Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Tej- és tojásmentes receptek

Összecsuk
X
  •  
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Tej- és tojásmentes receptek

    Gyűjtsük össze itt!
    Izi és Fruzsi (2007. 11. 08) a dumagép és Orsi (2011. 12. 13.) a szopigép

    #2
    Főleg olyan ételekre, süteményekre, stb. gondoltam, amiket általában tejjel és/vagy tojással készítenénk. Hogyan lehet ezek nélkül?
    Izi és Fruzsi (2007. 11. 08) a dumagép és Orsi (2011. 12. 13.) a szopigép

    Comment


      #3
      Ma palacsinta volt nálunk ebédkiegészítőnek. Zümi a legutóbbi győri klubba hozott tej és tojásmentes almás palacsintát. Gondoltam nekifutok, hisz nem lehet túl nehéz Hát, khöm... a végén mégis csak kellett tennem bele tojást, mert egyszerűen nem állt össze. Szóval ideirányítom majd Zümit, legyen szíves megosztani velünk a titkát Ha tejmentesen készítem akkor meg simán vízzel pótlom.
      Eszti, Lolli /2008.04.03./és Zénó /2010.05.26./ Blog

      Comment


        #4
        Tojáspótló

        Hanszált már valaki tojáspótlót? Miből van?
        Eszti, Lolli /2008.04.03./és Zénó /2010.05.26./ Blog

        Comment


          #5
          Nekem van egy finom sütireceptem. Néha muffinformában sütöm, máskor meg kis tepsiben. Lehet megkenni lekvárral utólag, vagy magozott meggyet belesütni, vagy diót,...

          Szóval a recept:

          20 dkg cukor
          1 csomag vaniliáscukor
          4 ek. kakaópor
          25 dkg liszt
          1/2 kk. szódabikarbóna
          csipet só
          6 ek. olaj
          2,5 dl víz
          1 ek. ecet
          Timi, Zs+A+?

          Comment


            #6
            Eszti, mondom az én bevált receptem:
            Palacsinta
            30 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
            10 dkg zabpehelyliszt
            kb. 1 liter víz ( de lehet, hogy még ennél is több )
            0,5 dl olaj
            csipet só
            ½ csomag sütőpor

            Forrás: hobbifozocske.blogspot.com

            Viszont az a tapasztalatom, hogy ilyen palacsintát nem tudok sütni hagyományos palacsinta sütőben, csak teflonban sajnos, de ezt is egész vékonyra lehet sütni, na most jól meg is kívántam
            Chris
            Á (a nagy harmadikos), Á(a nagy másodikos), és a kicsi Angyal G mamamija

            Comment


              #7
              Van egy Vajahit nevű tojáspótló por. Én kipróbáltam, nekem nem jött be sajna.
              Sütikbe banánpürét szoktam rakni tojás helyett. Van piskóta receptem, abba ecet, vagy citromlé kell (mint Timoca is írta). Úgy látszik ez is jó tojás helyett, persze nem mindenféle sütihez.
              Kriszti

              Comment


                #8
                Palacsintát nagyon egyszerűen csinálok:
                szénsavas ásványvíz, liszt (fele-fele arányban teljeskiörlésű tönköly és fehér tönköly), rizstej, pici só, ici-pici cukor (ezt néha kihagyom). Teljesen jól működik sima palacsintasütőben is. Persze az első általában nem a legtutibb kinézetű, de a többi már jó
                Kriszti

                Comment


                  #9
                  Szuper topic

                  A timoca által írt sütirecept tényleg finom, most is abból készült a torta. Én is ki fogom próbálni muffin formában is. Püspökkenyér formában már próbáltam, de az nem lett, jó mert nem sült át.

