Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Hordozás melegben - javaslatok, ötletek, tippek

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

Hordozás melegben - javaslatok, ötletek, tippek

Úgy látom ezzel a témával még nincs topic, és hát itt a nyár jön a kánikula is nemsokára.

Osszuk meg egymással bevált ötleteinket, hogyan tehető kellemessé a babahordozás a melegben. Tedd fel fotóidat is, hogy te hogyan/mivel vészeled át a kánikulát!
    • te milyen hordozót vagy kendőtípust választasz melegben (fajta, szín, ....)
    • milyen kötési mód szerinted a nyerő ha meleg van
    • babára mit adsz (vagy nem adsz), te mit veszel fel
    • tippek, trükkök, bármi ötlet amivel hűsebbé teszed a hordozást melegben
    BABAHORDOZÁSI TANÁCSADÁS Szopi, BLW, EC , textilpelus, együttalvás , mindenféle hordozó és sok-sok kendő, Ökoház . Szólj hogy miben tudunk segíteni: www.okobaba.hu Nem használom a privit, kérlek emailt írj. Köszi.

Kedvcsinálónak akkor rögtön egy tipp: Gypsymama BaliStretch rugalmas kendők

Elég szélesek és dekoratívak ahhoz, hogy ne is kelljen alá semmit sem venni. Szépen ki lehet húzkodni, hogy mindent teljesen takarjon. A mintázata miatt pedig elmegy felsőruházatnak. Reggel felveszed, aztán napközben le sem kell venni, csak a babát felvenni bele, letenni, szükség szerint.

Kisebb babával elöl kinti zsebes keresztezett (PWCC), nagyobb babával háti dupló (double hammock). Ezekkel a kötésekkel minden felületet le lehet fedni.

Képet késöbb tudok feltenni, még nincs.
    Utoljára szerkesztette ÖkoMama; 2009.05.19., 16:02.
    BABAHORDOZÁSI TANÁCSADÁS Szopi, BLW, EC , textilpelus, együttalvás , mindenféle hordozó és sok-sok kendő, Ökoház . Szólj hogy miben tudunk segíteni: www.okobaba.hu Nem használom a privit, kérlek emailt írj. Köszi.

Comment

Jó ötlet! Kiegészíteném azzal a körkérdéssel, hogy mi van a nagyobbakkal? Másfél-két évesek is szívesen simulnak a mamihoz kánikulában? Vagy ha nem, akkor hogyan közlekedtek kánikulában egy nagyobbacskával?
      Én tavaly nyáron a hőségben a peluson és a fehér vászonsapkán kívül semmit nem adtam Mátéra. Kendő is max. egy rétegben volt rajta. A kilógó testrészeket 50-es naptejjel kentem be. Fél 11 után már nem is nagyon mozdultunk ki a lakásból. Ahogy visszaemlékszem, én sokkal jobban izzadtam, mint ő... Biztos átvettem tőle is a meleget, őt meg szépen lehűtöttem...
      Nekem akkor még csak egy kevésbé jó minőségű kendőm volt, egy narancssárga-sárga-bordó csíkos carolino, nyilván ennél sokkal szuperebb vékony kendők vannak, de azt határozottan állítom, hogy nem esett jól még a színe sem. Nagyon sokat számít a szín.
      ÖkoMama! A mama sem vesz a kendő alá semmit????

Comment

Szerintem mi (továbbra is) batyuzni fogunk. Remélem, az Indio elég szellős lesz, mert különben képtelen leszek ellenállni egy Bali Breeze-nek...
        Zita, Csenge (2008.02.15.), Marci (2011.09.16.) és VBA2C Hajna (2014.11.29.) mamája
        Zita mama oldala
        Támogasd a Közép-budai Waldorf Iskolát!
        Ölbebaba - Ölelés Babahordozó Egyesület
        Babahordozási tanácsadó, tanfolyamvezető vagyok. Kérdezz bátran, segítek!
        Eltűnések idején emailben elérhető vagyok (szhzita és gémélpontkom).

