Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Beszéljük meg! :)

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Beszéljük meg! :)

    Akció
    Kedves Mindenki!

    Az utóbbi hetekben a mamamin és sajnos a mamamin kívül is ért néhány olyan megjegyzés, ami miatt úgy érzem, ideje egy lelkizős topikot nyitnom, ahol leírom a véleményem néhány olyan dologról, amiről eddig csak nagyon tárgyilagosan nyilatkoztam, mivel a fórum adminság egy ilyen tárgyilagos műfaj.

    Még mielőtt a tárgyra térnék, egy mellékszálat azonnal szeretnék bevezetni: felmerült pár olyan eset az elmúlt két hétben, hogy törölnöm kellett olyan hozzászólásokat vagy topikokat, amik egyértelműen üzleti céllal indultak, engedélykérés nélkül. Mint ahogy az elmúlt majdnem két évben minden ilyen esetben, most is a törlés gomb mellett ott van nekem egy rubrika, ahova szépen megfogalmazom, hogy miért is töröltem, majd a törlés után ott marad a nyoma a törölt topiknak vagy hsz-nek, és mellett a szöveg "ezt a topikot kattix törölte, indoka: blablablabla".

    Nekem az admin accountomon ez minden egyes törlésnél ott volt eddig, de csak most jutott tudomásomra, hogy ti ezeket nem látjátok, így számotokra ezek a topikok vagy hsz-ek (megjegyzem kb 10 ha volt a mamami teljes pályafutása alatt...) nyomtalanul tűntek el. Ezt nagyon nagyon sajnálom, abszolút nem volt szándékos, sőt, egy mérhetetlen nagy szarvas hiba, de egyszerűen nem is feltételeztem, hogy a fórum alapbeállítása az, hogy a felhasználók ne lássák a törölt üzenetek után hagyott kis nyomokat.

    Ezt a hibát most orvosoltam, és visszamenőleg is látjátok a törléseket, és az indoklásokat. Ami tehát a mamamin valaha íródott, az vagy itt olvasható most is, vagy ott áll, hogy miért töröltem. Olyan nincs, hogy valami csak úgy nyomtalanul eltűnjön, mert ilyen fórumon én sem szeretnék fórumozni. Elnézéseteket kérem, amiért ez eddig hiányosan működött.

    A január a tiszta lappal indulás időszaka, és a mamamin ez az idei január a WAHM topikok és Mamami boltok tiszta lappal indulását hozta el. A visszajelzésekből ítélve, sokan nem értitek, hogy miért volt az új szabályokra szükség, illetve ha csak annyit tudtok, hogy "kattix 12500 Ft-ot kér egy topikért" abból kb az jöhet le, hogy én lettem maga Dagobert bácsi és szeretnék az aranytallérjaimban úszkálni naphosszat.

    A WAHM és Mamami Boltok topikok két tekintetben változtak: kötelező lett egy nyilatkozatot adni részemre, hogy aki itt elad, az a magyar törvényeknek megfelelően dolgozik, ergo számlaképes. Erre azért van szükség, mert több mint 3600 tagnál már nem csak az ismeretségen alapul az üzletelés, bár szerencsére ez még mindig nagyon jellemző ezekre a topikokra, ebben rejlik a szépségük. De van egy pont, ahol muszáj komolyan vennünk magunkat, mint ahogy egy esetleges ellenőrzésnél is feketén-fehéren számon kérik, hogy az adásvétel milyen alapon történt, és a szükséges törvényi kötelezettségeknek eleget tett-e az eladó. Mivel a mamamin a felületet én biztosítom, így bár elsődlegesen az eladóé a felelősség, mindenképpen megoszlik velem. Most az új szabályok szerint az ügyvédem által írt nyilatkozattal vállalják a topikot fenntartók, hogy a szükséges feltételeknek megfelelnek, és a törvényeket betartják.

    A másik a topikfenntartás díja. A forgalmazók, akik itt kereskednek (NEM az s.k. termékeket gyártók) havi bruttó 12 500 Ft-ot fizetnek a topik fenntartásért. Ezzel járulnak hozzá a weboldal fenntartásának költségeihez amin ők üzletszerű tevékenységet folytatnak, és ezzel hozzájárulnak a mamami fenntarthatóságához. Ez egy marketing költség, csak úgy mint egy üzlethelyiség bérleti díja, vagy egy hirdetés ára. A topikfenntartók tudják csak eldönteni, hogy a vállalkozásuknak megéri-e ezen az áron itt reklámfelületet bérelni.

