Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Takarékos tippek a főzés, háztartásvezetés során

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Takarékos tippek a főzés, háztartásvezetés során

    Napok óta fontolgatom ezt a topikot, de úgy érzem, nekem szükségem van rá, talán más is talál benne néhány hasznos ötletet.

    Szóval, mi az, amivel kicsit takarékoskodni, spórolni tudunk, és itt most főleg a főzés során gondolom.

    Mondjuk magad gyúrod a kifőzni való tésztát, tarhonyát, vagy ilyesmi, biztos egy csomó ügyes trükkje van itt sokmindenkinek. Nekem sajnos, nemigen, ezért is szeretném másokét hallani
    Andi
    Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

    #2
    Maradékokból kiváló kaját lehet csinálni. A lányom kedvence a pytt i panna nevű svéd maradékcsoda: a megmaradt főtt krumplit, tojást, virslit/kolbászt/húsneműt apró darabokra vágják, plusz vöröshagymát szintén kis kockákra, és vagy serpenyőben vagy sütőben átsütni. Én szoktam sajtot is tenni a tetejére úgy még finomabb. Itt céklasalátával eszik, de análkül is finom és kevés pénzbe keürl.
    Andrea és a girl-power: Noémi & Amira
    és a legifjabb padavan: Ádám
    aki kíváncsi az agymenéseimre, kukk ide:http://andrea-momdoc.blogspot.com/

    Comment


      #3
      A kenyeret mi sütjük, ha megmarad a kaja akkor megy a fagyasztóba és én vagy a férjem elvisszük valamikor ebédre, nem kell a menzán enni, mert az horror összegbe kerül.
      A szárítógépet így nyáron nemigen használjuk, bár ha marad az eső akkor mégis be lesz izzítva.
      Ja és 19 foknál nincs télen se melegebb, na ez az igazi spórolás.
      most több nem jut eszembe.
      Andrea és a girl-power: Noémi & Amira
      és a legifjabb padavan: Ádám
      aki kíváncsi az agymenéseimre, kukk ide:http://andrea-momdoc.blogspot.com/

      Comment


        #4
        Köszi, Doc, tényleg, még akartam a maradékokat is említeni, de elfelejtettem, mire ideültem

        Pittipanna, biztos finom (és jó a neve , bár, gondolom, nem így mondják)!
        Utoljára szerkesztette _andi; 2009.08.13., 18:33. Oka: három t-vel írtam a pannát :D
        Andi
        Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

        Comment


          #5
          doc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Ja és 19 foknál nincs télen se melegebb, na ez az igazi spórolás.
          Oda kéne költöznöm, szeretem, ha inkább hűs van, mint meleg
          Andi
          Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

          Comment


            #6
            Krumlipüré maradékhoz szoktam rakni 1 tojást meg amennyi lisztet felvesz és csinálok belőle krokettet,zutyi be a fagyiba és ha kell csak előveszem kisütöm

            Ilyenekre gondoltál?
            GyöngyeszBencus 2002/12 16 és Petra 2008/04 28 anyája
            Mivel már nagyon ritkán járok erre kérlek próbáld velem a facebook oldalamon felvenni a kapcsolatot,köszi

            Comment


              #7
              ez a pittipanna most nagyon reklámozott a kéksárga áruházban is, bár nemtom ott milyen.

              maradék kapcsán jutott eszembe még: maradék elkészített húsból (pl sült csirkecomb) lehet készíteni tortilla- vagy pita-betétet, hogy ne kelljen kidobni. (apróra vágni és a többi hozzávalóval -pl sajt, zöldség,...) de sima melegszendvicsbe is jó lehet. Ja meg erről az jut eszembe, hogy a bolti melegszenya kerémnél olcsóbb és egészségesebb otthon készíteni, receptek vannak a neten.
              Viki
              Lányaim L(9), J(7) és D(4)

              Comment


                #8
                hekele eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Krumlipüré maradékhoz szoktam rakni 1 tojást meg amennyi lisztet felvesz és csinálok belőle krokettet,zutyi be a fagyiba és ha kell csak előveszem kisütöm

                Ilyenekre gondoltál?
                Igen, ilyenekre is
                Andi
                Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

