Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Ötletek baba-mama klub szervezéséhez.

Összecsuk
Kiemelt topik
X
X
 
 •    
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Ötletek baba-mama klub szervezéséhez.

  Akció
  Úgy látom egyre többen szeretnénk klubot szervezni.
  Azért nyitottam ezt a topikot,hogy itt összegyűjtsük a rutinos szervezők/résztvevők tapasztalatait.

  Hogy kezdjünk hozzá?
  Kiket hívjunk?
  Fontos hogy legyen "arculata" a klubnak?
  ....és még sok más kérdés.

  TE mitől éreznéd jól magad?
  Ha lennének előadók,egy-egy témában?
  Vagy inkább csak "traccsparti" legyen?

  Minden ötlet/vélemény érdekel!
  Remélem nemsokára sok-sok mamami klub lesz az egész országban.

  Színvonalas,érdekes,szeretettel teli,mint amilyen Budaörsön a Kamcsatka Orsi által vezetett Textilpelenkázó és Babahordozó Klub!! Gratulálok hozzá!!
  Döme és a lurkók.

  #2
  Extra kafa!

  Hű,de jó!
  Ez miatt már nem mertem volna topikot nyitni...
  Ma találkoztam a védőnővel,és épp 10 percen belül jött valaki aki a Nagycsaládos szervezetben vagy klubban vagy miben szervez valamit és hirdetési lehetőségem is lenne.
  Sajnos 1-2 alkalomra tudok csak helyet ingyen(nyáron tudnék,de az nem gyerekbiztos és nem is tiszta az A variáció,a B variáció meg...vagy összejönne,vagy nem,sok a bizonytalansági tényező,nem fejteném ki itt bővebben.

  És az első kérdések:ha kell bérlés-takarításra pénzt szedni(itt a 100 Ft családonként is érdekes lesz)akkor valami hivatalos nonprofit szervezetté kell alakulni?És időnként könyvelővel könyveltetni?
  Arra is gondoltam,esetleg 1-2 cégnél kuncsorogni,hátha találok támogatót,bármilyen kis mértékben.Persze mi reklámoznánk őket.Esetleg tarthatnának termékbemutatót...?
  De ha le akarják írni adóból,akkor megint csak valami nonprof szervezetnek kéne adják,nem?

  Szerintem ilyesmit talán a helyi rádió is segítene hirdetni(inkább,mint a nyomda-ja,az egyik épp tönkre is ment)

  Ha valamikor maradna annyi pénz,lehetne idővel olcsóbb hordozókat,pelusokat gyűjtögetni,addig marad a magányvagyon mutogatása.De egyelőre nem érdekel másokat annyira a hordozás
  Tanfolyamvezetőt se tudnék hozatni.Nem hiszem,hogy lenne,aki fizet érte,ha ingyen se érdekes-bár az nem túl sok,amit én tudok segítenimert nekem is messze a tanfolyam,szóval csak saját tapasztalat van.

  0-ról induló klubnál is első alkalommal tisztázni kell,kik akarnak aktív tagok lenni és kik csak alkalmi beesők?A szűkebb magnak van beleszólása az esetleges maradék pénz(ha lesz)felhasználásába?(félek,akkor nem hordozót,pelust szavaznának,de úgy gondolom,az első alkalommal kiállok és közlöm,bár kevés a hordozó,nyitott várandós és baba-mama(papa)klub-fő célkitűzés a hordozás,textilpelenkázás népszerűsítése és a szoptatás támogatása,és egyebek)

  Na,hol kezdjük és hogyan?
  Azt hiszem először be kéne harangozni és megadni egy jelentkezési emailcímet,telefonszámot-mert az időtartam is változhat az elején.Gondolom,az első csak 2-3-4 óra lenne...

  Olyanokra gondoltam,hogy apránként meghívni gyerekorvost(többször,több téma miatt),fogorvost(nem árt,ha tud segíteni,hogy vegyük rá a csemetét,mi is a helyes technika,az se árt,ha a személye nem lesz idegen a gyerekeknek,mire a rendelőbe kerülnek),meg...???