Comment

Tavaly nyáron a kánikulában volt nálam a klubbos gipsymama kék géz kendő. Villő már majdnem 2 éves nagylány volt akkor, de természetesen napi szinten hordoztam még és persze ki-be pakolással, mert menni is akart, és rajtam lógni is. Nekem nagyon megtetszett akkor a gézkendő. Hosszú távon, vagy ha elaludt a gyerek természetesen nem volt annyira kényelmes, mint egy vastagabb kendő, de a rövid utakon bőven megfelelt. A legjobb az volt benne, hogy amikor nem ült benne a lányzó, akkor sem melegített feleslegesen, nem volt olyan érzésem, hogy pulcsiban vagyok 30 fokban.
          Orsi

Ölbebaba

Comment

Ezek szerint a gézkendő hosszabb távon nem annyira kényelmes? Próbálok minél több infót begyűjteni, mert nem vagyok benne biztos, hogy bírni fogjuk az Indiót.

Csenge már elég nagy, ha felkötöm, akkor az általában nem fél órára szól. Szóval olyasmi kéne, ami úgy szellős, hogy közben nem is kényelmetlen. A Zarákról mit tudtok? Velük is nagy a szerelem... Hjaj...
            Zita, Csenge (2008.02.15.), Marci (2011.09.16.) és VBA2C Hajna (2014.11.29.) mamája
            Zita mama oldala
            Támogasd a Közép-budai Waldorf Iskolát!
            Ölbebaba - Ölelés Babahordozó Egyesület
            Babahordozási tanácsadó, tanfolyamvezető vagyok. Kérdezz bátran, segítek!
            Eltűnések idején emailben elérhető vagyok (szhzita és gémélpontkom).

Comment

valami hasonló topik már van, de nem teljesen ugyanerről szól -most nem is találom.
              Mi most vettünk fehér zarát, ez remélem, jó lesz nyárra, mert fehér és mert vékony kendő -olyan balistretchet nem próbáltam még, zarát a klubban igen, Juli(abel) jóvoltából
              Szerintem max batyu jöhet szóba, legalábbis duciJuci mást nem bírna, még jó, hogy amúgy is batyupártiak vagyunk
              Ha nagy lesz a meleg lehet, csak pelus lesz rajta, addig is rövidnaci+ujjatlan póló, meg cipő -ezek nálunk főleg azért fontosak, hogy rajta legyenek, mert most már van, hogy a játszón leteszem és azért ne pelusban üldögéljen a homokban/kavicson, meg ha magára önt homokot pl a pólója legyen olyan inkább.

Máshol olvastam, hogy ernyő jó a nap ellen is, amúgy is vennem kellene esernyőt, összecsukhatót, hogy elférjen a táskámban, szerintetek nagyon fontos, hogy halvány színű legyen? vagy egy sötétebb színű is olyan jó a nap melege ellen? végül is a színtől függetlenül árnyékolna...
              Viki
              Lányaim L(9), J(7) és D(4)

Comment

Ez a hasonló topik.
                Kati (Kincső(2003 június), Tomi(2006 március) és Zsófi(2009 október) anyukája)
                Nagyon vigyázz, mert aminek látod,
                teszed is azzá a világot. /Fodor Ákos: Metaoptika/

Comment

celesztina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Máshol olvastam, hogy ernyő jó a nap ellen is, amúgy is vennem kellene esernyőt, összecsukhatót, hogy elférjen a táskámban, szerintetek nagyon fontos, hogy halvány színű legyen? vagy egy sötétebb színű is olyan jó a nap melege ellen? végül is a színtől függetlenül árnyékolna...
                  Most mi is egy ernyővel próbáljuk kihúzni az erős napsütést.
                  Ez elvileg egy régi típusú napernyő, ami nem összecsukható, de ugyanolyan anyaga van, mint az esernyőnek.
                  Nekem pont az hiányzott, hogy nem találtam sehol sem fehér ernyőt, csak sötét színűeket, ezért v-terán találtam rá a napernyőnkre.
                  A hátránya, hogy plusz egy kezet lefoglal (és nem összecsukható ), de nagyon hasznos.
                  Amúgy szerintem jó lehet a sötétebb színű is, csak én azért gondoltam fehérre, mert az jobban visszaveri a nap sugarait.
                  [/B]Mariann, Anna, Misi, Simon, Illés jmariann80@gmail.com

Comment

vandini eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Jó ötlet! Kiegészíteném azzal a körkérdéssel, hogy mi van a nagyobbakkal? Másfél-két évesek is szívesen simulnak a mamihoz kánikulában? Vagy ha nem, akkor hogyan közlekedtek kánikulában egy nagyobbacskával?
                    ...

