Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

SÜTIK, TORTÁK

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

Majamami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok! Elindul a sütés időszak a gyerkőkkel. Küldtök nekem egyszerűen elkészíthető karácsonyra hangoló süti vagy keksz recepteket? Van egy 6 és egy 2 évesem, velük szeretnék sütögetni. Mézeskalács mindig van, de valami mást is készítnék velük. Köszi a tippeket. :-)
    Én itt gyűjtök gyorsan elkészíthető golyókat, kekszeket: https://hu.pinterest.com/fairyviolet...3%B3k-kekszek/

Karácsonyra ezt biztosan elkészítem majd: https://streetkitchen.hu/advent/adve...sztenyebonbon/
    Viki&Lackó(14,5)
    https://www.instagram.com/viki.bacskai/

Comment

Nálunk az alap golyórecept egyébként: 150g datolya 3dl vízbe áztatva. A datolyát a vízzel 220g zabpehellyel és 150g kókuszreszelékkel összeturmixolom, 10 percre a hűtőbe teszem, aztán lehet is belőle golyókat csinálni. Ezt szoktam variálni: ha kakaóport is teszek bele, tisztára olyan, mint a klasszikus kókuszgolyó. A kókuszreszeléket vagy egy részét szoktam cserélni más olajos magra (mandula pl tök jó). A datolya (egy részét) lehet cserélni más aszalt gyümölcsre, minden egyes cserétől kicsit más karaktere lesz.
      Tanítok, zenélek, nevetek, mesélek...
      Luca, B (2015) & F (2017)

Comment

Kész vagyok. November óta non stop beteg valamelyik, volt olyan, hogy mind a 3-an. Most a kicsi esett vissza, pedig nem is volt közösségben. Ma már antibigyót adtam neki. Ja és persze egyedül már megint, segítség nuku. Eddig bírtam.

Szóval nagyon elveszítettem a Karácsonyi hangulatomat, totál kedvtelen vagyok. Most nem sütök semmit sem, és főzni sem fogok, rendelünk pizzát és fát sem állítunk hangulatban vagyok. Légyszi dobjatok fel pár Karácsonyos recepttel.
        Ja időm sincs, tehát szuper egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyagokkal készülő süti receptekre lenne szükségem. léééééégyszíííííí
        Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

Comment

Earanyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Kész vagyok. November óta non stop beteg valamelyik, volt olyan, hogy mind a 3-an. Most a kicsi esett vissza, pedig nem is volt közösségben. Ma már antibigyót adtam neki. Ja és persze egyedül már megint, segítség nuku. Eddig bírtam.

Szóval nagyon elveszítettem a Karácsonyi hangulatomat, totál kedvtelen vagyok. Most nem sütök semmit sem, és főzni sem fogok, rendelünk pizzát és fát sem állítunk hangulatban vagyok. Légyszi dobjatok fel pár Karácsonyos recepttel.
          Ja időm sincs, tehát szuper egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyagokkal készülő süti receptekre lenne szükségem. léééééégyszíííííí

Nagyon együtt érzek. Mi nov közepén lettünk kovidosak, azt aránylag könnyen megúsztuk, de azóta folyton valaki beteg. A kicsi 10 napja szedi az antibiotikumot, holnap már nem adok neki, de még mindig fájlalja a fülét. Egyszerre volt középfül- és mandulagyulladása. Parallel hányás hasmenés is van. + köhögés. De legalább itthon vagyunk anyukáméknál, s nem kell sütnöm, főznöm.
          Hm, egyszerű süti... Tavaly mi is magunkban ünnepeltünk. Csinálj bármilyen golyókat, amit nem kell sütni, a gyerekek is elszórakoznak vele. Tiramisu is volt tavaly, az is egyszerű. Piskótatekercs, esetleg gesztenyével, az olyan ünnepi. Nekem ha nagyon elegem van, s kell valami "házi" süti, bolti leveles tésztából szoktam ügyködni. Azt még kovidosan is csináltam. Muffin, brownie, kicsit ünnepibb köntösben?
          Kitartást!!!