  Azt hiszem,az elején ilyen bababolt meg hasonló ne jöjjön árulni,de sk ha van,jöhet talán,bár arra is kéne valami szabályozás,nem?
  Krilla,a Katasztrófa sújtotta övezetből.Fűszerpaprika.Heppek:hordvisz,texpel,cicinlógás,együttfex+anyahátánisalsz Ált.tele a privim privik helyett ideiglenesen:illaberek-kukacka-pofa-pöttyöcske-be

  Comment


   #3
   Nagy bánatom amúgy,hogy "nem messze van ide Kalocsa",csak Kalocsa van messze mindenhonnan,tehát szopis tanácsadó se jönne ha nem fizetik az útiköltségét,napját,és erre a jövőben sem látok sok esélyt.

   Kell valami jó jelmondat,klubnév,nem baj,ha valaki tud csinálni valami hirdetőtáblát,amit az aktuális helyszín elé lehet rakni.
   Kell valami takaró 1-2,amin játszhatnak a gyerekek,de kell játék is-apránként összedobódik majd--de hadd ne én mossak mindent.
   Ezt hogy kell megoldani?
   Kiállok és közlöm,hogy hű,de jó,kaptunk 3 plédet,1 fél zsák plüssállatot,de ugyan mossa már ki más,mert én most a játékokat tisztítom?
   A tároláshoz majd használt zsákokat a klubalapító veszi magánpénzből(az az,ami nincs igazán)vagy meg kell szerezni adomány formában?
   (Nekem elég lesz a talpalás,szervezés,meg az esetleges telefonköltségek eleinte úgy gondolom)

   Mi kell még?
   Krilla,a Katasztrófa sújtotta övezetből.Fűszerpaprika.Heppek:hordvisz,texpel,cicinlógás,együttfex+anyahátánisalsz Ált.tele a privim privik helyett ideiglenesen:illaberek-kukacka-pofa-pöttyöcske-be

   Comment


    #4
    Illaberek.Teremmel kapcsolatban meg kellene kérdezni a védőnőt.Talán a rendelőnek a várakozó részében lehetne lenni(már ha alkalmas ilyesmire)Ha igen,akkor a wc is megoldott pl...
    Polgármestert megkérdezni,tud-e segíteni.
    Kicsiny falunk előnye hogy bármilyen mozgolódást támogatnak(legalább teremmel)+a helyi újságbanmegjeleniik.(2havonta)
    Talán van valamilyen egyháznak gyülekezeti terme.... ezt is jelképes összegért szokták adni...

    Majd még jövök.....
    Döme és a lurkók.

    Comment


     #5
     Lányok
     Andi
     Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

     Comment


      #6
      Még eszembe jutott hogy az iskolákat is meg lehet kérdezni,nálunk kiadják délutánonként .Jógát tartanak,táncot,tornát....A mi (elfuserált klubunk) is itt volt-ingyen
      Döme és a lurkók.

      Comment


       #7
       Andi
       Mivel a negatív tapasztalat is hasznos lehet,ezért leírom,hogy én milyen hibákat vétettem,és ennek milyen következményei lettek.
       Ugyebár okos ember már kárán tanul...

       Tehát az első és szerintem legnagyobb hiba az volt,hogy
       -Nem volt konkrét arculata a klubnak(ill.egyházi klubnak indult,de nem ragaszkodtunk következetesen hozzá,és a "világi" részt sem gondoltam át/fogalmaztam meg rendesen-majd csak kialakul gondoltam...)
       Így nem is lettek "szűrve" az emberek,és a végén én lettem az UFO (a saját klubomban)mert igény szerint szoptattam,én szégyelltem hogy szólok hogy nehogy már chipset,csokit kínáljanak az 1 éves gyerekemnek...röpködtek hogy Nem alszik??-Az nem normális.....minek kapkodom fel...
       -Nem volt felépítve a klub menete:Tehát ha előadót is hívtam,átment traccspartiba,és alig-alig figyeltek...
       Szerintem úgy kellett volna,hogy az mondani hogy az első 30-40perc ben meghallgatjuk az előadást,utána lehet kérdezni,akit meg nem érdekel,az jöjjön később,vagy foglalja el magát/gyereket csandesen,hogy ne zavarja azokat,akik szeretnének figyelni.
       -Mindent ÉN csináltam:Hiába baszéltük meg hogy beosztjuk hogy ki miben/mikor segít,mégis mindíg egyedül maradtam
       A szőnyeget/játékokat kellett áthozni a gyülekezeti teremből(k.b.100-200m)és hiába jöttek kocsival,és hurcoltam a babakocsival...(többször szóltam hogy segítsenek)
       Ugye ezt porszívózni is kellett...
       Megbeszéltük hogy havonta tartunk egy szülinapi alkalmat,de kicsi tortákat,sk.ajándékokat mindíg csak én hoztam.(jó,a többiek is hoztak,zsíros,sós,trutyikat...)
       Én szerveztem egyedül babaruha börzét...és még sorolhatnám...
       Szerintem ezek voltak a legnagyobb hibák..Ha még eszembe jut,írok.
       Döme és a lurkók.

