freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot.com отзывы 2019 yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com
A jó mei tai - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

A jó mei tai

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  A lana meitai nem klasszikus meitai, hanem hibrid hordozó, mert hordozókendő anyagból van (két réteg lana hordozókendő), kendőpántos és derékon csatos. Mivel ötvözi az mt és kendő tulajdonságait már korábban ajánlható a használata (hordozási tanácsadói szempontból), de vásárlás előtt jó, ha tudsz próbálni. Mivel kendős, a body része ölelősebb, jobban megtámasztja a babát, mint egy hagyományos meitai.

  Hol laksz?

  Comment


   Köszönöm a gyors választ! Győrben lakom, és tervezek is menni a szerdai klubra. Sőt meg is mutatták már nekem, hogyan kell a batyut kötni, de nem vagyok túl sikeres a dologban.. Meglátjuk. Lehet, hogy egy apróságon csúszunk el, ami könnyen korrigálható. Mindenesetre gondolkozom az MT-n Talán lehet kölcsönözni is..

   Comment


    Sziasztok!
    Nem jártam még itt...
    Vettem egy Bamberoo MT-t és úgy tűnik, egy kicsit még nagy a kisfiamnak. Ezt abból gondolom, hogy nem lát ki rendesen belőle fent.
    Normális az, hogy lejjebb is van, mintha kendővel kötném?
    Vagy gyakorolnom kell még?
    Tulajdonképpen a kérdésem az lenne, hogy van-e valami kötés, amivel kicsit kisebbre vehetném a MT-t. Vagy amíg bele nem nő, addig kendőzzünk?
    Ági, aki Miku (2012/01) és egy kis Pocakbaba (2015/06?) anyukája

    Comment


     Ági, első körben és első sorban, kendőzzetek minél tovább.
     Miért szeretnél mt.- ra váltani?
     Második körben: igen, mei tai- jal sokszor lejjebb kerül a baba mint kendővel. Ezen segíthet ha egészen cici alatt kötöd meg a derékpántot.
     A bodyt úgy veheted egyel kisebbre ha hajtasz egyet rajta a derékpánton "kifele" és úgy kötöd meg.
     Katik('84. és '10.10.10.)
     hta

     Comment


      az se mindegy, hogy a derékpánt alsó részétől indul a body, vagy a felső?
      Niké és Hanna (2006,04,07),Gitta (2008,03,14), Zsuzska (2010,09,15)
      Egri hordozóklub csütörtökön és Mezőköves minden szerdán
      Beli Buba babahordozo-tanfolyamvezető vagyok
      írj a gmailemre az is cyanus

      Comment


       Zsemuka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Ági, első körben és első sorban, kendőzzetek minél tovább.
       Miért szeretnél mt.- ra váltani?
       Második körben: igen, mei tai- jal sokszor lejjebb kerül a baba mint kendővel. Ezen segíthet ha egészen cici alatt kötöd meg a derékpántot.
       A bodyt úgy veheted egyel kisebbre ha hajtasz egyet rajta a derékpánton "kifele" és úgy kötöd meg.
       Köszi, természetesen a kendő az első, az örök, a minden...
       Csak gondoltam itt a télbe könnyítek egy kicsit, kevesebb anyag...
       De hát nem egyszerűbb kötnöm. Bénázok vele, ennek nem örülök.
       A kifele hajtást kipróbálom.
       Ági, aki Miku (2012/01) és egy kis Pocakbaba (2015/06?) anyukája

       Comment


        szerintem ez most is aktuális, felhozom, azzal, hogy bemásolom a nyitó hsz-t
        UPDATE
        Ezt a topikot még 4 éve, nem tanácsadóként indítottam azért, hogy megkönnyítse a választást a sok mt közül. Az itt felsorolt szempontok nem tükrözik semmilyen iskola véleményét, még csak nem is feltétlen az én véleményemet, ettől függetlenül a szempontokat frissítettem. Semmilyen márkát nem favorizálunk, pusztán a gyenge minőségű hordozóeszközök, utánzatok megjelenése miatt éreztem fontosnak a téma felvetését.        Már régóta gondolkozom azon, hogy össze kéne gyűjteni egy helyen a szempontokat, mitől jó egy mei tai.
        A kendőknél is van szórás, de ott azért sejtjük hogy keresztsávoly jó, vászon rossz

        Nyilván ez is szubjektív, mint a kendőknél, hogy vékonyabb-vastagabb, de tudjuk, hogy a lana vastag-beton, az indio vékony-húzós de mind jó, csak kinek a pap, kinek a papné.

