Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Befőzőautomata

Összecsuk
X
  •  
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Befőzőautomata

    Szerintem még nincs ilyen topik.

    Jövőre gondolkodunk egy ilyen beszerzésén.

    Valaki használ ilyet? Milyen tapasztalatotok van?
    Réka, Panna ( 2009.04.18. ) és Szofi ( 2011.10.20. ) boldog anyája

    #2
    a befőzősben tegnap írt róla valaki
    Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

    Comment


      #3
      Én kuktában főzök be az aljára faháncsot teszek, az üvegeket teljesen kifertőtlenítem, és kb egy-másfél óra alatt nagyon kis lángon kész a befőtt tartósítószer és cukor nélkül
      Petra vagyok Hargita(2011.01.30) és Nimród(2013.06.10.) anyukája
      ClauWi hordozási tanácsadó tej- és tojásmentes
      Vándor gyapi Zara Eladó batyu, karikás

      Comment


        #4
        Igen nekem van, a befőzőn írtam róla, de ha van kérdésed szívesen válaszolok.
        Móni
        Zs. ősz M. tavasz M. tél

        Comment


          #5
          Milyen márkájú? Hol vetted? Milyen íze van a lekvárnak?
          Réka, Panna ( 2009.04.18. ) és Szofi ( 2011.10.20. ) boldog anyája

          Comment


            #6
            Weninger befőzőautomatám van, ők postázzák is, az árban benne volt a postaköltség azt hiszem. Októberben lesz 3 éve, hogy vettem.
            Milyen íze van? Amilyenre csinálom, bocs ez nem egy bunkó válasz akart lenni, de ezt most nem értem.
            A lekvárokat egyébként nem ebben szoktam dunsztolni, mert az megy forrón a szárazdunsztba.
            Illetve most a szilvalekvárokat kidunsztoltam, mert bár sokáig főztem (van ahol csak egy papírlappal fedik le és mégsem romlik meg a szilvalekvár) és éjszakára lettem kész biztos ami tuti alapon másnap kidunsztoltam.
            Móni
            Zs. ősz M. tavasz M. tél

            Comment


              #7
              Az íze azért érdekelne, hogy másabb-e, mint a régi technikával készült lekvár, befőtt, savanyúság stb.
              Réka, Panna ( 2009.04.18. ) és Szofi ( 2011.10.20. ) boldog anyája

              Comment


                #8
                Szerintem nincs különbség az ízében. A savanyú uborkám ugyanolyan mint amikor gőzben magam dunsztolgattam.
                Ami jó, hogy minden ropogós marad, az uborka pattan a fogad alatt, a csalamádé szintúgy ropog. Én ki nem állhatom a málós, puha savanyúságokat.
                Szeretem benne, hogy rengeteg időt tudok megtakarítani vele. Mondták már, hogy lehet nagyfazékban is dunsztolni. Na de akkor ott kell felette állni, őrizni kell, három pici gyerekem van.
                Erre hidegen ráöntöm a levet és bármikor ráindíthatom a programot, akár éjszaka is, ha lejár kikapcsol. Reggelre kihűlnek a befőttek és szépen ráhúzódik a kupak.
                Tartósítószer egyáltalán nem kell, és bevallom én nem figyelek extrán a tisztaságra sem.
                Na ezt úgy kell érteni, hogy nincs üvegforralás, kupakforralás, vasalt konyharuhán szárítás, és bármi egyéb más extra fertőtlenítés.
                Kimosom az üvegeket, (legtöbbször mosogatógéppel), megy bele a zöldség, gyümölcs, rá a kupak, (azt is csak átmosom, egy csak erre használt szivaccsal) aztán irány az automata.
                Nekem a legalapabb van meg, ha a Weninger oldalát nézed. Abszolút megfelel a célnak, nem digitálisan ütöm be a dunsztolási időt, és a hőfokot, hanem odatekerem a gombot. Nagy dolog... Annyival nem ér többet a digitális, hogy tizenezreket még ráfizessek, megaztán 3 éve még csak ez az egy fajtájuk volt nekik.
                Móni
                Zs. ősz M. tavasz M. tél