ÖkoMama! A mama sem vesz a kendő alá semmit????
                    A háti dupló kötést a nagyobbakhoz javasoltam. Ma például nagyon jól elvoltunk vele 13 hós Bátonnyal. A háti duplós topicban valaki írta, hogy őneki egy 13 kg-os gyerekkel rugalmassal jó a háti dupló. Nem tudom mi a súlyhatár.

És igen, úgy értettem, hogy a Mama sem vesz semmit a kendő alá. Hogy ez kivitelezhető a közszemérem megsértése nélkül, később fogom tudni fotóval is illusztrálni. (Ma nincs aki fotózzon.)
                    Utoljára szerkesztette ÖkoMama; 2009.05.19., 16:23.

Comment

Natúr/világos színű színű mt, bélés nélküli és fehér kendő még szerintem ami jó lehet. Bár a nagy melegben lehet mindegy.

Meg persze 11-15 között ne legyünk napon lehetőség szerint.

Kicsit fura dolog, mert most hogy itt a jó idő jó lenne sokat kimozdulni, de annyira meleg van, amit már szinte alig bír elviselni az ember, a babák meg talán még inkább.
                      (Én a melegben sokkal hamarabb elfáradok, elálmosodom.)

Talán 35 fok felett meg babakocsi napernyővel...
                      [/B]Mariann, Anna, Misi, Simon, Illés jmariann80@gmail.com

Comment

Zituci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ezek szerint a gézkendő hosszabb távon nem annyira kényelmes? Próbálok minél több infót begyűjteni, mert nem vagyok benne biztos, hogy bírni fogjuk az Indiót.

Csenge már elég nagy, ha felkötöm, akkor az általában nem fél órára szól. Szóval olyasmi kéne, ami úgy szellős, hogy közben nem is kényelmetlen. A Zarákról mit tudtok? Velük is nagy a szerelem... Hjaj...
                        A gézkendő kényelmes, de nem batyukötéssel. BWCC, vagy SHBC. (A GypsyMama kendős topicban van szó erről, mások is osztják az én tapasztalatomat.)

Zara: tényleg vékonyabb, mint mondjuk egy indio, de azért mégiscsak szövött kendő, tehát nem teljesen vékony.

Mondjuk szerintem a világos szín is nagyon jó ötlet (valaki ezt is írta). Szerintem a selyem indió is biztos nem rossz, mert ugye (ha natúr) akkor világos a színe és a selyem hűsít (azt hiszem).
                        Utoljára szerkesztette ÖkoMama; 2009.05.19., 16:24.

Comment

celesztina eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          ...
                          Tök jó ötlet. Csak olyan anyagúnak kéne lennie, ami tényleg nem engedi át az UV sugarakat.

(Na mostmár a faluban tök bolondnak néznek. A hátamra kötött gyerekkel, napernyővel megjelenek - kész. )

Comment

jó a topik!!!!!!
                            az én arab földön lakó barátnőm kibérelte a gypsymama gézkendőmet, imádja, min. 1 gyerek mindig benne van... ott télen van 25 fok, onnan indul a tavaszi-nyári meleg felfelé.....

zara szerintem is jó lehet, tényleg vékony..
                            MT-ban meg ugye van a "nyári" változat, amiben a body középen solarveil anyagot tartalmaz (UV szűrős, nagyon vékony)
                            ebből csinálnak erszényt is, amennyire emlekszem...
                            3 a királyfi, majd a 4. lány lesz

Comment

ja, tényleg, Zsu, iagazd van -Móninak meg van solarveil karikása is!
                              Viki
                              Lányaim L(9), J(7) és D(4)

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Mosható úszópelenkák strandra és babaúszásra
                              LoveRadius csatos babahordozók
                              Leszoktató pelenkák szobatisztuláshoz

Cikk a mamami portálról

Összecsuk