        De mik a jó mei tai ismérvei?        Pár szempont a választáshoz:

        0. Legfontosabb szempont a biztonság: mind az anyagok eredetét illetően, mind a varrás minőségét illetően. Van itt több varrónő mamami, kétely esetén forduljunk hozzájuk, illetve hordozási tanácsadóhoz. Biztonsági varrás nélküli mt-t ne vegyünk, és ugyanígy körültekintően vizsgáljuk meg az anyagot.

        1. szép legyen

        2. A body megfelelően simul, nem túl merev, de nem is plötyi vagy túl puha, szépen ölelősen, biztosan támasztja a babát,nem csak derékig, hanem az egész hátát, örülünk, ha kendős A body széltében nem túl keskeny, örülünk, ha állítható hosszában és széltében is.

        3. A pántok és a body anyaga is megfelelő legyen, azaz ne szakadjon, nem túl vékony, ne vágjon, ne gyűrődjön, ne csússzon A pántok elég szélesek. Ha van info az anyag forrásáról, festéséről, az még szuperebb, hogy gyerekbarát legyen kellően a cucc.A varrások erősek és esztétikusak. Műszálas anyagból készült mt-t ne használjunk.

        4. Érdemes előnyben részesíteni az olyan márkát, ahol már van több év tapasztalat, a beszerzési forrás jelenthet garanciát elvben is, illetve gyárilag készült mt-nál ténylegesen (aukciós sk kontra boltban vett bevizsgált termék vagy örökgaranciát vállaló készítő).

        5. Fel kell próbálni, van olyan mt, ami már első felvételkor kényelmetlen, van, amiről csak fél óra után derül ki, szóval próba és tapasztalatcsere
        Utoljára szerkesztette szrekuc; 2014.04.29., 11:20.
        Ábel (2005 tél), Áron (2009 nyár), Jakab (2013 tavasz)


        ÁLOMJÁRÓ CD
        születésnaptár
        babahordozási tanácsadó vagyok

        Comment


         Sziasztok,

         gondolkozom, mi a jobb venni, vagy varratni kendőből mei tai-t. Illetve, ha varratás, akkor van olyan márkájú kendő, ami szerintetek jó erre? Itt olvastam, hogy jobban tart, ami kendőből készült, és hogy az igazából hibrid akkor már. És körülbelül mennyi anyag kellhet hozzá?
         Bocs, a sok kérdésért, nem mindent találtam meg első körben.

         Comment


          Az ő hordozóját próbálta már valaki?
          https://www.facebook.com/indigohordozo

          Comment


           nem tudom, hova írni, így hát ide

           ha jól sejtem, ez valamiféle MT, még ha nem is jó... viszont amin megakadt a szemem, az a megkötése mmint hogy nem igazán értem, hogy köti, bár láthatóan egyszerre köti meg egy pontban a 2oldalról jövő 2-2 szárat
           http://www.aliexpress.com/item/06267...938759086.html
           youlcsi és Muki (101214)[/URL]

           Comment


            Sziasztok! Remélem, jó helyre írok! Legyetek szívesek, és segítsetek nekem. :,( Pénteken érkezett meg a rendelt Babybooz mei tai-om. Az a bajom, h eláll a baba hátánál, az öklöm is beleférne, mintegy a bébi derekától indulva. Próbáltam egyet visszahajtani a derékpánton, de akkor is. A babám hétfőn lesz 6 hónapos, de nagy baba, tegnap 9680 grammot mértem, és 72 centi. Sajnos, a kendő kötését nem tűri, így az kilőve, és erre a MT-ra volt még pénzünk. Nagyon csalódott vagyok, mert úgy szeretném hordozni :,( Háton nem marad még el, de valahogy nekem is elöl az igazi - majd' 5 kilóval született, í súlyát bírom, amúgyis napi szinten emelgetem, ringatom, járkálok vele a lakásba, stb.

            Minden választ, segítséget megköszönök!

            Comment


             Jonobaby mei tai-t próbálta valaki? Milyen? Lehet valahol kölcsönözni?

             Comment

             Betöltés...
             X