    A WAHM topikok, ahol csak saját készítésű termékek forgalmazhatók más összeget fizetnek. Eredeti terveim szerint ez előre fizetett időszaktól függően 4-5000 Ft/hó lett volna, de miután a visszajelzések szerint ezt a WAHM mamamik túl soknak találták, pár nap múlva módosítottam az ajánlaton, és az lett a végeredmény, hogy rábíztam mindenkire, döntse el, hogy az ő vállalkozása és forgalma alapján mennyit tart méltányosnak a topikfenntartásért: 2000, 3000, 4000 vagy 5000 Ft-ot havonta. Így sikerült majdnem mindenkivel akinek a számlaképességi nyilatkozat nem okoz problémát megegyeznünk, aminek nagyon örülök.

    A cél sosem az volt, hogy én nyerészkedjek a mamamin, hiszen még ezek a bevételek is épphogy fedezik a fenntartást, hanem az, hogy aki itt pénzt keres, az valamilyen formában járuljon hozzá a fenntartáshoz és fejlesztéséhez (pl: ott tartunk, hogy hamarosan külső embert kell bizonyos feladatok ellátására megbíznom, annak minden költségével). Ez azt gondolom egy fair megoldás lett, de sajnos még így is el kell búcsúznunk pár mamamitól aki sok sok termékkel örvendeztetett meg bennünket. Ezt sajnálom, de tenni nem nagyon tudok mit a fentiek miatt.

    Azért gondoltam a fentieket így tisztázni, mert voltak akik mindenféle visszajelzés vagy kérdés nélkül vontak le rám nézve nem túl hízelgő konklúziókat, úgyhogy ideje volt tiszta vizet önteni a pohárba. A fentiek közül semmi nem volt eddig sem titok, aki kérdezett, annak válaszoltam, aki jelezte, hogy neki valami nem felel meg, azzal próbáltunk közös nevezőre jutni.

    Elég sok keserű pillanaton vagyok túl az elmúlt hetekben ezek miatt, és szeretném ha bárkiben emiatt kérdések vagy észrevételek maradtak, azt tegyétek fel, írjátok meg nekem, akár itt, akár priviben. A konstruktív beszélgetésben mindig benne vagyok, szeretném megőrizni a mamami őszinte és egymást segítő hangulatát, és legfőképpen azt szeretném, ha azt tudnátok, hogy én ezt a fórumot továbbra is maximális őszinteséggel, és sok sok szeretettel csinálom, javítgatom, vezetgetem. Nem tökéletesen, mert egyrészt én is emberből vagyok , másrészt egyedül vagyok (bár sokan segítetek ahol tudtok, amiért nagyon hálás vagyok, és még megannyi segítségfelajánlásra várjátok a válaszom - igyekszem és köszönöm a türelmet!), harmadrészt azt gondolom egy másfél év alatt ekkorát nőtt fórum vezetgetését KÉPTELENSÉG tökéletesen csinálni.

    Köszönöm, hogy elolvastátok, vagy legalábbis átfutottátok.

    Üdv,
    Kati
    Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
    1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

    #2
    Kati:
    "Itt a cici szopjá szépen, Néked adom lelki mézem, Bele öntöm boldogságom, Magzatomat úgy táplálom " (palóc altató)

    Comment


      #3
      én végigolvastam
      örülök, hogy leírtad... így a mendemondák helyett mindenki láthatja, mik a feltételek..
      és örülök, hogy sokan maradtak végül itt wahm mamamik!!!
      3 a királyfi, majd a 4. lány lesz

      Comment


        #4
        Én is elolvastam, köszönöm, hogy leírtad
        Gyöngyi meg a törpék: Lili (megkezdtük az iskolát ) és Eszti (a kiscsoportos )

        Comment


          #5
          Nagyon korrekt vagy, mint mindig. Aki akarta az eddig is összetudta rakni a képet és megértette a korábbi megnyilvánulásaidat.
          A fiam ovis, a lányom karácsonyi ajándék volt két éve.

          ELADÓ CIPŐK ITT.

