Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

XIII. kerületi babahordozó klub

Összecsuk
X

•    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

XIII. kerületi babahordozó klub

Akció
    Ha szeretnél a kötődő nevelésről, a hordozásról, a mosható pelenkáról és hasonló altermami témákról a környéken lakókkal beszélgetni, akkor gyere el Te is a XIII. kerületi babahordozó klubba!

Szeptembertől szeretnénk nyilvánosan is meghirdetni a klubot, hogy minél több kerületi család megismerhesse ezeket az alternatív nevelési-gondozási módszereket.

Időpont:
    minden páros hét péntekén 10h-től 12h-ig

Helyszín:
    Vízöntő Pinceklub
    cím: Bp. XIII., Váci út 50.
    megközelítés: bármelyik BKV-járattal, amelyik megáll a Lehel téren

Program:
    előadások, beszélgetések, kötözéspróba, tapasztalatcsere, és bármi, amit megvalósítunk magunknak!
    Utoljára szerkesztette nikka; 2009.10.01., 00:47.
    Nikka
    Panka: 2007.10.16. (15:31)
    Nóri, Viki: 2014.04.04 (16:01 és 16:14)

Mi is szeretnénk!!! Remélem, fogunk is...

Nikka, szerintem a kezdő hsz-ba beleírhatnád a klubok paramétereit (mikor, milyen gyakran, hol, megközelítés, stb.), hogy könnyebb legyen megtalálni azoknak is, akik majdan először fogják olvasni a topikot. Ha kell segítség, összedobjuk.

Idemásolom, amit a kerületi topikba írtam. Gondolkodjunk rajta!

Szóval már bennem is felmerült az ötlet, hogy külön topik kéne. Sőt arra is gondoltam, hogy Kattix nyithatna a "Mamamini közösségek" mintájára egy "Mamamini klubok"-at is, ahol szerepelhetnének ezek a kisebb klubok - akár nyilvánosan is. A saját kis belügyeinket továbbra is meg tudnánk tárgyalni a zárt topikokban, de így tudnánk egy picit nyitni azok felé, akik ha csak egy-egy alkalom erejéig is, de bele szeretnének szagolni a hordozásba, kötődő nevelésbe, stb. Persze csak akkor, ha az adott miniklub fel tudja/akarja vállalni ezt a fajta nyitást a környéken élő kismamák felé.

Egyébként szerintem ez nem lenne akkora feladat. Egyfelől nincsenek olyan illúzióim, hogy egy-egy kerületben vagy kisvárosban tömegek akarnák megrohanni az ilyen klubokat, másfelől - és ez már a mostani klub tapasztalata - még különösebb előkészületek nélkül is sikerült kellemes és hasznos együttlétet kihozni a dologból régebbi-újabb mamamikkal és abszolút kezdő, nem mamami kismamákkal. Legalábbis bízom benne, hogy számukra is kellemes és hasznos volt.
    Zita, Csenge (2008.02.15.), Marci (2011.09.16.) és VBA2C Hajna (2014.11.29.) mamája
    Zita mama oldala
    Támogasd a Közép-budai Waldorf Iskolát!
    Ölbebaba - Ölelés Babahordozó Egyesület
    Babahordozási tanácsadó, tanfolyamvezető vagyok. Kérdezz bátran, segítek!
    Eltűnések idején emailben elérhető vagyok (szhzita és gémélpontkom).

Comment

Ja, mar latom
      A CSSK ellen ovast emelek!! Mokusors legyen A cssk-tol olyan erzesem van, mintha segiteni kene rajtam es ez lenyom. Mondjuk valaki segitsen egy uj geppel
      pynky vagyok, gyermekeim: Emma 6 éves, Juli 12 éves
      Ajtómon vasrács, kezemben bészbólütő, nem félek pacifista lenni
      hordozási tanácsadó (ClauWi), dúla, gyászcsoportvezető, EMK tréner - EMK, perinatális haptonómia, szoptatássegítés, SASolás...
      a XIII. kerklub ÚJ topikja

Comment

Szuper(ek) a kerületi az új klub(ok)!
        Remélem, hamarosan mi is ott lehetünk.

