Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Tej- és tojásmentes receptek

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

Ez is nagyon finom:

Fánk tej és tojásmentesen

Hozzávalók:
    50 dkg fehér tönkölyliszt
    5 dkg növényi margarin
    10 dkg nádcukor (nekem nem volt most itthon,fruktózt raktam helyette)
    3 dl rizstej (nálam tönkölytej)
    3 dkg élesztő
    1 csipet tengeri só

Elkészítése: Kenyérsütő gép üstjébe beraktam a tejet,olvasztott vajat,sót,lisztet,cukrot majd az élesztőt és megdagasztattam a géppel a tésztát.Én nem szoktam az élesztőt felfuttatni ha a géppel dagasztatok.Ha kézzel dagasztunk akkor a cukros -langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk.Miután duplájára kelt,kinyújtottam késfoknyi vastagságúra,és áthajtottam a tészta egyik felét a másik felére,ugyanis azt olvastam itt hogy ettől lesz szalagos a fánk.Igaz ezt sehol máshol nem olvastam ezt a trükköt,gyanítom nem ettől szalagos,de gondoltam nagy vesztenivalóm nem lesz vele.Azután kiszaggattam a fánkokat egy pohárral,és hagytam megint kelni 15 percig.Forró olajban sütöttem úgy hogy a fánk felülre néző fele került az olajba.18 db fánkom lett ebből a mennyiségből.

Forrás:Napfényes Élet Alapítvány Sütemények -Hagyományosat egészségesen c.kiadványa

Hogy lehet ide képet berakni?

Jajj,ne haragudjatok,de dilis vagyok,akartam írni hogy most regisztráltam az oldalra,bár olvasgatni szoktam,de eddig nem írtam sehová,szóval tök újonc vagyok,de azt látni is.Üdv Mindenkinek!
    Bocsánat ,ezzel akartam kezdeni,csak kicsit felcseréltem a dolgokat.

Comment

Szia Pilchard!Jók ezek a receptekNem lehet, hogy azért nem szúrja be a képet, mert túl nagy mérete?Próbáld meg lekicsinyíteni.
      Csicsi, Gergő (10 , Rebus (8) és Misi (3 éves ) anyukája

Comment

Szia Csicsi!

Megpróbálom még egyszer.
        Fánk:
        Mellékletek

Comment

Hú, de szép, nyami
          Csicsi, Gergő (10 , Rebus (8) és Misi (3 éves ) anyukája

Comment

Nagyon örülök ennek a topiknak, köszi Iza és mindenki!

Azért remélem, csak időlegesen lesz szükségem ezekre a receptekre.
            Zsuzsi Lili (07.10.08.) Beni (09.07.10.) és 3 kisherceg (12. 04. 26.) mamája

Comment

de jó, h idetaláltam, csak győzzek jegyzetelni
              Ágota
              Luca (2005.08.20.), Panni (2007.04.11.) és Lilla (2009.07.13.) édesanyja

Comment

Hmm...perpill tojás,tej és gluténmentes receptet tud valaki?
                Mindjárt szülinap és kizárólag krumplit,rizst és almát ehetünk(+tápszer és Sinlac).
                Nem tudom,legalább a palacsinta működne-e úgy,hogy olaj,só,víz(vagy rizstej?)rizsliszt,burgonyakeményítő...?Eseleg főtt krumplival?
                És ha összeállna bármiféle tészta,tán lehetne nudlit vagy kisebb gombócokat gyártani....?
                Krilla,a Katasztrófa sújtotta övezetből.Fűszerpaprika.Heppek:hordvisz,texpel,cicinlógás,együttfex+anyahátánisalsz Ált.tele a privim privik helyett ideiglenesen:illaberek-kukacka-pofa-pöttyöcske-be

Comment

nekem egyszer sütött ilyen palacsintát a barátnőm, finom!
                  PRIVIT CSAK IDE: madelka(pont)mamami(kukac)gmail(pont)com
                  Anna, Marci, 8 és Lencsi, 5 majommamája

Comment

Illa, szerintem próbáld benne vagy Chris 6. hsz-ében a búzalisztet rizs vagy zabliszttel helyettesíteni.
                    Izi és Fruzsi (2007. 11. 08) a dumagép és Orsi (2011. 12. 13.) a szopigép

Comment

Zabot sem ehetünk,csak a felsorolt pár dolgot.
                      A rizsliszt az olyan,mint a homok,csak kotog a lé alján.Kukoricalisztből egy kis rizsliszttel+sok keményítővel sütöttem anno,de nem lett jó,mikor kihűlt,tört(de abban volt asszem tojás legalább).
                      Na meg az íze se annyira jó.
                      Bízok benne,hogy itt valaki megmondja a tutit...
                      Esetleg kísérletezik nekem egy alaptésztát(én tésztából a palacsinta-nokedli-piskóta-pizzáig jutottam csak)valaki....?
                      Krilla,a Katasztrófa sújtotta övezetből.Fűszerpaprika.Heppek:hordvisz,texpel,cicinlógás,együttfex+anyahátánisalsz Ált.tele a privim privik helyett ideiglenesen:illaberek-kukacka-pofa-pöttyöcske-be

Comment

Van esetleg bevált receptetek almás pitére, illetve kelt tésztára, kalácsra?
                        És a tojást milyen esetekben lehet ecettel vagy citrommal helyettesíteni?
                        Kriszta, Laci és a fiúk
                        Értékeléseim
                        fkriszta.privi kukac gmail.com

Comment

fkriszta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Van esetleg bevált receptetek almás pitére, illetve kelt tésztára, kalácsra?
                          És a tojást milyen esetekben lehet ecettel vagy citrommal helyettesíteni?
                          Almás pite

Hv:
                          60 dkg liszt (én tönkölyt használok, fele teljes kiőrlésű)
                          25 dkg pálmazsír, vagy ghí, vagy ennek megfelelő tejmentes margarin
                          12 dkg hidegen sajtolt olaj
                          3 marék zsemlemorzsa
                          1 kiskanál szódabika
                          Töltelék
                          8-10 alma
                          1 citrom leve(ki szoktam hagyni)
                          1/2 citromhéja (ezt is)
                          fahéj, szegfűszeg, barna cukor, vanília

Liszt+szódabika+margarin+olaj+víz, hogy gyúrható legyen. Pihi, míg a tölteléket csináljuk, amihez: alma megreszel, hozzáad barna cukor, fűszerek, tészta kinyújt, megszórni morzsával, rátenni a nem kifacsart almát,újra megszórni morzsával, rátenni a másik kinyújtott tésztát, megszurkálni, 170-180fokon sütni. 30 percig.
                          Nagyon kiadós, és finom is
                          életmód blogom

Comment

tintin,
                            nagyon köszi, kipróbáljuk!
                            Kriszta, Laci és a fiúk
                            Értékeléseim
                            fkriszta.privi kukac gmail.com

Comment

én ezt szoktam készíteni, egyszerű, kb húsz perces süti, és margarin helyett hidegen sajtolt olajjal is jó, nagyon finom és pont olyan, mint a mammut bioétterem almás pitéje
                              http://www.vegagyerek.hu/2008/02/ref...epny-vegn.html
                              Katacs, Ábel (2010.04.06.) és Anna (2012.11.19.)

Comment

Kicsit felhozom...
                                Kalács recept engem is nagyon érdekel.
                                V.
                                Kukkantóim:Galagonya (2006) Kicsibúbú (2008)
                                Méz, mézike...

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Leszoktató pelenkák szobatisztuláshoz

Cikk a mamami portálról

Összecsuk

szivárvány
                                Betöltés...
                                X