          Comment


            #6
            kattix eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            legfőképpen azt szeretném, ha azt tudnátok, hogy én ezt a fórumot továbbra is maximális őszinteséggel, és sok sok szeretettel csinálom, javítgatom, vezetgetem.
            Szerintem ez nyilvánvaló és ezer köszi érte, mert én imádom!!! És ami fontosabb nagyon sok információhoz jutok és tanulok . Na meg azért szórakozom is .

            Szóval nagyon tuti ez az egész és ezt Neked köszönhetjük, úgyhogy ne keseredj el, inkább légy nagyon büszke .
            Petra és a lányok

            Comment


              #7
              Elolvastam, Kati köszönet, hogy van Mamamai, csak így tovább!
              Utoljára szerkesztette orangeo; 2010.01.19., 23:35.
              „Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövönek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerüségében.” Buddha

              Comment


                #8
                Választ kaptam egy kérdésemre is, ezek szerint még nincs ilyen topik . Szerintem ez így korrekt. Én eddig azért nem nyitottam WAHM topikot, mert gyed alatt nem lehettem a gyed megtartásával számlaképes. (Egyébként az elején azt gondoltam, hogy a Mamami Bolttal kapcsolatban felmerült kérdések tisztázása lesz a topik célja.)
                Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                Comment


                  #9
                  Én is végigolvastam, szerintem mindig korrekt voltál és vagy Kati, soha semmilyen negatív gondolatom nem volt a törlésekkel, meg a Wahmos topik új szabályaival!
                  Sokat adtál nekem a mamami-val, avval, hogy megszülted, avval, hogy nevelgeted, terelgeted, mint a saját gyermekedet!
                  Köszönöm!
                  Orsi

                  Comment


                    #10
                    Judit, Máté (2009), Zsófia (2012) és Dorottya (2014) mamája
                    Dunakanyar Klub

                    Comment


                      #11
                      Én indítottam olyan topikot, amit Kati törölt. Tudtam és tudom az okokat.
                      Hol látható ez a törölt "topik"?

                      Comment


                        #12
                        jó hogy leírtad ezt Kati, sokan választ kaptak tőled ebben az ügyben.igen, az értesítés váratlanul jött, és valóban azok a mamik akik nem számlaképesek, nagyon sokan hiányozni fognak a WAHM-ok közül.az indokaid teljesen érthetőek, jogosak. jó hogy alkuképes voltál a hirdetési díj tekintetében, így sokaknak megkönnyítetted a dolgát. a WAHM-on, az sk készített dolgoknál fontos, hogy megfizethető legyen, minél több mamami tudjon vásárolni pénztárcája szerint a szép holmikból. ezért lényeges, hogy a költségeink viszonylag alacsonyak legyenek. én személy szerint mamami-függő vagyok, szeretek itt dolgozni, és a lehetőségért csak köszönettel tartozom.

                        ez az üzleti része.

                        emberileg imádom a mamamikat
                        Utoljára szerkesztette Ronimami; 2010.01.20., 00:41.
                        Ronimami 4 tündérfiú Namája, és örök horgolós.

                        Comment


                          #13
                          Nem tudtam, hogy ilyen "problémák" voltak a boltok körül.
                          Én teljesen korrektnek és jogosnak tartom Kattix minden mondatát és nagyon sajnállak, hogy rossz napjaid voltak !
                          Erika, Szilárd és Terka
                          HA sokáig nem jelentkeznék, írj privit! Kicsit szétszórt vagyok mostanában

                          Comment


                            #14
                            Kati, le a kalappal a munkád előtt, és az előtt, ahogy ezt az egészed kezeled, rendezgeted, tereled. Hatalmas energiád és lelkierőd van- a sok jó ötleted mellett.
                            A mostani "szigorítás" teljesen érthető, hiszen tényleg rengetegen vagyunk már- azt gondolom, hogy ezt mindekinek meg kell értenie.
                            Na de lényeg a lényeg: Köszönjük a lehetőséget!
                            Nojno és Csenge (5 és fél)
                            "Én azt csinálom, amit akarok!"

                            Comment


                              #15
                              Örülök ennek a topicnak én is, mert itt talán kicsit szelepelődhetnek azok a félinformációkból származó érzések amik itt-ott felbukkantak a bolt-feltételek változását követően.

                              mellesleg én érintettként nem gondoltam egy percig sem, hogy ez nem korrekt lépés.
                              és megvalom nem is értettem, sőt fel is háborított hogy miért ugrottak neked Kati oly sokat emiatt...
                              Judit, Réka (4) és Zétény (1) anyukája

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X