Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Mit csináljunk karantén alatt a gyerekekkel - ötlettár

Összecsuk
X
 
 •    
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Mit csináljunk karantén alatt a gyerekekkel - ötlettár

  Akció
  Ide gyűjtsük az ötleteket, mi vált be, mit érdemes játszani, tanulva játszani a gyerekekkel, akár több korosztállyal a karantén alatt. segítsük egymást hátha másnak az ötlete beválik nálunk is. A mamami főoldalára kitesszük a legjobbakat!
  Utoljára szerkesztette babamosoly; 2021.03.08., 15:24.
  marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu

  #2
  ami nekünk már ősszel bejött, a kis tálcákba együtt ültetés a gyerekekkel. hasznos is, finom is és imádják: https://mamami.hu/zoldulunk/kertesz-...zi-konyhakert/
  marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu

  Comment


   #3
   Hetek óta tervezem, hogy nyitok egy hasonló topikot.

   Az utóbbi időben egyre többet vagyok kettesben a 3 éves lányommal, és úgy tűnik, hogy ez még inkább így lesz a következő hetekben. Ráadásul most karanténba is került az ovis fertőzések miatt, így nehezített pálya következik.

   A legtöbb kacagás itthon is fogócska, bújócska, tánc (forgunk körbe, én meg szédülök), akadálypálya vagy csak szimplán fogunk egy díszpárnát amit egyensúlyozni kell a fej felett.

   1-1 klasszikus játék után jön is a kérdés, hogy „Apa, van egy jó ötleted?” Ilyenkor kell kitalálnom valami újat. Az ovis pörgést próbálom pótolni, de egyre nehezebben megy.

   Comment


    #4
    Nekünk ami jót tesz, az a legalább kétóránként na jó három is jó ki a levegőre, megszakítani a benti létet. mint a suliban a szünet.amire vágyom egy naptár amiben betervezem a hetet hogy mi mindent csinálunk a héten mert így szétfolyik az egész hét és semmi értelmes nem történik. amiket szeretnék, sütni, balkonkert, mozgás, lazulás, olvasás mindenképp legyen benne. de INEEDAPLAN!!!!

    Comment


     #5
     Társasjáték minden mennyiségben! (Off: tök jó lenne, ha társasjátékokat is ugyanúgy lehetne kölcsönözni, mint a könyvtárból a könyveket )

     Comment


      #6
      Mi még pár éve is sokat társasoztunk barátokkal, és játszottunk kölcsönzött játékkal is 😉

      Comment


       #7
       Nekünk is sokat segít a sok-sok levegő a szabadban. Bent most nálunk folyamatosan legózás van. Ez az egyetlen,amit a 16hós nem rombol.Egyébként ha fakockából építünk,az csak vulkán lehet,mert gyorsan felépítjük az 5 évessel és amikor kitör a 16hós is rombolhatja🙂
       A tészta gyúrása is játék nekik,szóval viszonylag sokat sütünk.
       Amit még a húsvéthoz közeledve tervezek, az egy húsvéti kert készítése. Ezt a Bori mesében olvastuk🙂
       Egy nagyobb tálba beteszünk sok vattát, a közepébe készítünk egy kis tojásházikót. A házikó körül lévő vattákat benedvesítjük és megszórjuk zsázsamaggal. Ezt minden nap locsoljuk. Amikor megnőtt a kis kertben a zsázsa, nagy öröm,hogy abból tehetünk az asztalra reggelire,vacsorára.

       Comment


        #8
        A rajz-festés-gyurmázás témában nekünk (4 év) nagyon bejött a rendes ecsettel való festegetés újabban, állati sokáig elvan vele, ha hagyjuk. Kiteszek 3-4 színt neki alatta full újságpapír és mellette ülök dolgozom a gépen ő meg alkot. és esküszöm szépeket, ahhoz képest h rajzolni még alig tud.
        Mellékletek
        marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu

        Comment


         #9
         Mi sokszor építünk kis kuckót az állatoknak, és utána tud játszani vele.

         Vagy színpadot építünk, és valamelyik ezerszer olvasott mesét elmeséljük az állatoknak.

         A társasjátékokat, kirakókat, ... magától is leveszi a polcról, de ahogy az oviban is megtörik a napot, pl egy cipőhúzó versennyel, itthon is próbálom változatosabbá tenni a játékokat. De egyre nehezebben találok ki újat.