                  Főzéshez én szójakrémet használok. Elég jó és ha nem tesz bele sokat az ember nincs is mellékíze.
                  Fasírtból kihagyom a toját, rántott húst is anélkül panírozom, Tojás helyett szója tejbe, vagy krémbe mártogatom.
                  Ezt a palacsintát már próbáltam és egész jó lett:
                  Palacsinta

                  • 20 dkg BL 55 liszt vagy tönkölyliszt (lehet fehér is)
                  • csipet só
                  • 2 ek olaj/ olívaolaj
                  • 2 ek kukorica keményítő
                  • víz - amennyit felvesz ( mint a rendes palacsinta tésztát!) jó ha szóda vagy szénsavas ásványviz
                  • 1 kk szódabikarbóna
                  • 2 ek kristálycukor (édes tésztához)
                  • sütéshez olaj

                  Kö9szönet érte Freelandernek.
                  Kriszta, kétgyerekes Mami Cseni (2007.12.04) és Olivér (2009.07.03)

                  Comment


                    #10
                    Bundáskenyér recept kell vkinek?
                    Chris
                    Á (a nagy harmadikos), Á(a nagy másodikos), és a kicsi Angyal G mamamija

                    Comment


                      #11
                      NevetőPudingok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Hanszált már valaki tojáspótlót? Miből van?
                      Mi Fe-Mini tojáshelyettesítő port használunk, de sajnos nem minden esetben lehet vele helyettesíteni vele a tojást
                      Sütiknél, muffinnál pl. nagyon jó, de palacsintát nem lehet vele jól sütni (nekem legalábbis nem sikerült eddig).
                      Az összetétele elég mű sajnos, alig van "természetes dolog" benne, ezért én inkább (ha lehet) kihagyom a tojást.

                      Kíváncsian várom a recepteket, én is írok majd sajátot.
                      Csicsi, Gergő (10 , Rebus (8) és Misi (3 éves ) anyukája

                      Comment


                        #12
                        Chris79 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Bundáskenyér recept kell vkinek?
                        Hű, én nagyon örülnék neki, a kisfiam oda van érte, de nem ehetünk, mióta kiderült az allergiája
                        Csicsi, Gergő (10 , Rebus (8) és Misi (3 éves ) anyukája

                        Comment


                          #13
                          Én csicseriborsó lisztből készítem. Kikeverem ételízesítővel, sóval, fokhagymaporral, olykor folyékony füstöt is keverek bele. Megy bele víz, csomómentesre keverem és beleforgatom a kenyeret, én olajozott tepsiben sütök egyszerre sokat, így nincs olajszag és nem kell figyelgetni sem, egyszer kell megfordítani.

                          Arra kell figyelni, hogy sűrűsödik, mindig utána kell tölteni vízzel. Aztán mikor kész én meg szoktam vajazni (növényi margarnnal) úgy nekünk finomabb de van, amikor a fiúk ketchuppel eszik
                          Chris
                          Á (a nagy harmadikos), Á(a nagy másodikos), és a kicsi Angyal G mamamija

                          Comment


                            #14
                            Én csicseriborsó lisztből készítem. Kikeverem ételízesítővel, sóval, fokhagymaporral, olykor folyékony füstöt is keverek bele. Megy bele víz, csomómentesre keverem és beleforgatom a kenyeret, én olajozott tepsiben sütök egyszerre sokat, így nincs olajszag és nem kell figyelgetni sem, egyszer kell megfordítani.

                            Arra kell figyelni, hogy sűrűsödik, mindig utána kell tölteni vízzel. Aztán mikor kész én meg szoktam vajazni (növényi margarnnal) úgy nekünk finomabb de van, amikor a fiúk ketchuppel eszik
                            Chris
                            Á (a nagy harmadikos), Á(a nagy másodikos), és a kicsi Angyal G mamamija

                            Comment


                              #15
                              Hűha, de jó, hogy így beindult a topik!

                              Chris, folyékony füstöt hol lehet kapni?
                              Izi és Fruzsi (2007. 11. 08) a dumagép és Orsi (2011. 12. 13.) a szopigép

                              Comment

                              Betöltés...
                              X