Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

TELEvízió, Kell-e vízió

Összecsuk
X
 
 •    
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  TELEvízió, Kell-e vízió

  Akció
  Sziasztok!

  NAgy problémát okoz nekem a televízió létezése. Kezdek a teljes önmeghasonulás állapotába kerülni. Mi a véleményetek, Ti hogyan, mikor és mit engedtek nézni a kölöknek? Ti mennyit tv-ztek?
  Itt kibeszélhetjük a pocsék műsorokat is, lehet borzadozni a magyar csatornák silányságán, továbbá ötleteket is megoszthatun kegymással, hogy melyik csatornn mit érdemes nézni, hol és mikor vannak nézhető gyermekműsorok.
  Üdv! TV
  Szilva


  Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
  Hurcibaba Klub (8)

  #2
  másfél éve nincs tévénk.
  előtte ezt nem nagyon tudtam elképzelni magunkról, bár egyre többektől hallom, hogy nekik sincs...
  úgy volt, hogy felújítás miatt ideiglenesen ki kellett költözni, aztán meg az ex-szel szétköltözés miatt készülék nem volt egy ideig, és szüneteltettem az előfizetésem... és aztán lejárt a felfüggesztéses 6 hónap a szolgáltatónál, és rájöttem, hogy mostanra már nem is hiányzik (!), úgyhogy végleg lemondtam az előfizetést.

  DVD-t nézünk a számítógépen, a gyereknek szoktam venni eredetiket (is), magamnak inkább kölcsönzök, vagy barátoktól van ez-az...
  szerintem még így is túl sokat néz meséket a gyerek... de legalább reklámokat nem, és egy kis ráhatásom van cenzúra terén.
  Bonyolult (Bence 04.10.24.)
  HipnoSzülés a tévében

  Comment


   #3
   Szilva, csalódást fogok okozni: mi tévézünk. Nem megszállottan és programszerűen, de tévézünk. Én látom benne a hasznosat, jót is. Kifejezetten gyerekműsorokat nem nézünk.
   De bevallom, én nem tartom annyira szörnyűnek. Ettől függetlenül csodálattal tekintek mindenkire - itt is sokan vannak - akik nem tévéznek.
   Rebaba blog

   email: hellorebaba@gmail.com

   Comment


    #4
    Itt senki sem okozhat csalódást MI is tvzünk. Illetve a férjem Tvzik napközben is ,és ez az, ami kiborít. Nálunk gyerekkoromban a tv esti program volt, és napközbe nsenkinek soha eszébesem jutott volna bekapcsolni. Persze Kómi örül, amikor bekapcsolja, és akkor kb 5 percig nézi és ujjoong, aztán megunja és csinál mást. MOndjuk ezidőalatt le lehet vágni a körmét))))
    Szilva


    Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
    Hurcibaba Klub (8)

    Comment


     #5
     Nincs tévénk lassan 3 éve. Rádiót hallgatunk, nem háttérzajnak, hanem meghallgatunk adott műsorokat, általában a jó öreg Kossuth-on. Párommal szoktunk filmet nézni esténként, persze, a gyerekek nélkül. Egyre kevesebbet, nem tudom, miért.
     Nóri 2 dolgot nézhet: van pár Vízipók epizódunk és 3 Thomas a gőzmozdony dvd.

     Én szívesen tévéznék, és a párom is, sőt, túlzásba is vinnénk, ezt tudjuk magunkról, úgyhogy nekünk fontos, hogy ne is "kísértsen" minket.
     Livi

     Comment


      #6
      Én imádtam a sorozatokat, konkrétan a helyszínelősöket, gyilkososokat, kórházasakat, mozit, színházat, Tarantinot, de kb 3 hónapja semmit sem láttam, mert Benyust érekli a tv. A feje zombis lesz, ha meglátja, látni, ahogy kihuny az értelem a szemében. Hát ezért már inkább nem nézem. Este néztünk még filmeket a gépen, meg sorozatokat, de mióta Benyus beköltözött ennek is vége. Pedig letölthető a grace tesósorozata a private practice, amit meg kell nézni.... Szóval még nem adtam fel teljesen, hogy ÉN nézzek.
      Kinga
      Benjámin 2007, Mirjam 2010, Ruben 2013

      Comment


       #7
       Csatlakozom Livhez, mármint a kísértéssel kapcsolatban. NEkünk ugyan van tv-nk, de csak egy csatorna jön be rajta, immáron 5 éve, és boldog ember vagyok azóta. És nemis szándékozunk előfizetni sehová, mert mi is attól félünk, hogy egyszercsak olyan család leszünk, akik szabadidejükben a tévé előtt gubbasztanak. Nemis hiányzik. Sőt! Jobb így. NEm tudom, milyen műsor van, nemis kell tudjam. Van pár Micimackó dvd-nk oszt ennyi. De persze még nem nézi őket. Ezeket leginkább momentán magamnak vettem még. Hihi! Nálunk is dvd kölcsönzés van, és filmek innen- onnan.

