- és cukormentes:
                  http://angi.mentesnasi.hu

                  Comment


                    #10
                    angica eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Szerintem a méz meg a vaj ragasztja össze
                    Ja, meg az is fontos, hogy a hűtőben álljon legalább 3-4 órát fogyasztás előtt.
                    Ha sokáig van szobahőmérsékleten, felpuhul.
                    Szobahőmérsékleten felpuhul? ajaj, pedig olyan jó ajándékötletnek tűnt. Ezek szerint nem áll el sokáig?
                    Juli

                    Comment


                      #11
                      hermione71 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Valójában nem a mézet akarnám elkerülni, hanem a sok adalékanyagot (titkon abban reménykedem, hogy addig kísérletezek, amíg rájövök a sztíviás verzióra, bár nem tudom, az nem árt-e ugyanúgy a fogaknak, mint a cukor meg a méz.)
                      Cukorral és mézzel nem ártasz a fogaknak, ha utána 15-20 perccel van fogmosás. Bármit eszünk, utána meg kell mosni a fogat, ha óvni akarjuk.
                      Én a bélrendszer épsége miatt tartom távol magunkat a cukortól, de mézet használunk.
                      Nem tudom, sztíviával lehet-e ragasztani, de majd utánakérdezek a bioboltban.

                      Comment


                        #12
                        A fogmosás igaz teljesen, csak a gyakorlatban nehéz kivitelezni. A müzlizés nálunk útközben szokott folyni, mikor menet közben elrágcsálja a srác- mondjuk a játszótérre menet. Ott helyben nem tudok szerintem fogat mosni neki.
                        Igen ezzel a felpuhulással az a baj, hogy a kezecskében megpuhul a cucc, és nem tudja megenni.
                        A sütős verzióban sem értettem, hogy ha a vajas-mézes-cukrost megsütöm, akkor mitől kéne összeállnia?
                        Flórián 2009.03.23.,Totti kutya ,Apa

                        Comment


                          #13
                          távozik némi víz, sűrűsödik a cucc
                          Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
                          Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
                          Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
                          írj a gmailemre az is cyanus

                          Comment


                            #14
                            Letchie eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szobahőmérsékleten felpuhul? ajaj, pedig olyan jó ajándékötletnek tűnt. Ezek szerint nem áll el sokáig?
                            Sajnos nem tudom, meddig áll el, mert nálunk mindig elfogy 2-3 nap alatt Szerintem hűtőben bírja tovább. Mi alapból is hűtőben tároljuk, mert úgy a legjobb az állaga
                            Angica + 4 kicsi
                            tej-, tojás- és cukormentes:
                            http://angi.mentesnasi.hu

                            Comment


                              #15
                              Müzli-szelet

                              10 dkg vaj
                              18 dkg zabpehely
                              2 ek. karob, v. kakaó
                              3 ek. darált földimogyoró
                              15 dkg mazsola
                              15 dkg darált vegyes mogyoró
                              2 ek. méz
                              5 dkg napraforgómag
                              3 ek. szezámmag
                              1 kiskanál fahéj
                              2-3 ek. víz

                              Vajat lassan felolvasztod, belekevered az összes hozzávalót, kiolajozott, zsírpapírral bélelt formába nyomkodod. 1-2 h-ig hűtőbe teszed, majd szeleteled, és csomagolod.
                              életmód blogom

                              Comment

                              Betöltés...
                              X