Főoldal Szül(et)ésSzülés és születés Futás a szülésért

Futás a szülésért

Így lett menekülésből magasztos cél

by mamadmin

#42ezerlépésaszülésért – Kocsis Zsuzsa Dudo kezdeményezése, amihez mi a mamamival csak csatlakozni tudunk. Dudot már ismerjük a Másállapotot a szülészetben kezdeményezés, a Születés bölcsessége előadása kapcsán, íme egy újabb szikra, ami kipattant belőle.

„Váratlanul bekopogtatott az ajtón a vírushelyzet, és ahogy még Nostradamus sem tudta megjósolni, fenekestől forgatta fel az életünket.Ebben a nehezebb időszakban szükségem volt egy saját mentsvárra, hogy a napi rutinok és a gyerekzsivaj elől elbújjak, hogy újra tisztán lássak mindent, hogy újra rendbe jöjjön a belső egyensúlyom. A sportmúltamnak köszönhetően, egyből jött a szikra: „Fuss Dudo!”.

Mikor újra sikerült visszafutnom magamba, lépésről lépésre, kilométerről kilométerre kezdett bennem megfogalmazódni a futásom magasztos célja: 42 éves leszek novemberben, valahogy evidens volt, hogy akkor szaladjak neki a Marci becenevű barátunknak – mivel már régóta szemezünk egymással így tegeződtünk a maratoni távval, ami pontosan 42 kilométer hosszú. Legyen. Fussunk a szülésért, a választás szabadságáért, az esszenciális női erő, a női minőség felemelkedéséért.#42ezerlépés a szülésért, mert: …megakarom mutatni, hogy egy 42 éves nő teste még nagyon sok dologra képes …csodálatos érzés felfedezni önmagunkban a női erőt és a női minőséget …a választás szabadságáért, mi döntjük el, melyik úton akarunk futni, hogyan hozzuk világra a gyermekeinket …a gyermekeim születésénél rájöttem, „a szülés egy maraton.” És nem, ez nem kizárólag nőknek szól, nem „csak” a nőkért, mert ez pont ugyanannyira szól a férfiakról, a férfiakban is élő női minőségről, a család egységéről, a szabadságról, a szeretetről.

És uraim, ne felejtsük el, hogy Önöket is nők hozták a világra.Az én fejemben az volt, hogy tökéletesen elégedett leszek a kis „házi Marcimmal” és a szaladgálós barátaim támogatásával, akik a Margit-szigeti köreim közben egy-egy szakaszon futnak velem és tartják bennem a lelket… Ma, 2020. augusztus 3-án ott tartunk, hogy éppen kikötöttem egy-egy edzés után a cipőmet, és az elmúlt hetekben egy-egy barátomnak elmondtam mi a tervem, már Nyíregyházától-Győrig több ezren csatlakoztak hozzám, hogy velem egyidőben a saját városukban futnak. Vannak, akik 100 métert, vannak, akik 10kilómétert, vannak, akik futóbabakocsival és olyan társakra is találtam, akik az egész távot futják velem Budapesten, a Margitszigeten. Megható, hogy hány és hány család kezdett el edzeni, készülni, hogy együtt megvalósítsuk a női erő, a női minőség felemelkedését, a szülés újjászületését.

A fotók a 42ezerlépés csoport tagjainak tulajdona

2020. november 22. Margitsziget Hálásan köszönöm atámogatásotokat! #42ezerlépésaszülésért #futás42 #nőazerőbennem #fussaszülésért

Itt tudtok csatlakozni a futáshoz életre hívott zárt csoporthoz

Azóta több ezren csatlakoztak a kezdeményezéshez, ki-ki a maga módján, babakocsival futva, túrázva, jógázva, 42perc minden nap mozogva, de az erő közös, szinte érezzük, ahogy nő az erő bennük-bennünk! Köszönjük!

Kocsis Zsuzsa Dudo – Másállapotot a szülészetben

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.