noncso eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Összecsuk
No announcement yet.
Waldorf pedagógia
Összecsuk
X
-
Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]
Eszter
B1 (2004) és B2 (2007)
Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
-
Igen, abszolut és felsőben azt látom a legtöbb osztalytanito elveszíti a fonalat és nem tudja leadni azt az anyagot ami eleve kevesebb de nagyobb elmélyülést igényelne tőle is meg a diákoktól is. Helyette megy az uncsizás meg nyílik az olló a különböző iskolákban megszerzett tudás között. Váltani meg nem egyszerű, hiába nyugtatják a szülőket, hogy itt meg ott összeér a tananyag mert nagyon nem. Nagy felelősség van rajtunk, hogy észtevegyuk ha már nincs jó helyen a gyerek és időben lépjünk. Én sajnos nem csak sikertörténetet tudok kamaszokrol, akik demotiváltan hagyják el a W gimit, hogy aztán le se értettségizzenekIskolás óvodás Waldorf
Comment
-
De jó, hogy él még ez a topic, emiatt indultunk el anno a waldorf úton, és egy percig sem bántam meg. Jelenleg 4 gyerekem jár 3 különböző waldorf intézménybe.
Óvoda: van tapasztalatom állami és waldorf részről is, a második gyerek utolsó évében váltottunk waldorfra, mert egyszerűen tarthatlan volt a helyzet. A gyerekem sírva ült az asztalnál, nem mert az óvónőtől kérni, aki az egyik gyerek kérdésére, hogy miért sír Viola csak annyival reagált, hogy egyen tovább, ne foglalkozzon vele. Én csak megdöbbenten néztem, felvéve a szemkontaktust az óvónővel, aki intett, hogy menjek haza.... Mondanom sem kell nem tettem ezt és elmondtam neki, hogy a gyerekem eddig úgy neveltem, hogy reagáltam a sírásray nem hagytam magára, nem most akarom elkezdeni. Délután mikor mentem a Lányért a másik óvónő úgy fogadott, hogy hallotta beleszóltam a társa nevelési kompetenciájába. 🙄
Arról nem is beszélve, hogy a gyerek két éves kora óta glutènèrzèkeny, tehát így járt már 2 éve az óvodába, amikor az egyik ünnep előtt elfelejtettek szólni, hogy rendelnek tortát, csak az maradt el, hogy az én gyerekem nem ehet belőle. Mikor rákérdeztem, van-e neki más alternatíva, akkor csak néztek nagy szemekkel, hogy ja tényleg Viola ilyet nem ehet.
Ezután megváltás volt a waldorf, ahol soha nem futottunk bele ilyen vagy ehhez hasonló helyzetekbe, sokkal emberibb volt az egész.
Sokat voltak kint a levegőn, csodásak voltak az ünnepek, biztonságot nyújtott a gyerekek számára a mindig ismétlődő napi/heti rutin (az étkezésben is).
Még két gyerek járt, vagyis a negyedik még most is ide jár óvodába. És az éppen hasamban lévő legkisebb is itt lesz majd óvodás
Iskola: én is azt tapasztalom, hogy bár azt mondják a szülő ne pedagógust válasszon, hanem intézményt, mégis a tanító személye a döntő. Ebben is szerencsések vagyunk, mind a három iskolásom szuper osztálytanítóval rendelkezik, aki éppen az adott gyerek személyiségéhez tökéletesen passzol is. De épp emiatt van az is, hogy a harmadik gyerekem másik waldorf suliban kezdett, mint a két nagyobb (akik most 4. és 6. osztályba járnak).A gyerekek: Nagyfiú(2008), egy lány (2011), egy fiú (2013) és kislány(2016)
Comment
-
Mazsola, emlékszem rád, sokat tipródtatok. Örülök, hogy jó tanárokhoz kerultetek. Sajnos nekünk nem sikerült a naggyal, a kicsinél még bízom benne, de az egész suli koncepciójával nem vagyok kibékülve. Nem látom sem a differenciált bánásmódot sem az ünnepek tiszta megélését már Kevesen hittek ebben jobban, mint én a Bothmert is elvégeztem közben és szuper emberekkel/tanárokkal akadtam össze csak ezek sajnos nem az én gyerekeimet tanították hanem másét. Sok másik intézménybe megpróbáltunk átmenni, költözés nélkül de nem sikerült, volt olyan amit már meg sem próbáltunk annyira azt éreztük más irányt kell választanunk végre. A lányomnak egy percig sem hiányzik a W, csak negatív dolgokat tud felidézni az elmúlt 4 évből, mikor azt a tanítót kapta, akitől végül kimenekítettük. Rosszul van a tudattól, hogy oda kellett járnia ennyi ideig, hogy a tanara sosem vette észre a bántalmazást az osztályban és nem védte meg, sőt bántalmazta szóval is őket, kivételezett egyeseknek. Tudom ez főleg az állami sulikrol terjedt el, hogy ilyen a tanár, de én egyre több ilyenről hallok sajnos és azt látom semmilyen kontroll nincs ezek felett az emberek felett. Szabadon teszik tönkre a gyerekeket és családokat.
