freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot.com отзывы 2019 yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com yobit.net yobit.net
Hordozás pocakosan ill. újszülött hordozása, csatosban??? - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Hordozás pocakosan ill. újszülött hordozása, csatosban???

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  #31

  ez manducában egy újszülött


  ez pedig szépen megkötve

  a kengurunál csak annyiban jobb az ssc, hogy nem nyaklik annyira benne a baba, de újszülöttnél sem a terpesz, sem a hát nem olyan benne, mint ideálisan kéne legyen

  ha van még időd akkor gondold át azért
  Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


  ÁLOMJÁRÓ CD
  születésnaptár
  babahordozási tanácsadó vagyok

  Comment


   #32
   a didytait meg kell húzni sávonként, mint a kendőt, pont azért, hogy pontról pontra tartsa a gerincet
   ha megnézed a manducás képet, nem görbül benne szépen a hát
   Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


   ÁLOMJÁRÓ CD
   születésnaptár
   babahordozási tanácsadó vagyok

   Comment


    #33
    Igen, azt látom.
    Én ezzel nem azt akartam mondani, hogy a didytai rossz, csak, hogy az az egy konkrét kép nem igazán jó példa - ez stimmel, nem? Remélem azért nem nézek rossznak olyat is, ami jó.
    Apróságok: 2010, 2012, 2013, 2015

    Comment


     #34
     Es ehhez a kephez mit szolsz?

     Nem lehet az a gondod a Didys keppel, hogy a baba az egyik oldalra forditja a fejet? A gerincet pontrol pontra tamasztja a didytai, a kepen latszik, hogy jol fel van huzva a laba, oldalrol latszodna, hogy szepen gömbölyödik a hata.
     Szolvakiaban merrefele elsz?
     Utoljára szerkesztette zsuzsmuzs; 2011.10.18., 23:48.
     Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

     Comment


      #35
      feb13 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az, hogy macerás kötni. A csatos kényelmes és gyors, hamar fel lehet venni vagy letenni, ha jól be van állítva, és a férjem is tudja használni. A kendőben ha elaludt, nem tudtam úgy letenni, hogy fel ne ébredjen. Csatosban igen (jó, igaz akkor már nagyobb volt egy kicsit). Emellett volt egy nagyon rossz élményem. A város egy távoli és számomra ismeretlen lakótelepén akadt dolgom. J 2 hónapos volt, és kendőben vittem elöl, a férjem kabátja alatt. Nagyon hideg volt és hó. Nem sokkal azután, hogy elindultunk visszafelé, a semmiből elkezdett nagyon fuladni, hasonlóan, mint amikor valaki asztmás rohamot kap és összeszorul a légcsöve és csak hörög de nem bír levegőt venni. (Amúgy soha máskor nem történt vele ilyesmi, és nem asztmás, meg semmi baja sincs. Nem tudom, hogy attól kaphatott-e reakciót, hogy hirtelen kimentem vele a hidegbe, vagy mi történhetett.) Rettenetesen megijedtem, hogy itt fog rajtam megfulladni. Megálltam és vártam, de nem lett jobb. És folyton csak az járt a fejemben, hogy most mit csináljak, le kéne venni, de ha leveszem a kabátomat, mindketten megfázunk. Ha leveszem az 5m-es kendőmet, nem tudom visszakötni az utcán, egyrészt mert felsöpröm a havat, másrészt mert ahhoz két szabad kéz kell, de itt nincs hova őt lefektetnem. Ráadásul azt se nagyon tudtam, hogy vagyok. Eléggé bepánikoltam, nem volt jobb ötletem mint elindulni visszafelé, ahol előtte intézkedtem, hátha beengednek még, hogy ott levegyem. Nos, már zárva volt minden... még jó, hogy épp mire odaértem, már jobban lett és rendesen lélegzett, mert különben nem tudom, mit csináltam volna. Soha többet nem mertem kendőben utcára vinni. Ha csatosban viszed, és kabát fölött, felöltöztetve, az kényelmetlenebb ugyan, de legalább gyorsan le tudod venni ha kell, meg visszatenni, és nem fázik meg.
      Csak annyit fűznék hozzá, hogy kendőt hamarabb magamra kötöm, mint a csatost. Ha nem akarod a földre lógatni a kendőt, akkor karikás megoldás lehet.
      Rita, Regina (2007.05.02) Zalán(2011.02.09.) Zétény (2015.04.29.)