Comment

Ezeket csinálom meg:

https://streetkitchen.hu/street-kitc...zeskalacspite/

https://streetkitchen.hu/fantasztiku...rt-profiterol/

https://streetkitchen.hu/advent/adve...sztenyebonbon/

+ természetesen mákos/diós bejglik, de csak 1/2 adag.

Jövőre ezt tutira megcsinálom:
            https://streetkitchen.hu/karacsony/k...makos-macaron/
            https://streetkitchen.hu/karacsony/k...csokis-trifle/

Mindenkinek Áldott, békés, kellemes Karácsonyt kívánok!!!! És tökéletesen sikerült ajándékokat
            Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

Comment

lucazsofia eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Nagyon együtt érzek. Mi nov közepén lettünk kovidosak, azt aránylag könnyen megúsztuk, de azóta folyton valaki beteg. A kicsi 10 napja szedi az antibiotikumot, holnap már nem adok neki, de még mindig fájlalja a fülét. Egyszerre volt középfül- és mandulagyulladása. Parallel hányás hasmenés is van. + köhögés. De legalább itthon vagyunk anyukáméknál, s nem kell sütnöm, főznöm.
              Hm, egyszerű süti... Tavaly mi is magunkban ünnepeltünk. Csinálj bármilyen golyókat, amit nem kell sütni, a gyerekek is elszórakoznak vele. Tiramisu is volt tavaly, az is egyszerű. Piskótatekercs, esetleg gesztenyével, az olyan ünnepi. Nekem ha nagyon elegem van, s kell valami "házi" süti, bolti leveles tésztából szoktam ügyködni. Azt még kovidosan is csináltam. Muffin, brownie, kicsit ünnepibb köntösben?
              Kitartást!!!
              hát nem jött meg a hangulatom, sőt, megjött miki, zseniális időzítéssel. Kb mindent gépszerűen csinálok. De nagy lesz az öröm, és ezt már nagyon várom! A nagylányommal olyan jókat lehet csajoskodni. Most először sütöttem be a haját. Háááát azt a boldogságot! Ma estére megint belövöm a séróját, körmöt festünk stb Jó lesz. Férjjel meg hát...van pia behűtve hamár...

Comment

Középsőm szülinapja:
                2 vizes piskótás tortalap, 2 rétegben csokikrém (2 féle csokikrém) és középen meg pürésített eperrel zseléréteg.
                Mellékletek

Comment

Van egy ilyen esemény: Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/2rxL6MiRx

Sajnos kell a fb hozzá, de kimásolom ide a szöveget:

"Raktárvásárt tartunk édességboltunk kellékeiből! Elérhető a teljesség igénye nélkül: - speciális eszközök - szilikon formák - üvegcsék - dobozok - poharak - dekortermékek - számos egyéb hasznos és érdekes kiegészítő Darabáras termékek már 30 Ft/db-tól! IDŐPONTJA:
                  Május 11-28., Szerda-Péntek: 14-18 óra
                  HELYSZÍN: Chocolate Édességbolt, 1092 Kinizsi utca 11.
                  Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/2rxL6MiRx
                  Kártyás fizetés lehetséges!"

Comment

Van egy ilyen esemény: Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/2rxL6MiRx

Sajnos kell a fb hozzá, de kimásolom ide a szöveget:

"Raktárvásárt tartunk édességboltunk kellékeiből! Elérhető a teljesség igénye nélkül: - speciális eszközök - szilikon formák - üvegcsék - dobozok - poharak - dekortermékek - számos egyéb hasznos és érdekes kiegészítő Darabáras termékek már 30 Ft/db-tól! IDŐPONTJA:
                    Május 11-28., Szerda-Péntek: 14-18 óra
                    HELYSZÍN: Chocolate Édességbolt, 1092 Kinizsi utca 11.
                    Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/2rxL6MiRx
                    Kártyás fizetés lehetséges!"
                    Milyen tortát sütöttél, Nóri? Isten éltesse az ünnepeltet! Én most lapozok vissza Yettap piskóta receptjéért..., remélem, megtalálom. :-) Konyhafelújítás végén járunk, a receptes füzetem még nem jött elő...
                    A és egy kosárlabdacsapatnyi gyerek