Idén egy állami suliban kezdett és szomorú kimondanom de össze sem lehet hasonlítani a hangulatot és a gyerekek felé fordulást.Iskolás óvodás Waldorf
Comment
-
Sziasztok! Rengeteget olvasgattam ezt a topikot. Nálunk jövőre lesz aktuális az iskolaválasztás és egyértelműen a waldorf felé húz a szívünk. Ezért is kezdtem el olvasgatni a fórumon ezt a topikot és majdnem a felén sikerült is magam átrágni, ami tovább szilárdította az elhatározásom. Persze tudom én, főleg az utolsó hozzászólások alapján, hogy ez is, mint minden emberfüggő. Meglátjuk, hogy nálunk hogyan alakul majd. Több barátom gyermeke is waldorf suliban tanul és én tényleg sok jót tapasztalok.
Ami miatt még írok, az az, hogy miközben olvasgattam a hozzászólásokat, megfogalmazódott bennem és anyukatársaimban is az a gondolat, hogy a mamami.hu oldalon (ami ebből a fórumból alakult), indítanánk egy WALDORF almenüt. Itt a mi városunkban lévő waldorf iskola tanárainak segítségével olyan saját cikkeket osztanánk meg, amelyben meg lehetne ismerni, tapasztalni a "waldorf világot". Ti miről olvasnátok szívesen? Van olyan téma, amit mindenképpen ajánlotok, hogy járjunk körül. Bármilyen ötletet szívesen veszünk. 🙂
Comment
-
Kedves Óvódapedagógus kollégák!
Kérlek benneteket, hogy a kérdőívem kitöltésével segítsétek a kutatásomat. A téma nagyon aktuális, az óvódapedagógusok lelki egészségével foglalkozik! Amennyiben szeretnétek, természetesen az eredményt is közzé teszem!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Zsuzsi
https://docs.google.com/forms/d/1DDW...axBE#responsesDöme és a lurkók.
Comment
-
Készül egy Waldorf sorozatunk a Mamamin, ha vannak olyan kérdéseitek a pedagógiára vonatkozólag, írjátok!marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu
Comment
-
Első cikk, ami egy bevezető, bemutatkozó a sorozathoz. Természetesen az itt folytatott csodálatos beszélgetések ihlették! Ezért hála mindenkinek aki részt vesz benne!
Mit gondoltok?
https://mamami.hu/csalad/waldorf/gon...orf-pedagogia/
Vigyétek, osszátok ahol érdekes lehet!marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu
Comment
-
Sziasztok! Örülök, hogy itt lehetek, nagyon sokat tanultam tőletek, itt a fórumon. Szeretném megkérdezni, hogy az itt olvasott információkat ti honnan tanultátok? Vagy olvastátok? Ilyesmikre gondolok pl. a kislányoknak nem előnyös a leggings, mert kiemeli a vonalait, inkább szoknya, vagy bővebb nadrág. Vagy, a babaház 7 éves korban "lehet" jó játék. Szívesen olvasnék ilyen dolgokat. Köszönöm! Kérdésem az, hogy kislányom 4 éves, karácsonyra Waldorf babát kapott. Nem igazán játszik vele, szívesebben "babázik" palackokkal.... Napokban felvetette, hogy kell neki egy kisfiú baba ... Hirtelen nem is tudom, azért nem olcsó egy ilyen baba,, hogy ő is csak az ágyban pihenjen. Tudnátok segíteni?
Comment
-
Itt készül életkori sajátosságokról szóló cikksorozat, Waldorf szemlélettel. ajánlom szeretettel: https://mamami.hu/csalad/waldorf/ele...-szemlelettel/marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu
Comment
-
A cikksorozat második része: https://mamami.hu/csalad/waldorf/ele...emlelettel-ii/ Waldorf : Életkori sajátosságok II.marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu
Comment
-
És hogy teljes legyen a kép: https://mamami.hu/csalad/waldorf/gon...orf-pedagogia/ Ez pedig egy interjú a Waldorf pedagógiáról.marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu
Comment
Mamami portál footer
Összecsuk
Friss bejegyzések
Összecsuk
-
babamosoly általSziasztok!!!! Megcsináltam hogy itt tudjunk újra kapcsolódni. Régen beszélgetünk róla vajon kivel mi van, mi lett a ma már kamaszodó gyerkőinkből,...
-
Hol: Alter nevelés
2021.01.04., 21:46 -
Comment