Főoldal CsaládNők világa Babázás és munka együtt = Kangatraining

Babázás és munka együtt = Kangatraining

by mamadmin

A Kangatraining megváltoztatta az életemet, a sporthoz való hozzáállásomat. Általa átalakult a testem, a lelkem, feltölt energiával. (Kineth Erzsébet, Böbi, Kangatrainer)

A Kanga-trénerség egy különleges szakma. Mondhatjuk, hogy munka, de nem az. Sokkal, sokkal több annál. Egy életforma, egy szerelem, egy aktív és egészséges lét, a segíteni tudás öröme. És hogy együtt csinálhatod ezt a babáddal? Ez még tökéletesebbé teszi. A sok baba-mosoly, a sok anya-mosoly. Amikor tudod, hogy te segítettél, te motiváltál. Amikor tudod, hogy valami olyat tudsz, ami miatt egyedi a tudásod. Tudod, hogy te tényleg érted, tényleg érzed, tényleg hasznos és megfelelő segítség vagy. Ott állsz az Anyák mellett – akik néha félnek, néha bizonytalanok, néha idegesek, nem elégedettek önmagukkal, azt hiszik, csak egyedül vannak ebben a helyzetben, és minden mégis a babáról szól. Akit imádunk, de hahó: a baba mögött áll egy Anya is. És Te, mint Kanga-tréner, meglátod az Anyát, megérted az érzéseit. Segíted a teste regenerálódását, és segíted a lelke gyógyulását. Segíted, hogy egy fitt, boldog, és kiegyensúlyozott Anya legyen belőle. És hihetetlen, de igaz: a baba is nyugodtabb lesz. Együtt fejlődnek, együtt érnek össze. Megszületett a baba, de megszületett az Anya is. Kanga-trénerként pedig ebben tudsz segíteni.

Hihetetlen érzés, amikor rájössz, hogy Te motiválsz. Amikor valaki, aki korábban nem végzett testedzést, a te hatásodra válik rendszeresen edzővé.

Amikor valaki, akinek egész életében fájt itt-ott azt mondja, hogy amióta veled tornázik, már nem fáj.

Amikor valaki, aki elégedetlen a testével, a hasával, neked köszöni meg a változást. (Pedig hát az ő akaratereje kellett hozzá.)

Amikor az Anya, aki Kanga-mama, egyszer csak ő maga is ezt az utat választja, hogy Kanga-tréner lesz.

Kanga-trénernek lenni: különleges, és csodálatos. Egy életforma – egy hivatás. Örökké hálás feladat. Több leszel általa.

Szabadságot, motivációt, rengeteg tudást adott a Kanga. Folyamatos igényt a fejlődésre, tanulásra és a mozgásra! Egy kis önismeretet is, és empátiát. Leginkább az a szuper benne, hogy a saját gyermekeim felé is a mozgás szeretetét, és azt a fontos üzenetet közvetítem, hogy azzal foglalkozzanak, amit szeretnek csinálni, és nincs késő váltani sosem. (Tollas Ágnes)

Tőkés Renáta
Pre- és Posztnatális Fitnesz Specialista
Kangatraining Magyarország Országos Vezető
RTM – Rectus Training Módszer alapító

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.