freewallet.org yobit bgogoli eobot eobot.com отзывы 2019 yobit.net биржа vbulletin nulled rus wp super cache tarot falı irc web chat applet poloniex.com
fél a gyermek -"ha ez a számba kerül mérgező?" - Mamami Fórum | Baba-mama közösségi és piactér

Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

fél a gyermek -"ha ez a számba kerül mérgező?"

Összecsuk
X
 •  
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  fél a gyermek -"ha ez a számba kerül mérgező?"

  Egy hónapja kezdődött. "Anya, ha ez a számba kerül mérgező?"
  Az ártatlan kérdés, már kezd kórossá válni. Egy órában elhangzik akár 6szor-10szer...

  Pici koruktól sokat sétálunk, olyan helyen lakunk, ahol sok füvet meg lehet enni. Mindig el is mondom, mit lehet, szerencsére sokat ismerek. Ők meg szívesen esznek sóskát, pitypangot, pásztortáskavirágot... Arra is fel szoktam hívni a figyelmüket, ha valami nem ehető (pl. a tiszafa sövényünk bogyói).

  De most tél van!!! A 20 cm-es hóban is talál egy kis levéldarabot és őszinte aggodalommal a szemében kérdi, hogy ettől lehet baja? Sikító rémület az is, ha játékoskosárban talál valami ismeretlen pici darabot. Idegen helyen,ahol több szobanövény is van összeszorítja a száját, még kérdésre is csak hümmögve válaszol, nehogy belemenjen valami. Ma a barátnőméknél nem evett ebédet, mert az jutott az eszébe, hogy lehet benne méreg és még este is ez a kérdés nyomasztotta.
  Azt mondja, utálja ezt a korszakot....mikor múlik már el?

  Eleinte türelemmel válaszoltam, de elfogy a cérna. Minden nap elmondom sokszor, hogy minden biztonságos körülöttünk és van immunrendszerünk, és anya nem használ vegyszereket, csak olyan tisztítószereket, ami a környezet sem bántja.... ezek az ész érvek. De ez nem segít!!

  Szerintetek hogyan tudok neki segíteni? Hogy kell reagálni ilyen helyzetben?
  Mónika
  Jankám (2009.01.10), Róza Julis (2011.03.12), Lenke Adél (2013.07.17), Merse Vince (2016.01.30)

  #2
  Hány éves gyermekedről van szó? Nem látott, hallott mérgezésről valami filmben például?

  Az én fiam a kezét szagolgatta minden és mindenki után vagy két hónapon át. Az váltotta ki, hogy férjem egyszer Domestostól illatozó, de természetesen utána megmosott kézzel fogta meg a kezét. Nem segítettek az észérvek, de bő két hónap után felhagyott vele.

  Esetleg ha tudatosítod benne, hogy megérte és elfogadod, hogy nem szeretné, hogy méreg kerüljön a szervezetébe... hátha segít, ha érzi, hogy komolyan veszed az aggályait.... de ha kiderülne, mi váltotta ki ezt a félelmet, könnyebb lenne talán kezelni a dolgot
  Ági vagyok, egy kisfiú (2013. 03.) és egy kisleány (2016. 03.) anyukája

  Comment


   #3
   Nálunk mással van, de hasonló: mondtam a Nagylánynak, hogy vallási okokból mi nem eszünk vért, véres húst, sehol nem ehet, oviban sem, erre neki kell odafigyelni. Azóta csirkecombból jó keveset eszik mert véres a hús (mondjuk én is ) és mindig kérdezi ha húst eszünk hogy véres-e?
   Háromig számolok, illetve már négyig

   Comment


    #4
    Szerencsére a szuperpara mögöttünk van. De ha valaki idetéved ajánlok egy nagyon hasznos könyvet: Lawrence J. Cohen: Legyőzzük a félelmet! A gyermekkori szorongások kezelése a játékos nevelés módszerével.
    Mónika
    Jankám (2009.01.10), Róza Julis (2011.03.12), Lenke Adél (2013.07.17), Merse Vince (2016.01.30)

    Comment


     #5
     Pont jókor
     Háromig számolok, illetve már négyig

     Comment


      #6
      Ági ti is? Teodor? Nálunk is Tomival és néha már a világból kimenekülnék... Gyakorlatilag mindentől fél. Volt már egy ilyen korszaka tavaly, ovikezdéskor. Azon túljutott. Most újra (jön az ovi? ) előjött. Rendesen rettegő rohamot kap, ha egy méhecske, darázs az udvaron megjelenik. Soha nem csípte meg semmilyen rovar, sőt, mikor engem megtámadtak darazsak és látta a dolgot, akkor is nagyon figyeltünk rá, hogy ne tetézzük a félelmét. Láthatta, hogy bár nem jó érzés, azért nagy baj nem történt.
      Néha már ott járunk, hogy nem tudjuk kikönyörögni a házból, inkább kiszáll a medencéből is, nehogy odajöjjenek a méhek inni.

      Mindig fél valamitől, legyen az irracionális, vagy valós veszély. Félt már úthibától is, ezt a mai napig nem értjük.
      Flóra vagyok, Tomi (2014.08.) Szandra, (2016.07.) Bálint (2018.06) büszke anyukája.

      Comment


       #7
       Én elfogadtam h. Teodor félősebb, és bármitől tud félni. És komoly szorongásai vannak. A lift az ilyen. Nagyon fél menni vele. Mondjuk én is ha választani lehet lépcsön megyek.
       Sokat javult a pszichológus óta, de azért az alapjárat az h. szorong/fél. Társaságban, idegenek közt. Úgyhogy jó ha tudom hogy tudok neki segíteni.
       Háromig számolok, illetve már négyig

       Comment

       Betöltés...
       X