Comment

bomami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Milyen tortát sütöttél, Nóri? Isten éltesse az ünnepeltet! Én most lapozok vissza Yettap piskóta receptjéért..., remélem, megtalálom. :-) Konyhafelújítás végén járunk, a receptes füzetem még nem jött elő...
                      Hát de rég láttalak errefelé!!! Bár mostanában én is nagyon eltűntem. Álláskeresés és nem rég kezdtem úra dolgozni. Este gép előtt leszek és írok még

Comment

Hát de rég láttalak errefelé!!! Bár mostanában én is nagyon eltűntem. Álláskeresés és nem rég kezdtem úra dolgozni. Este gép előtt leszek és írok még
                        Várom ám! 🙂

Comment

bomami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Várom ám! 🙂
                          Az esőzések miatt minden nap 1/2 8-körül értem haza

Most hétvégén megyünk anyumékhoz a 10 éves nagylányomat ünnepelni 10éves!!!!! 10!

Sajnos nem puncstortát kért (az már a kisujjamban van), hanem citromosat. Fejben már összeraktam, már "csak" meg kell valósítani.
                          Szóval holnap buli Gödön. Remélem, hogy jó időnk lesz.
                          Veletek mi a helyzet??? Hogy vagytok?
                          Nálunk minden okés, csak az álláskeresés és a munkába állás nagyon kiveszi az energiámat. És nyilván nincs tökéletes melóhely. Sajnos 1 órára van a melóhely többszörös átszállással. Ezen kívül a többi nagyon is rendben van. Jó a meló, jók a kollégák stb...A logisztika nehéz.

Comment

Kedden este megszólal a nagylányom: "Anyu! Holnap mit viszek az iskolába? Van valami süti, vagy torta? Tudod vinni szoktak a többiek, ha szülinapjuk van!". Ja, ezt eddig nem tudtam :-( Szóval este gyorsan összerittyentettem egy kakaós kevert tésztát, tortaformába kisütöttem, majd baracklekvárral töltöttem (2 réteg lekvár, hogy ne legyen száraz), csokimáz a tetejére, díszítésképp összetörtem a megmaradt csokinyuszikat úgyhogy nyuszifülekkel meg egyéb testrészekkel szórtam tele viccesen nézett ki. De ez van, ha vacsi főzéssel-mosogatással-vacsoráztatással-fürdetéssel párhuzamosan kell nagyon gyorsan összedobni valamit.
                            A gyerekeknél sikert aratott és ez a lényeg (még szerencse, hogy a szülők nem voltak jelen, hogy lássák

Holnapra citromos tortát kért a leányzó. Szóval citromos piskótát fogok készíteni, fehér csokis mousse és citromos puding alapú krémmel és csinálni fogok még citromos zselé rétegeket (vagy réteget), ez lesz a savanyú része, mert ezt csavart citrom lével fogom csinálni és benne hagyom a rostokat, csak a magokat távolítom el. Díszítésre még nincs ötletem.

Comment

töröltem
                              Utoljára szerkesztette bomami; 2022.06.17., 08:17.

Comment

Ez a citromos torta nagyon izgalmasan hangzik. Én a férjemnek sütöttem most citromos, bodzás charlotte tortát. Neki szegénynek mindig csak valami gyorsan összedobós jut, mert másnap van az egyik fiunk szülinapja, és arra rendesebben kell készülni....

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Leszoktató pelenkák szobatisztuláshoz

Cikk a mamami portálról

Összecsuk

szivárvány
                                Betöltés...