         Az ovibezárás miatt egész napra kell a program. Saját érdek is, hogy változatosabb legyen a játék 😀

         Comment


          #10
          itt találtam rengeteg ötltet.
          https://anapfenyillata.hu/2020/03/18...74yJEhtbsnARzg
          Kata,Tibi, no meg Zsombor az áprilisi legény, Emma a márciusi honleány.

          Comment


           #11
           Emmama is megírta nekünk, a nagy VULKÁNKÍSÉRLETET berakom ide hogy meglegyen: https://mamami.hu/minden-mas/alkoto/...setek-vulkant/
           marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu

           Comment


            #12
            vereskata eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A gyufásdobozos ötletnél elmosolyodtam, hogy a szekrényben lévő megkezdett gyufásdoboz kiürülését megélem-e 😄

            Ma elkezdtem biciklizni tanítani a gyereket. Addig jutottunk, hogy jól megfájdult a térdem, ahogy futottam vele 😀 Nehezen indult... félek,... de azt a részét sikerélménynek éltem meg, hogy a végén én mondtam, hogy hagyjuk abba.

            Comment


             #13
             Az jóóó, Kami is most tanult meg bicajozni, imád itt körözni, csak az a gond h nem akarja h fussak utána..... mi ma rollereztünk, kicsit kimentünk a tanyára megnézni a kecskéket és mivel itt van a nagy is ugye homeschool van és sokat bírkóztak. Tegnap felfedezte az ugrálókötelet, gyakorol rajta bár leginkább az ágyamon.... hát ma ennyi, semmi kreatív ötlet nem volt
             marica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu

             Comment


              #14
              A vulkános nekünk nagyon nagyon bejött!Csak legyen tartalék mindenből,mi kb egy órán keresztül játszottuk ezt🙂

              Comment


               #15
               Van most időm írni, megosztok veletek három játékot,hátha jól jön nektek is:
               Békás játék:
               Kiterítek a nappali közepére egy plédet,az a tó. A tó körül ugrabugrálnak a gyerekek, akik jelen esetben békák🙂Mi,szülők vagyunk a gólyák. Eltávolodunk a "tótól"akkor a "békák"egyre bátrabban ugrabugrálnak és egyre inkább eltávolodnak a "tótól". Majd felkiáltunk,hogy jön a gólya, kelepkelepelunk és a kis békáinknak gyorsan vissza kell ugrani a tóba és összekuporodni,hogy nehogy észrevegye a gólya. Ez megy végeláthatatlan üzemben.🙂

               Pillangós:
               Pár db párnát teszek le egymástól távolabb a szőnyegre. Ez lesz a virágos rét, a párnák a virágok. A gyerkőcök a pillangók. Vidáman repkednek a réten, amikor hirtelen azt mondjuk,hogy zivatar, akkor vmelyik virágra kell "rászállniuk", ráugrani a párnára. Amikor azt mondjuk napocska, akkor újra előbújhatnak és folytathatják a repkedést. Ha azt mondjuk szellő,akkor pedig gyorsabban kell repkedniük. Szóval, napocska,szellő,zivatar. Ezeket ismételjük.

               Boszorkány
               4-5 db játékot(labdát,plüsst,akáemit) egy vonalba teszünk egymás mellé. A tárgyak elé állunk, szóval azok mögöttünk helyezkednek el. Pár lépéssel hátrébb pedig szintén kijelölünk egy vonalaz, innen indulhatnak megszerezni a tárgyakat a gyerekek. Mi háttal vagyunk nekik. Mi vagyunk a boszorkányok. A gyerekek elindulnak,hogy megszerezzék a tárgyakat, amikor hátrafordulunk szoborrá kell válniuk, mert csak így nem veszi észre őket a boszi vagyis mi. Ha megmozdulnak, vissza kell menniük a kiindulási pontra. A lényeg,hogy az összes tárgyat meg kell szerezniük.

               Remélem értelmes ahogy leírtam🙂Nekünk ezek bejönnek🙂

               Comment

               Mamami portál footer

               Összecsuk

               Népszerű

               Összecsuk

               Cikk a mamami portálról

               Összecsuk

               szivárvány

               Ajándékötletek

               Összecsuk

               potty-konyv
               Betöltés...
               X