JAj de jó, úgy szerettem volna elmenni, de nem jött össze köszi, hogy föltetted!
Közlemény
Összecsuk
No announcement yet.
EC - elimination communication
Összecsuk
X
-
Egyre több helyen futok bele az EC-be, így 14 év után, és ennek nagyon örülök. Olvasgassatok sok örömmel itt, a mamami boltjában pedig mindig találtok hozzá segítséget, ec-bili és társai körében
https://mamamibolt.hu/159-ec-pelenka-nelkulmarica 3 poronttyal Levi (2007.02.19) Mirkó (2011.09.24), AnnaKamilla (2016.10.25) www.mamamibolt.hu
Comment
-
Sziasztok!
Ha még olvassa valaki, megköszönni jöttem a rengeteg EC-s infót, így, cirka 14 évvel a topik indítása után... már a várandósságom alatt hallottam a bábáktól ezt az opciót (akkor még azt gondoltam, nem fogok "tudni" mosizni, kicsi-lakás-nemszárad-utálokmosni-hogymegyekel), és ez sokkal egyszerűbbnek és természetesebbnenk tűnt. Az is.
Májusi lánykámmal kb 6 hetes korában jött meg a rendelt bili, addig csak a pelus fölött kakiltunk, amikor kellett neki, nyár végén pár hét erejéig nem is használtunk pelust, mert már a pisiket is láttam.
Aztán visszaszoktunk a biztonsági pelusra (8 hetes kora óta mosi), mert hideg lett, meg elkezdett nagyon intenzíven fejlődni, (forgás, fogzás egyszerre), de a kakikkal általában megvárja a bilit.
Nagyon szeretem az EC-t, naponta sokszor alkalmat ad, hogy alaposan megölelgessem a babámat, és nagyon jó fokmérője a pisis pelusok száma az aznapi válaszkészségemnek...
Az elmúlt majd' 5 hónap alatt pisiltünk már éttermekben, templomban, barátoknál, fák tövében, autóban (bilibe), zuhanyban... jó móka!
Comment
-
No, némi jegyzet magamnak:
Erősen fogzik a leány, és kústik, próbál négykézlábra állni. Ezek mellett kevés ideje jut a pisikre figyelni, nekem meg sajna nem megy. Az idözítés se nagyon működik, egyre randomabb a pisióra.
Délelőtt mintha gyakrabban pisilne, délután ritkul, estefelé változó. Ha becsurran, akkor több részletben szokta kiengedni, legtöbbször pelusokba... olyankor nagyon nehéz elkapni a ritmust.
Ha raajtam van, egészen jelez.
Comment
-
Újabb fejlemények: az elmúlt ob 2 hézben a legtöbb csurit kb tudtam, mikor jött persze s nsgyja pelusba, de a lenyeg, hogy hallottam. Innen lehet fejlődni...
A kaki utan mindig jön mostanában pisi, de ppnt annyi idő alatt, amíg kiöntöm a kakit. Ha várok, az bármeddig eltathat... hát ennek elfogásán dolgozom jelenleg.
Comment
-
Khm. Nem is kéne leírnom. Csak csendben elsunnyognom, mint a mai kakinak, ami alvás (¡!!!!!!!!!!) közben a pelusban landokt, egy óriási kipisi kiséretében...
Kesz kudarc az egész, a gyerek eddig szinte csak bilibe kakilt, és most izgulok lassan minden pelenkázásnál vagy pukinál. Fogzás nem ok, kijött 4 foga 2 hét alatt, ezzel 7 fogúvá avanzsált. Már csak egy alsó metszőt várunk, de azok észrevétlen jöttek elő eddig. Hozzátáplálás lesz a ludas, fogja a kakiját. A napi kettő sokszor összejön így is, de küzd vele rendesen, amikor akarja, látom, hogy kell, nem mindig jön ki, hiába erőlködik. Így aztán máskor észrevétlen kinyomja. De akkor miért megy könnyen??? Alvás is rosszul megy, nem jól kezdődött az év. Megyek is, nyomorgok egy kicsit máshol.
Comment
-
A lányom egyébként meglepően sokszor szól. Konkrétaan odaajön hozzám, főleg estefelé. Nekem meg minden az eszembe jut, mivel nyűgösebb már olyankor, csak bilire nem rakom. Meg valamiért azt hiszem, hogy még befejezhetem, amit épp csinálok, mert megvárja. nagyon hülye tudok lenni...