                Comment


                  #9
                  mióta láttam a linket, én is gondolkodom rajta.
                  Nem is a lekvárok miatt (ahhoz nekem nagyon beváltak a 3:1 zselésítők, gyorsan kész, keveset fő, kevés cukor kell hozzá), hanem a befőttek, savanyúságok miatt.
                  gyerekek: Máté, Levi(2004-10) & Lili(2007-06) & Csongor (2011-11)

                  Comment


                    #10
                    Pedig esetleg a lekvároknál is használhatnád, hacsak nem szárazon dunsztolod őket. Sok tartósítót el lehet vele kerülni. Többek között a 3:1 zselésítők is tartalmaznak tartósítót úgy tudom.
                    Móni
                    Zs. ősz M. tavasz M. tél

                    Comment


                      #11
                      hűha, minél több ilyet látok annál inkább igazat adok az unokatesóm férjének, ő uis egy db konyhakésre és egy fazékra esküszik szte ezzel kész is a háztartási kellékek tárháza...

                      Comment


                        #12
                        Lehet, de én megtermelem magamnak a biouborkámat, ami már sem szalicillel (bár ezt már nem kapni), sem pedig nátrium benzoáttal nem szeretnék elrontani.
                        Rengeteget dunsztolok. Savanyúságok: uborka, cékla, csalamádé, almapaprika.
                        Levek: paradicsomlé,feketeribizli lé, szilvalé (most legutóbb), lekvárok: sárgabarack, őszibarack, meggy, ribizli, eper, szilva.
                        Befőttek: cseresznye.
                        És a mennyiségek sem néhány üveget tesznek ki, pl. savanyú uborka: idén 72 db 1.700 ml-es üveggel. (Sok lett, pedig már ajándékoztam is el belőle elég sokat).
                        Szóval én abszolút kihasználom a szerkentyűt.

                        Inkább mellőzném a robotgépemet és bekeverném egy fakanállal mondjuk a palacsintát (ahogy azt sokszor teszem is), minthogy lemondanék a dunsztolómról.
                        Móni
                        Zs. ősz M. tavasz M. tél

                        Comment


                          #13
                          Matykóka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Pedig esetleg a lekvároknál is használhatnád, hacsak nem szárazon dunsztolod őket. Sok tartósítót el lehet vele kerülni. Többek között a 3:1 zselésítők is tartalmaznak tartósítót úgy tudom.
                          szárazon dunsztolom a lekvárokat.
                          ka-szorbát van a 3:1ben ill. van amelyikben az sem, nálam az még belefér. Valami mindenképp kell bele, ha 15 perc alatt lekvárt szeretnék.
                          gyerekek: Máté, Levi(2004-10) & Lili(2007-06) & Csongor (2011-11)

                          Comment


                            #14
                            én pont nagyobb mennyiségnél látom értelmét. Azt láttam, hogy sok üveg belefér azért (18db 700ml-s ha jól rémlik). Nekem is egyszerűbb lenne a 4 gyerek mellett csak ezt bekapcsolni, mint venni egy nagy lábast és állandóan ellenőrizni, hogy hogyan forr alatta a víz, mi a helyzet a dunszttal.

                            a palacsintát mondjuk kézzel keverem
                            (ill. minap a piskótához se vettem elő gépet, a végén mondjuk leszakadt a karom )
                            Utoljára szerkesztette vkorsi; 2012.08.10., 08:37.
                            gyerekek: Máté, Levi(2004-10) & Lili(2007-06) & Csongor (2011-11)

                            Comment


                              #15
                              vkorsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              szárazon dunsztolom a lekvárokat.
                              ka-szorbát van a 3:1ben ill. van amelyikben az sem, nálam az még belefér. Valami mindenképp kell bele, ha 15 perc alatt lekvárt szeretnék.
                              agar-agar a bio (bár ha ez nem elvárás nálad, akkor persze ahogy gondolod)
                              Móni
                              Zs. ősz M. tavasz M. tél

                              Comment

                              Betöltés...
                              X