       HÉDI
       Liza (2007), Gréta (2009) és Vince (2016)

       Comment


        #8
        Jujj, én imádom a CSI-t! Amíg várandós voltam, a férjem meg dolgozott ugye esténként, én végignéztem szinte együltő helyemben az összes addig leadott 13 dvd-nyi epizódot. Szerintem az esténkénti tvzéssel nincs is baj, mert akkor már úgyis alszanak a gyerkek. Neke minkább a napközbenivel van problémám, bár szerencsére annak az ideje is kezd némileg csökkenni. Főleg híradót, meg sportot néz napközbe na férjem. Kóminak a híradók ne mklönösebbe njönnek be,de a teniszt, meg a snookert nagyon bírja. A mesefilmek mégegyátalán nem kötik le, a teletábit meg letiltotta a férjem. Mi a véleményetek a tábiról? Soka nutálják, én meg nem ismerem.
        Szilva


        Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
        Hurcibaba Klub (8)

        Comment


         #9
         Őszintén szólva nem is hiányzik a tévé már x éve...
         Hírek, infók vannak a neten, csak keresni kell, bár itt is óhatatlanul bele lehet tévedni a bulvárba. Egyebek meg kölcsönözhetőek, mitadisten másolhatóak (letölthetőek) netről, könyvtárból, ismerősöktől.

         Nálunk először Mazsola és Tádé volt a nagy szám, utána és most is a Vándormadarak, illetve Mikrokozmosz. Utóbbiak jó zenéjű, szép képvilágú, nagyon kevés szövegű francia természetfilmek a madarakról és a rovarvilágról, simán lehet róluk jókat mesélni. Most legújabban a Süsü is bejött a képbe.
         Mondjuk, olyan tíz-húsz percnél többre nem is igen van igénye a kiskomának a filmszerűségekből, van fontosabb dolga is...

         Ui.: anno a tévés időkben (Matyus előtt) még néztük a Csillagkapu-sorozatokat, azóta megszereztük az eddigi évadokat, illetve a StarTrek-, és Babylon-epizódokat is. Reklám nélkül...
         Utoljára szerkesztette Magica; 2008.06.13., 09:31.
         Ági
         Dinoszauruszok gyűjtője - 2005.12.04. Pónikirálylány - 2008.12.22.

         Comment


          #10
          Nahát, ilyen témát nem illik foci EB idején felvetni

          Amúgy kb 3 hónapja csak a földi adókat tudjuk fogni, és mit mondjak, nem hiányzik a többi. Pedig azelőtt volt, hogy fél éjszaka hülye krimisorozatokat néztem.... tiszta gáz.

          DVDkről: Dini télen teljesen függővé vált (akkor volt majdnem 4 éves). A függőség viselkedés és alvászavarokban nyilvánult meg, ekkor avatkoztunk közbe. Egyszerüen eltettük az összes mesefilmet. Az alvása 3 nap alatt rendeződött, több hét is eltelt, mire egyáltalán szóba hozta a mesefilmeket, de csak kérdés erejéig, egyáltalán nem hiányolta őket. Nagy tanulság volt mit mondjak. Még gyerekpiszológussal is beszéltünk, és ő is megerősítette, hogy ez volt a jó megoldás. Azóta néha néha az estimesét megnézi, de általában van jobb dolga. Az egy Nils Holgerson van csak számontartva és ahhoz igazítjuk a fürdést. De az csak hétvégén van.

          o
          Orsi

          Ölbebaba

          Comment


           #11
           Ági, a Mikrokozmoszt mi is kérjük, lécci.

           o
           Orsi

           Ölbebaba

           Comment


            #12
            Orsko! Hú, nagyon meg tudom érteni az éjjeli krimisorozatfüggést, melyek a tudjukmelyikcsatornán mennek! Most kezdek leszokni róluk. Úgy döntöttem, hogy ami tényleg érdekel, azt meg tudom nézni dvdről is. ÉS vettem magamnak a könyvhéten pár jó könyvet.
            Szilva


            Kornél (9) Bolda (7) Rozga (4) Kolos (1)
            Hurcibaba Klub (8)

            Comment


             #13
             Szilva, gratula, olvasni jobb, mint tévézni.
             Nekünk sincs tévénk. Amióta 18 évesen egyetemre mentem, nem tévézem. Kolozsváron egyik albérletben sem volt tévé. Nem is hiányzik.
             Márti
             Zselyke (2007.03.02) édesanyja
             Hunbaba mei tai-ok ITT és ITT

             Comment


              #14
              Nálunk van tv, mi fektetés után nézünk (keveset), de a gyerekek nem nézhetnek semmit, dvd-t sem. Károsnak tartom. (Nem én, hanem olyanok, akiket okosabbnak tartok magamnál)
              Vera

              Comment


               #15
               Nálunk apa miatt van TV, nem élné túl meccsek, és főképp Tour de France nélkül ....

               De azért nem nézzük egyfolytában, igaz mostanában kicsit többet, mert a hülyesorozatok valahogy segítenek este leereszteni a fáradt gőzt, mielőtt aludni megyek. De nincs tragédia, ha kimaradnak részek.

               Én azért vigyáznék a teljes tiltással, mert ha kortárs közösségbe megy a gyerek a TV-ben látottak beszédtéma lesz köztük. És hajlamosak kiközösíteni azt, aki nem tud beszállni a beszélgetésbe, mert "furcsa" családja van. Ezt gyerekként eléggé a saját bőrömön tapasztaltam. Azóta az az elvem, hogy mértékkel - ésszel semmi se káros. Az meg az én dolgom, mint szülőé, hogy figyeljek a mértékre és ésszel engedjek, ne engedjek dolgokat (és kínáljak alternatívát helyette). Mindenesetre a DVD-t én is jobbnak tartom.
               Varda

               Roland (2007. december); Niké Boglárka (2013. április) anyuja

               Az igazságnak sok arca van

               Comment

               Népszerű

               Összecsuk

               Cikk a mamami portálról

               Összecsuk

               szivárvány
               Betöltés...
               X