Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

szőnyeg

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  szőnyeg

  Sziasztok!

  Hátha valakinek vann tippje, találkozott ilyennel: a gyerekszobában van egy ikeában vásárolt (kb 10 éve) gyapjúszőnyeg, és alatta vastagon poros a parketta. Naponta porszívózom a szőnyeget, a hátoldalát, de nem akar megszűnni a probléma. Más szőnyegeknél nincs ez. Mi lehet ez? A szőnyeg porlad? Kívülről nem látszik rajta semmi kopás? Vagy atka költözött bele?
  Nem tudom, hogy kitisztíttassam-e, vagy kuka és újat vegyek...
  Évi

  #2
  Szia, sajnos nekem is ilyen tapasztalatom van az ikea szőnyeggel. Úgy látom, a hátulján van egy csúszásgátló réteg és az porlik folyamatosan. A tiéteken ez nem látszik?

  Comment


   #3
   Milyen burkolat van alatta?
   Nem tudok jönni, ha nagyon fontos és halaszthatatlan, akkor batyuklan kukac gémél pont kom

   Comment


    #4
    Nálunk is parketta.

    Comment


     #5
     De van alatta valami, nekem nem tűnt csúszásgátlónak, mert olyan, mintha egy erős vászon lenne az alja. Az biztos nem porlik, esetleg közte valami? Nem tudom.

     Parketta. De mellette van egy másik szőnyeg ugyanabban a szobában, az nem porlik.
     Évi

     Comment


      #6
      A miénk alatt világos színű a por, leginkább, mintha homok lenne.

      Comment


       #7
       Ugyan ilyen szőnyegünk van és ugyan ezt csinálja.

       Comment


        #8
        Akkor ez tényleg a szőnyeg baja. Nálunk is finom homok szerű. Ti mit csináltok vele? Azt olvastam, hogy gyapjú szőnyeget nem tisztìtanak csak ilyen vegyszeres vcakkal.
        Évi

        Comment


         #9
         Nekem az a tippem :bomlik a műanyag,(ha nem elég stabil) főleg napfénytől.
         Az én nevem Verus, és kis kendőtöltelékem Zsolna/2008.12.23./ ,és Petit Rekamé: Anna Léna /2013.08.21./.

         Comment


          #10
          De làtható helyen nincsen műanyag, felül gyapjú, alul erős vászon réteg, lehet hogy a kettő közt van valami ragasztós réteg...
          Évi

          Comment


           #11
           Az ieka oldalán fenn van, hogy milyen összetételű a szőnyeg. Elvileg a gyapjút pamut szálra szövik és azon kívül semmi. A piszkot jól gyűjti, de könnyen tisztítható is elvileg. Télen szokták hóra kirakni, az jó tisztítás neki, de nem hiszem, hogy ezen a gondon segíteni. Amiket most megnéztem ikea oldalán, azokon nincs plusz réteg alul, max a pamut szálak (amire szőtték a gyapjút) foszolhatnak szépen lassan, de azért az látható lenne, egy idő után foszlana.
           nekünk sime diegos nem gyapjú szőnyeggel volt ilyen. Elöregedett és szerintem azt a gumis szerű keménységet adó áttetsző bevonatot dobálhatta le. De passz. Poros belvárosban annyira nem lepett ez meg.
           A, Momo (2012) és Maci (2014) boldog anyukája

           Comment


            #12
            A hó nem rossz, csak a belvárosban nem olyan egyszerű ☺. Még arra is gondoltam, hogy hátul megbontom, és rákukkantok mi van a 2 réteg közt. Por van errefelé, de nem ennyi, a többi gyapjúszőnyeg nem csinálja ezt. Mellette van egy másik yzintén gyapjú, annak a hátoldalán csak a szövés látszik, nincs az a vászon réteg, az alatt alig van valami, ehhez képest semmi. Igazából a másikat nem is szoktam minden porszívózásnál felszedni, max hetente.
            Évi

            Comment

            Betöltés...
            X