                Comment


                  #9
                  celesztina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ez a pittipanna most nagyon reklámozott a kéksárga áruházban is, bár nemtom ott milyen.

                  maradék kapcsán jutott eszembe még: maradék elkészített húsból (pl sült csirkecomb) lehet készíteni tortilla- vagy pita-betétet, hogy ne kelljen kidobni. (apróra vágni és a többi hozzávalóval -pl sajt, zöldség,...) de sima melegszendvicsbe is jó lehet. Ja meg erről az jut eszembe, hogy a bolti melegszenya kerémnél olcsóbb és egészségesebb otthon készíteni, receptek vannak a neten.
                  Viki, én oda nem járok, messze van (vagyis kétszer voltam eddig, az nem számít annak, mi? ) Majdnem mentem az urammal most kedden Bp-re, és akkor be is akartam volna menni, de ugrott az üzlet (használt laptopot akart venni), így elmaradt a nagyvárosi flangálás

                  Bolti krémek nekem különben is túl ízesítettek, bármelyik, úgyhogy én is jobban szeretek otthon keverészni. De igen, ilyen ötleteket várok
                  Andi
                  Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

                  Comment


                    #10
                    Sokszor az a baj a maradékfelhasználásommal, hogy addig-addig kerülgetem, hogy hátha mégis megenné valaki, hogy elszalasztom a felhasználás lehetőségét

                    Gyöngyesz, és a krokettet panírozod, vagy csak csupaszon?
                    Andi
                    Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

                    Comment


                      #11
                      Finom zsemlemorzsában megforgatom
                      GyöngyeszBencus 2002/12 16 és Petra 2008/04 28 anyája
                      Mivel már nagyon ritkán járok erre kérlek próbáld velem a facebook oldalamon felvenni a kapcsolatot,köszi

                      Comment


                        #12
                        hekele eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Finom zsemlemorzsában megforgatom
                        Köszi
                        Andi
                        Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

                        Comment


                          #13
                          _andi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Köszi, Doc, tényleg, még akartam a maradékokat is említeni, de elfelejtettem, mire ideültem

                          Pitttipanna, biztos finom (és jó a neve , bár, gondolom, nem így mondják)!
                          Ők püttipannának mondják, ami y az kb ü.
                          Nagy divat hogy angol nevet adnak a gyerekeknek, képzelheted, a Jenny az Jennű, a Tommy meg Tommű.....
                          Andrea és a girl-power: Noémi & Amira
                          és a legifjabb padavan: Ádám
                          aki kíváncsi az agymenéseimre, kukk ide:http://andrea-momdoc.blogspot.com/

                          Comment


                            #14
                            doc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ők püttipannának mondják, ami y az kb ü.
                            Nagy divat hogy angol nevet adnak a gyerekeknek, képzelheted, a Jenny az Jennű, a Tommy meg Tommű.....
                            Andi
                            Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

                            Comment


                              #15
                              én már ettem az ikejában pittipannát, most nyáron 200 ft ewgy adag. nem volt rossz.
                              Amúgy láttátok már mi van a bolti melegszendvicskrémben? bőrke, meg baromfitüdő meg nyesedék meg ipari szalonna........ hányinger. Egy ideje én is itthon csinálom. paradicsompüré, oregano, vaj, mustár, gomba összeturmixolva, E.-nek rakok rá husit is. Ezerszer finomabb, olcsóbb és nincs benne semmi egészségtelen.

                              celesztina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              ez a pittipanna most nagyon reklámozott a kéksárga áruházban is, bár nemtom ott milyen.

                              maradék kapcsán jutott eszembe még: maradék elkészített húsból (pl sült csirkecomb) lehet készíteni tortilla- vagy pita-betétet, hogy ne kelljen kidobni. (apróra vágni és a többi hozzávalóval -pl sajt, zöldség,...) de sima melegszendvicsbe is jó lehet. Ja meg erről az jut eszembe, hogy a bolti melegszenya kerémnél olcsóbb és egészségesebb otthon készíteni, receptek vannak a neten.
                              Mónika, Hannamanna (5,5) anyukája.

                              Comment

                              Betöltés...
                              X