       Comment


        #8
        Döme, hát éppen ez az
        Asszem erre tipikusan illik, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
        Andi
        Barbara (felnőtt), Ádám (1999.), Kristóf (2006.), Lilla (2010.)

        Comment


         #9
         _andi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Döme, hát éppen ez az
         Asszem erre tipikusan illik, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
         Na,,,Nem letörni!!!
         Azért írtam hogy aki szeretne csinálni,az ne kövesse el ezeket a hibákat!!

         Szerintem lehet ezt jól csinálni!!Lásd a budaörsi klub!
         Még egy nagyon fontos dolog!!
         inkább legyen csak 4 anyuka,minthogy sok,tehát a minőséget /az elveinket ne adjuk fel csak azért hogy minél többen jöjjenek!

         Én most úgy fogom kezdeni,hogy már amikor meghírdetem,akkor világos legyen hogy milyen beállítottságú anyukákat keresek.(nem az a cél hogy bárki is ki legyen zárva)
         Az a cél,hogy olyan anyukák jöjjenek elsősorban,akik hasonlóan gondolkodnak,hasonló az értékrendjük!
         És ha már vagyunk néhányan,akkor ha be-be téved egy "suttogós" anyuka,nem tudja tönkretenni. Valahogy úgy mint itt a mamamin.Van egy alap irányvonal,és attól hogy néha betévednek olyanok is akik nem így gondolkoznak,attól még a mamami szellemisége nem változik!
         Döme és a lurkók.

         Comment


          #10
          Döme,
          pályázunk a TAVAM-mal valami ilyesmire.
          Hogyan szervezhetünk a lakóhelyünkön női kört - országos tapasztalatcsere, pályázati pénzből, méghozzá úgy, hogy az országos egyesület pár helyi kezdeményezést serkentsen, melyek továbbiakat...

          Ha picit más is a TAVAM profilja, mint a Mamamié, vannak azért rokon szálak, ezért lehet, hogy érdemes körülnéznetek a lakhelyetek közelében, mert már több régióban is van TAVAM központ, ami egy anya-kört jelent lényegében.
          (a tavam az anyaságnak nem a kötődő nevelés részére koncentrál elsősorban, hanem a szülésre-születésre, de az anyaság kérdései ettől elválaszthatatlanok, ezért valószínűleg rokon lelkekre lehet ott találni!)


          angolul tudóknak:
          millionthcircle.org

          magyarul olvasóknak: Elizabeth Davis - Carol Leonard: Életkör adhat további ötleteket a női körökről, kicsit spirituális megközelítésben, kicsit elvonatkoztatva a babázástól.
          Bonyolult (Bence 04.10.24.)
          HipnoSzülés a tévében

          Comment


           #11
           Bemásolom ide is a közepét(meg íro hozzá)...:
           Állítólag jobb lenne eleve valami nonprof társaságnak kezdeni,csak nem tudom milyen formában(nyomozás alatt)mert ha úgy kell néha bérelni helyet,akkor ugye bekerül a pénz,amit kezelni,könyvel(tet)ni kell...stb.
           Akit kérdeztem,úgy javasolta,hogy egyből így kéne indítani,akár mondjuk 500Ft /félév klubtagságival,de azért nem hiszem hogy úgy bárkit érdekelne...
           Van némi emberismeretem...
           Az első hirdetés(csak jelképes) a ***ban lesz,közösen más hirdetéssel,10.-e után.
           Tervezem apránként rendőr,tűzoltó bevonását is,autósülés,hogy tanítsunk közlekedni,biciklizni,közlekedési szabályokat betartani;mire ügyeljünk a kisgyerekkel hogy ne gyújtsa ránk a lakást...Ja,és mentős akkor még,újraélesztés stb.ha találok olyanokat akik vállalják.+orvos,fogorvos--ez jó vonal?
           És minden alkalommal valami hordozásról,szopiról,textilről,a többi meg később...?
           Ismétlem:itt lehetetlen hordozós stb.klub.