A helyszínek kerültek zárójelbe, bennem semmi rossz érzést nem kelt a CSSK. Talán mert részben az a munkahelyem Bár a GYJK Gyermekjóléti Központ tényleg kicsit jobban hangzik.
        Írtak egyébként valami névsort a megjelentekről, vagy csak a helyszínt biztosították? Jól értem, hogy minden alakalommal valami általuk szervezett előadással kezdődne a dolog?
        Utoljára szerkesztette Jázmini; 2009.03.15., 09:38.
        Móni, Jázmin és Kincső anyája

Comment

Lehetne mondjuk Viza Klub

Irtak jelenlétit, de ha nem akarod, nem kell aláirni. Szerintem csak azért kell, hogy az intézményvezetőnek tudják dokuzni, h tényleg érdemes odaadni a termet. (nem csak 1-2 anyu lézeng)

Minden 2. alkalommal van előadás. Eredetileg minden hónap utolsó péntekén tartják a baba-mama klubjukat, akkor van az előadás.
          Nekünk a 2. és 4. péntekre biztositják a termet, a 4. pénteken van ea.
          De nem olyan, h ránk van kényszeritve, mert kérdezte/mondta a hölgy, h mondjunk témát, és ö szerez előadót.
          hordozási tanácsadó (ClauWi), dúla, gyászcsoportvezető, EMK tréner - EMK, perinatális haptonómia, szoptatássegítés, SASolás...

Comment

Kérlek, írjátok le, mivel egészítsem még ki a bevezető szöveget.
            Nikka
            Panka: 2007.10.16. (15:31)
            Nóri, Viki: 2014.04.04 (16:01 és 16:14)

Comment

De jó! De jó!!!!
              Pynky, a következőn ott leszünk!
              Tényleg, és akkor ebben a topikban fogjuk vezetni, hogy mikor melyik klubba kik tudnak jönni? Vagy mit is????
              Botond(2006.03.20) Bendegúz(2008.03.26) Nimród(2011.02.20)
              "Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük."
              Paulo Coelho

Comment

Tetszik a Batyusbál Hajráhajrá

nikka: bevezetőszövegkieg. szerintem nem kell, jó igy. Csak nem Spar, hanem MAtch.
                Mondjuk, h hozzanak soksok sütit. A piát én hozom. LEsz majd méztelen tea is

Comment

Zituci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Szóval már bennem is felmerült az ötlet, hogy külön topik kéne. Sőt arra is gondoltam, hogy Kattix nyithatna a "Mamamini közösségek" mintájára egy "Mamamini klubok"-at is, ahol szerepelhetnének ezek a kisebb klubok - akár nyilvánosan is.
                  Ez már rég felmerült bennem is, csak megvártam amíg alulról szerveződve lesz igény rá. A héten intézem!
                  Félix (2007 nov) és Frida (2010 nov) mamája, a mamami adminisztrátora
                  1001fonal.hu - természetes fonalak kötéshez, horgoláshoz

Comment

kattix eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    A héten intézem!

Comment

Szerintem az jó lenne, ha a Viza klubról egy rövidke leírás szerepelne az első hozzászólásban, hogy az is képben legyen, aki nem olvasta a kerületi topikot, vagy később újonnan csatlakozik.
                      Móni, Jázmin és Kincső anyája

Comment

Közben megszerveztem az iskolai gyakorlatomat. Sajnos a jövő hét is beleesik, ezért nem tudok menni a 27-i klubra. Ne haragudjatok, de a tanitást nem hagyhatom ki (egyrészt imádom, másrészt nem lenne meg a félévem)...
                        Bemegyek majd, szólok a néninek (Emese v. Kati - ő az alacsonyabb), hogy minden OK, csak engem ne várjanak Rendben lesz igy?

De a következőre - ápr. 10., ha jól nézem- ha minden jól megy, már meglesz a tanitási vizsgám is, és föld felett libegve megyek
                        ÉÉÉÉÉés utána már nagyon ráérek, mert az év végi vizsgák piskótásak, államvizsgázni meg nem megyek most.

Viza klub leirás: (a hosszú i-ket javitsátok ki légyszi, itt a férjem gépén egyszerűen nem találom )
                        Önszervezkedésben találtuk ki a XIII. kerületi mamamiknak ezt a kendős klubot. A helyszint a Vizafogó lakótelepen működő Gyermekjóléti Szolgálat biztositja számunkra, minden hónap 2. és 4. péntekén 10 és 12 óra között.

Comment

pynky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Viza klub leirás: (a hosszú i-ket javitsátok ki légyszi, itt a férjem gépén egyszerűen nem találom )
                          Önszervezkedésben találtuk ki a XIII. kerületi mamamiknak ezt a kendős klubot. A helyszint a Vizafogó lakótelepen működő Gyermekjóléti Szolgálat biztositja számunkra, minden hónap 2. és 4. péntekén 10 és 12 óra között.
                          Csak egy kis helyesbítés a pontosság kedvéért: szerintem kendős helyett hordozós, mert hát nem csak kendő. De ez tényleg csak a káka meg a csomó esete, bocs...

És akkor csak mamamik? Vagy egyelőre mamamik, aztán majd meglátjuk?

Az előadásokkal kapcsolatos hosszabb agymenésemnek majd csak akkor kezdek neki, ha Csenge elaludt, de van egy csomó kérdésem ezzel kapcsolatban.