      Comment


       #36
       feb13 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Igazából nekem a csatos épp hogy eléggé jónak tűnik, még majd megpróbálom babával is, ha elhozom a szüleimtől, itthon csak kisebb plüssállat van. Persze tudom, az "igazi baba" egészen más, de azt most nem tudom tesztelni. Majd megpróbálom fotózni a szűkítőmet, szerintem elég masszív, nem olyan pihe-puha ide-oda nyaklós, anatómiailag formázott, szűkíti a terpeszt, kitölti a teret, a fejet is jól tartja, és ha jó szorosra behúzom a pántokat, akkor szerintem van olyan stabil, mint 1 réteg kendő. Egy rosszul megkötött kendőnél legalábbis biztosan többet ér. Mindenképpen ki fogom próbálni, mert úgyse bírnám ki, hogy ne tegyem. Ha tényleg nem fog jól tartani, arra szerintem nagyon hamar rá fogok érezni, és nyilván akkor nem is fogom erőltetni a dolgot, úgyhogy nem baj, ha ismerkedem a lehetséges alternatívákkal, hogy ne akkor kelljen kapkodni, mikor erre lesz a legkevésbé időm. Ehm, még alszom rá 6-7 hónapot de vásárolni valószínűleg nem fogok előre semmit, majd az aktuális helyzet szerint (gondolom az sem egészen mindegy, hogy 2 kilós koraszülött vagy 4,5 kilós túlhordott baba születik... a fiam kb. 6 hetesen volt olyan fizikumú, mint az unokatestvérem 3 hónaposa).
       Nem lehetséges, hogy igazából Te már eldöntötted hogy mit szeretnél? Itt kábé öten tépjük a szánkat, hogy csatos picibabának nem jó. Nem értem, mit szeretnél, mit mondjanak a tanácsadók

       Comment


        #37
        feb13 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Mindenképpen ki fogom próbálni, mert úgyse bírnám ki, hogy ne tegyem.
        Szerintem meghallgattad a véleményeket, innentől a te választásod
        pynky vagyok, gyermekeim: Emma 6 éves, Juli 12 éves
        Ajtómon vasrács, kezemben bészbólütő, nem félek pacifista lenni
        hordozási tanácsadó (ClauWi), dúla, gyászcsoportvezető, EMK tréner - EMK, perinatális haptonómia, szoptatássegítés, SASolás...
        a XIII. kerklub ÚJ topikja

        Comment


         #38
         Szlovákia melyik részéről vagy? Én CSallóköz- Komárom útvonalon elérhető vagyok...hmm?
         Niki és Lilkó (2009.06.05.) a waldorf ovis kirájjány és Vilkó (2011.08.22.) a 10 fogú pelenkás vadmotoros

         Comment


          #39
          pynky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Szerintem meghallgattad a véleményeket, innentől a te választásod
          Ezt nagyon szepen leirtad.

          Es ha lehet segiteni kölcsönzessel, szivesen küldök szlovakiaba is kölcsön csomagot akart több fele hordozoval is.
          Fiu(2007) lány (2009) fiu (2017)

          Comment


           #40
           Zsuzsi és a többieknek is
           Utoljára szerkesztette szrekuc; 2011.10.19., 14:18.
           Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


           ÁLOMJÁRÓ CD
           születésnaptár
           babahordozási tanácsadó vagyok

           Comment


            #41
            Sziasztok! Én úgy tudom, hogy baby méretű emeibabyvel, vagy Je porte Mon Bebe Fizio csatosával lehet akár újszülöttet is hordozni, csak megfelelően kell rá illeszteni a hordozót. Ha tudod, hogy mi a kívánt pozíció, akkor már van kulcs a kezedben ahhoz, hogy tudd, mire kell odafigyelned.

            Comment

            Betöltés...
            X