           Kell valami hivatalos szerveződés tényleg?És milyen formában?És annak kérvényezése hol és hogyan történik?de biztos nem illetékmentes.
           Krilla,a Katasztrófa sújtotta övezetből.Fűszerpaprika.Heppek:hordvisz,texpel,cicinlógás,együttfex+anyahátánisalsz Ált.tele a privim privik helyett ideiglenesen:illaberek-kukacka-pofa-pöttyöcske-be

           Comment


            #12
            szerintem ahhoz, hogy pár anyuka rendszeresen összejárjon, nem kell semmilyen szervezetalapítási jogi hercehurca. természetesen baráti társaság is bérelhet helységet, stb...
            az egy más kérdés, hogy ha ez kinövi magát, avagy valamilyen egyéb célon is dolgozik ez a közösség...
            Bonyolult (Bence 04.10.24.)
            HipnoSzülés a tévében

            Comment


             #13
             Lehet, hogy nekünk itt a XIII. kerületben lesz miniklubunk. A családsegítős nővel beszéltem, aki a baba-mama klubot tartja, és ő mondta, hogy szivesen adnak termet. Anyukák is lesznek innen

             Döme: érdekes helyzet lehetett, hogy egyedül a saját klubodban... Ez nehéz... Kell min. 3-4 olyan anyuka, aki szilárdan képvisel egyvalamit, különben elviszik másfelé az "okosok"...

             illa: hajrá
             pynky vagyok, gyermekeim: Emma 6 éves, Juli 12 éves
             Ajtómon vasrács, kezemben bészbólütő, nem félek pacifista lenni
             hordozási tanácsadó (ClauWi), dúla, gyászcsoportvezető, EMK tréner - EMK, perinatális haptonómia, szoptatássegítés, SASolás...
             a XIII. kerklub ÚJ topikja

             Comment


              #14
              pynky eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Döme: érdekes helyzet lehetett, hogy egyedül a saját klubodban... Ez nehéz... Kell min. 3-4 olyan anyuka, aki szilárdan képvisel egyvalamit, különben elviszik másfelé az "okosok"...

              Igen.Ezért is írtam le a negatív tapasztalatokat,hogy más már ne járjon így! Akkoriban nagyon bántott a dolog,de most már azt mondom hogy semmi sem volt hiába,hiszen most tudom hasznosítani az akkori hibákat!
              Döme és a lurkók.

              Comment


               #15
               bonyolult eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               Döme,
               pályázunk a TAVAM-mal valami ilyesmire.
               Hogyan szervezhetünk a lakóhelyünkön női kört - országos tapasztalatcsere, pályázati pénzből, méghozzá úgy, hogy az országos egyesület pár helyi kezdeményezést serkentsen, melyek továbbiakat...

               Ha picit más is a TAVAM profilja, mint a Mamamié, vannak azért rokon szálak, ezért lehet, hogy érdemes körülnéznetek a lakhelyetek közelében, mert már több régióban is van TAVAM központ, ami egy anya-kört jelent lényegében.
               (a tavam az anyaságnak nem a kötődő nevelés részére koncentrál elsősorban, hanem a szülésre-születésre, de az anyaság kérdései ettől elválaszthatatlanok, ezért valószínűleg rokon lelkekre lehet ott találni!)


               angolul tudóknak:
               millionthcircle.org

               magyarul olvasóknak: Elizabeth Davis - Carol Leonard: Életkör adhat további ötleteket a női körökről, kicsit spirituális megközelítésben, kicsit elvonatkoztatva a babázástól.

               Köszi Bonyimami utána nézek!
               Döme és a lurkók.

               Comment

               Mamami portál footer

               Összecsuk

               Friss bejegyzések

               Összecsuk

               Cikk a mamami portálról

               Összecsuk

               szivárvány
               Betöltés...
               X