Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Gabonatej- és zöldségleveskészítő gép tapasztalatok, tippek, receptek

Összecsuk
X
  •  
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Gabonatej- és zöldségleveskészítő gép tapasztalatok, tippek, receptek

    Sziasztok!

    Költségtakarékosságból és környezettudatosság miatt megvettem, de valahogy nem boldogulok vele, adnék neki még egy esélyt. Kérlek gyertek bíztassatok, hozzatok jó ötleteket, tippeket, receptek.

    Nagyon köszönöm előre is.
    Enikő egy férjjel és négy törpével
    ClauWi hordozási tanácsadó Értékeléseim
    Vega hét menü
    Kihívás (okt.1-14)

    #2
    zöldségleves

    a zöldségleves trükkje, hogy sok zöldség kell bele esetleg egy krumpli mehet sűrítésnek.

    a répaleves pl sűrűbb lesz, most csináltam vöröslencsét azt hígítani is kellett. a brokkoli alapból hígabb, mert nem sok anyag van benne, hogy úgy mondjam

    hagyd a receptet és kísérletezz. én a feléig szoktam kb zöldséget tenni, alig tudom rátenni a tetejét
    (mármint a jeltől félig, az enyémbe 1400 ml-es a legfölső jel).

    és bátran párosíts pl zeller-brokkoli, fehérrépa-sárgarépa
    Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

    Comment


      #3
      nálunk a középső gyerek odavan ezekért a krémlevesekért ő tejallergiás is volt így sokat csináltam ilyen minden mentes levest vele. a rántást meg alapból nem szoktam, úgyhogy több zöldséggel lehet elérni a jó állagot.
      a férjem is szereti nagyon, meg céklát kér, mert abból mást nem szoktunk.

      az a jó benne, h csak belevagdalom és nem kell felügyelni.

      mondjuk nem igazán nyár a szezonja, de ősz tél kifejezetten jó egy meleg tökleves (már aki szereti) vagy cékla, répa, zeller

      azért persze nyáron is lehet találni hozzá

      vagy gyümölcslevest. csinálok egy alapot ezzel és beleöntök natúrmeggyet vagy fagyasztott epret, vagy ami van
      Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

      Comment


        #4
        növényi tej, kókusz

        a kókuszból lesz szerintem a legnagyobb sikerélményes tehetsz bele kis vaníliát, fahéjat, de akár egy almát is vagy banánt



        én egész kókusszal szoktam. olcsóbb és ízesebb. ha nagy a kókusz akkor olyan 3/4 kell bele.

        férjem kifúrja dgóhúzóval, kiönti a levét. aztán két zacsiba beletesszük, bekötjük és betonhoz vágjuk aztán kiszedem a húst beleteszem a darabokat gépbe meg ráöntöm a kókuszlevet (én nem szeretem, de ha a gyerekek kérik megisszák)


        így szerintem olcsó is és marad kókusz rágicsálni is.

        ha megfőzted és leszűrted utána marad reszelék, azt sütibe bele lehet sütni.

        de az összes többi magdarát is okara néven keress rá a neten receptekre
        Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

        Comment


          #5
          kókusztej, okara

          állag javítás miatt lehet tenni bele egy kicsi rizst vagy zabot, ha belefér nektek. attól kicsit sűrűbb. én szoktam egy kávéskanálnyi olajat tenni (mogyoró vagy dió vagy ami illik ízben). csipet sót és kis édesítőt.

          Zsuzsi, aha igen az a neve a hátramaradó cuccnak és van csomó recept ami hasznosítja.

          https://www.google.hu/search?q=okara...w=1920&bih=985
          Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

          Comment


            #6
            vékony barna "héj" a kókuszhuson: mehet bele, mert úgyis a darálékot leszűröd. ha a gyerekek eszik akkor levágom, ha én eszem rajta hagyom
            Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

            Comment


              #7
              Kockapaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              a kókuszból lesz szerintem a legnagyobb sikerélményes tehetsz bele kis vaníliát, fahéjat, de akár egy almát is vagy banánt



              én egész kókusszal szoktam. olcsóbb és ízesebb. ha nagy a kókusz akkor olyan 3/4 kell bele.

              férjem kifúrja dgóhúzóval, kiönti a levét. aztán két zacsiba beletesszük, bekötjük és betonhoz vágjuk aztán kiszedem a húst beleteszem a darabokat gépbe meg ráöntöm a kókuszlevet (én nem szeretem, de ha a gyerekek kérik megisszák)


              így szerintem olcsó is és marad kókusz rágicsálni is.

              ha megfőzted és leszűrted utána marad reszelék, azt sütibe bele lehet sütni.

              de az összes többi magdarát is okara néven keress rá a neten receptekre
              Paci a kókusz húsát mivel szoktad kiszedni? Én múltkor rengeteget szenvedtem vele, és sikerült magam megszúrni...
              Timi, Hanna(2012.febr.), Nonna(2015.jan.), Mia(2017.jún.)

              Comment


                #8
                Próbálta már valaki a gesztenye tejet? Állítólag brutál fini, de még nem próbáltam.
                Timi, Hanna(2012.febr.), Nonna(2015.jan.), Mia(2017.jún.)

                Comment


                  #9
                  timcsurka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Paci a kókusz húsát mivel szoktad kiszedni? Én múltkor rengeteget szenvedtem vele, és sikerült magam megszúrni...
                  leginkább egy viszonylag nem túl éles késsel. jól össze kell törni, úgy kisit könnyebb. azért nem adja mindig könnyen magát
                  Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

                  Comment


                    #10
                    timcsurka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Próbálta már valaki a gesztenye tejet? Állítólag brutál fini, de még nem próbáltam.
                    én sem, gesztenyénk csak ősszel szokott lenni pár alkalommal és még nem jutott eszembe. na majd egyszer
                    Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

                    Comment


                      #11
                      Engem is érdekelnének növényi tej receptek. Valahogy nem sikerül finomat főzni otthon.
                      Ildikó, Keve (2011.12.01.) és Kende (2015.07.30.) anyukája
                      Hordozási tanácsadó vagyok (ClauWi)

                      Comment


                        #12
                        Kockapaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        leginkább egy viszonylag nem túl éles késsel. jól össze kell törni, úgy kisit könnyebb. azért nem adja mindig könnyen magát
                        Igen azt észrevettem...
                        Állítólag ha kiszárítod akkor sima ügy.
                        Timi, Hanna(2012.febr.), Nonna(2015.jan.), Mia(2017.jún.)

                        Comment


                          #13
                          Kockapaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          vékony barna "héj" a kókuszhuson: mehet bele, mert úgyis a darálékot leszűröd. ha a gyerekek eszik akkor levágom, ha én eszem rajta hagyom
                          Csybe

                          Comment


                            #14
                            Na hát nagy elánnal nekiálltam, sok zöldséggel. Hmmm.... mikor már ötödszöre kapcsoltam vissza, mert mindig leállt, kiöntöttem és láttam, hogy az aljára odaégett a zöldség. Szerencsére simán lejött, de azért megijedtem. Ilyen volt már valakinek?
                            Enikő egy férjjel és négy törpével
                            ClauWi hordozási tanácsadó Értékeléseim
                            Vega hét menü
                            Kihívás (okt.1-14)

                            Comment


                              #15


                              Én még nem főztem benne levest.

                              Comment

                              Betöltés...
                              X