Pynky, majd szólj, hogy mikor kell drukkolni a vizsgákhoz!!!

Kattix, köszi! Viszont jó lenne, ha többen is hozzászólnának a nyilvánosság kérdéséhez, mert nem szeretném, ha bárki orv támadásnak venné a dolgot. Szerintem nagyon hasznos lenne, de nem biztos, hogy mindenki részt szeretne/akar/tud venni egy olyan dologban, ami nem csak és kizárólag a mamamiknak szól. Persze ez sem baj, csak akkor maradjon meg a dolog zárt formában. Szóval értitek, mit akarok kinyögni...
                          Zita, Csenge (2008.02.15.), Marci (2011.09.16.) és VBA2C Hajna (2014.11.29.) mamája
                          Zita mama oldala

Comment

Csengusz alszik, mehet a menet.

Szóval az előadások.

Biztos, hogy akarjuk? Vagy ez egyfajta feltétele annak, hogy ott tarthatjuk a klubot? Tehát ilyen szempontból alá vagyunk rendelődve (fú, de szépen fejeztem ki magam) a gyejónak? Vagy tényleg csak a helyet biztosítják, és ezen túlmenően azt csinálunk, ami akarunk?

Azért kérdezem ezt, mert nem vagyok benne biztos, hogy ezek az előadások megfelelnének a mi elképzeléseinknek. Arra gondolok, hogy nagyvonalakban kétféle célja lehet annak, hogy összegyűlünk kéthetente: vagy az, hogy "hasonszőrűekkel" találkozhassunk, beszélgessünk, megmutassuk egymásnak az új hordozóinkat, pelusainkat, segítsünk egymásnak amolyan tipikus "mamamis" kérdésekben (ez egy szűkebb kör), vagy az, hogy szűkebb környezetünkben, a kerületben népszerűsítsük a hordozást meg azokat a dolgokat, amik úgy általában összekötik a mamamikat (ez természetesen egy tágabb kör). Akár így, akár úgy döntünk, az elég egyértelműnek tűnik, hogy nem egy átlagos baba-mama klubot szeretnénk átlagos baba-mama témákkal. Semmi esetre sem szeretném lebecsülni a gyejó képességeit (főleg azok után, hogy ilyen kedvesen befogadtak minket), de valóban olyan előadásokat szerveznének nekünk, ami hasznos számunkra? Mert annak azért nem sok értelme van, hogy hümmögve végighallgassunk valamit, ami nem nagyon érdekel minket, vagy esetleg egészen mást gondolunk róla. Tudom, a témaválasztás rajtunk múlik, de abból azért még akkkármi is lehet... Arról nem is beszélve, hogy ha netán úgy döntünk, hogy a klub céljául a második lehetőséget jelüljük meg, akkor pláne nem mindegy, hogy úgymond a "mi" klubunkban mi hangzik el, mit közvetít az előadó. Nem arról van szó, hogy csak olyasmit vagyok hajlandó meghallgatni, ami az én értékrendemnek, elképzeléseimnek megfelel, sőt kifejezetten szeretek vitázni is, de az azért elég kínos lenne, ha jönne egy előadó, elmondana valamit, aztán elmenne (vagy ottmaradna), és jól megmondanánk, hogy mennyire nem értünk vele egyet.

(Azt csak nagyon zárójelben teszem hozzá, mert egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy igazam van, de az az érzésem, hogy a mamamik többsége elég szilárd elképzelésekkel rendelkezik a babagondozást, nevelést illetően, ezért mertem arra gondolni, hogy nem nagyon van szükségünk ilyesmire, illetve alapvetően olyan kérdéseink vannak, amiket amolyan önszerveződő, önsegítő - ha van ilyen szó - formában, egymás között is meg tudunk beszélni. De lehet, hogy csak nekem vannak fenntartásaim, és másnak valóban hasznosak és érdekesek lehetnek ezek az előadások, ez esetben nem szóltam semmit.)

Itt mondjuk megint oda lyukadok ki, hogy mit szeretnénk ettől a klubtól... Csak egy jövőbeni káosz elkerülése érdekében... Ilyen kérdések merültek fel bennem:
                            Zártkörű legyen, csak mamamiknak? Ezen belül nagggggyon zárt, csak a kerületi mamamiknak, vagy kevésbé zárt, és jöhetnek más mamamik is?
                            Vagy legyen nyitott, tehát jöhessen bárki a kerületből, és a mamamik amolyan házigazdák legyenek? (Kb. mint a múltkori alkalommal.)
                            Ez utóbbi ismét felveti azt a kérdést, hogy van-e bennünk hajlandóság arra, hogy kicsit "fertőzzünk" a kerületben. Van?
                            Mivel szeretnénk eltölteni az időt? Abszolút kötetlen együttlét?
                            Vagy legyenek olyan többé-kevésbé stabil pontok, pl. egy adott időben lehet kötőzéseket mutogatni vagy ilyesmi? (Persze ez nyilván nem szigorúan meghatározott keretek között, csak úgy hozzávetőlegesen, hogy pl. akit érdekel valami, az ne maradjon le róla, lehessen tervezni, stb.)
                            Ezek a nagyvonalak, aztán persze lehet tovább agyalni.

Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült a szövegelésem, de azt hiszem, ezeket tényleg érdemes lenne megvitatni... Szóval jöhetnek az ötletek, elképzelések, vélemények, gondolatok... Már ha van kedvetek, nem szeretnék erőszakoskodni, csak elkapott a lendület...
                            Zita mama oldala

Comment

Zituci: persze, h lehet "hordozós"! Csak pontatlanul fogalmaztam, na

Előadások: én pártolom őket, azt is megmondom miért. Mert UNOM/UTÁLOM pont azt a hozzáállást a "szakemberek" részéről -azért tettem idézőjelbe, mert többen vagyunk itt szakemberek, amikor éppen nem babázunk, csak azt az aktuális "szakember" nem tudja-, amit Zituci irt, h az "anyukáknak" meg kell mondani..., őnekik meg kell tanitani..., ki kell őket oktatni... stb. Nem szeretem, ha olyat akarnak lenyomni a torkomon, amit nem akarok megenni.
                              És nagyon jó alkalom lenne ez arra, h a "szakemberrel" megvitassuk/megetessük/stb. h nemcsak úgy van, ahogy ő gondolja, tanulta ezer éve... Kulturáltan és beszélgetve lehet erről beszélni. És jó is kisülhet belőle... Ez is lehet egy misszió Szerintem

Ez az egyik oldala. A másik, h akárkit hivhatunk mi is előadni... Ami/aki minket érdekel... Olyanra gondolok pl., h a WAHM-os mamamit, aki már ebből él... A mákgubós, most nem jut eszembe... Vagy Vekerdyt. Vagy a csajt, aki itt szervez Waldorf sulit...
                              Szóval ezzel csak azt akarom mondani, h nem hinném, h nevelésből v. rosszból akarnak előadást szervezni Mindkét hölgy nagyon jóindulatú és többgyerekes. Emese mondta is, h egyik alkalommal lehetne pl. olcsó receptek v. allergiák ételei, amit mi kikisérleteztünk v. kézimunka a téma. Szóval nem féltétlenül "okositó" dolog, hanem amit hasznosnak érzünk. Amiről beszélgetünk, szóba kerül, és egy alkalommal pl. mindenki elhozza a kedvenc pl. kölesreceptjét és megbeszéljük
                              Jaj, azt akarom ezzel mondani, h ne olyanra gondoljatok, h belénktömnek valamit, hanem hogy mi is részt veszünk.
                              Szerintem ezt meg lehet velük beszélni és tudjuk alakitani.

Ha nagyon nem akarunk előadást, akkor legyen csak egyik pénteken, amikor nem a baba-mama klubjuk van, hanem csak mi.

Zárt-nyilt kérdés: engem nem zavarnak a nem-mamamik. Akarok-e missziózni? Nem vagyok ellene... De meg kéne szervezni, átgondolni. Akkor lehetne tényleg benne kendőkötéses rész is.
                              Ja, és szerintem lássunk szivesen minden mamamit Csak a hely nem túl nagy. Esetleg, ha jobb idő lesz, mehetünk a Szigetre piknikelni...

Nem tudom, nincs-e kedvünk "kerekasztal" beszélgetéshez.... Olyasmire gondolok, h pl. győzzetek meg, miért mosható pelus... V. miért Waldorf (ehhez van jó vitapartnerem, sokat veszekszünk rajta... ő elvakult W-s, én nem )

Jaj, az előadásom nagy siker volt, kösziköszi Volt benne 2 kisérlet, a csoporttársaim ették mint a cukrot (környezetbarát tisztitószerek volt a téma) . És a mosható pelusokra is loptam időt és tök sokat kérdeztek. Szerencsére az egyik barátnő/csoptársam is moshatózik, a húzós kérdésekre (amikre én nem tudtam a választ) ő válaszolt és elmondta a tapasztalatait.
                              Tökre úgy éreztem magam, mint egy téritő

Mit irtál még, Zita? Elég álmos vagyok, meg fáj az inyem, mert ma rakták be az új hidamat. Hihi, van fogam, bibibiiii

Comment

Mamami portál footer

Összecsuk

Friss bejegyzések

Összecsuk

Cikk a mamami portálról

Összecsuk

szivárvány
                              Betöltés...
                              X