Ettől függetlenül igen, lehet, hogy ennyi volt. Tegnap minden szar ellenére többet próbálkoztam, és többet is sikerült elkapni, de benne van a pakliban, hogy vége akár miattam is. Azért baromi fárasztó meló
Comment
-
florifer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA lányom egyébként meglepően sokszor szól. Konkrétaan odaajön hozzám, főleg estefelé. Nekem meg minden az eszembe jut, mivel nyűgösebb már olyankor, csak bilire nem rakom. Meg valamiért azt hiszem, hogy még befejezhetem, amit épp csinálok, mert megvárja. nagyon hülye tudok lenni...
Ettől függetlenül igen, lehet, hogy ennyi volt. Tegnap minden szar ellenére többet próbálkoztam, és többet is sikerült elkapni, de benne van a pakliban, hogy vége akár miattam is. Azért baromi fárasztó meló
Tanítok, zenélek, nevetek, mesélek...
Luca, B (2015) & F (2017)
Comment
-
Köszi mindkettőtöknek a hozzászólást, nagyon jól esett, hogy kaptam támogatást/visszajelzést.
Most épp visszaállni látszik a ciklusom, és (remélem ezért) roppant ingatag a hangulatom. Az EC-n meg minden azonnal meglátszik bármelyikünk oldaláról. Még azért próbálkozom, úgy látom van értelme, igényli a lányom. Ha pisit nem is fogunk, a legrosszabb napokon is elüldögélünk úgy, hogy hátulról ölelem, puszilgatom a buksiját, ő meg szopizza az ujját és rángatja a copfomat. Néha ottragadunk csak úgy... a születés utáni szeparáció miatt ez nagyon is jár a babámnak, es szerintem jelentősen hozzátett a kötődésünk alakulásához.
Comment
-
Most egészen flottul haladtunk kb 2 hétig. Közben szilárdul a kaki a hozzataplalástól, meg ritkult is, kisse kaotikus még.
ma megont bekakilt de itt az en figyelmetlenségem mellett most jó sok egyeb ok is van ( beszéd-és mozgásfejlődés, fogzás...). Most inkább ezekre koncentrálok.
Comment
-
Nos, volt pár kakis pelus januárban, de lelkesedésünk töretlrn. Hasmenéske volt, de nem vészes, meg közben felállt a leány. És rengeteget fejlődik nap, mint nap, pár kakis pelenka belefér.
Halkan megjegyzem, hogy ma volt az első olyan nap, hogy egész nap tiszta maradt a pelusa. Éjjel cseréltem, es most is tiszta. de csak halkan mondom...
Comment
-
Gondoltam, irok ide a fejlemenyekről, ha a következő gyereknél esetleg elkeserednék.
A januari ec-armageddon után volt meg egy nagyon nehéz időszak 11 hónaposan (fogzás...) kaki is becsúszott párszor, és a pisik teljesen számomra követhetetlenül, radar alatt mentek. Az nagyon nehez volt, arra is gondoltam, hogy lehet, most kell majd elengedni. De aztan hirtelen minden könnyebb lett, egyre kevesebb pisis pelusunk lett, a kakik visszaálltak 2 napi ütemezésbe, és kiszámíthatóak lettek a pisik. Hasonlóan, mint korábban, de jobban tartotta ő is, es valahogy könnyebb lett eszrevenni.
Most majdnem 13 hós a lány, sokszor jelez a pisikről, a kaki látványos, vagy rutinbilizés alatt jön. Jelenleg sokszor nincs rajta pelus, kb tudom, mikor kell pisilnie, és pl a játszóra érve, hazamenetel előtt mindig megyünk pisilni.
Szóval most eleg jól állunk, de mar látom megint kezdődik a fogzás... a felső szem és kisőrlők várják alsó szomszédaikat.
Comment
-
Nos, a kisőrlők jönnek, de már éjjelre sem adunk pelust. Heti 1-2 bepisi van, mert elfáradunk. Ő 99 %ban eszrevehetően vagy jelez, vagy megváltotik a viselkedése.
Ma az autóban konkrétan mutatta, hogy pisilnie kell, a laba közé mutatott, és nagy hévvel magyarázott babanyelven. Nagyon kellett már neki
Annyira megy a dolog hogy rendeltem textilt, varrok bugyikákat. Még pár hét, és a gatyókat is átgumizom. Nagyon szurkolok, hogy így maradjon.
Comment
Mamami portál footer
Összecsuk
Friss bejegyzések
Összecsuk
-
babamosoly általSziasztok!!!! Megcsináltam hogy itt tudjunk újra kapcsolódni. Régen beszélgetünk róla vajon kivel mi van, mi lett a ma már kamaszodó gyerkőinkből,...
-
Hol: Alter nevelés
2021.01.04., 21:46 -
Comment