Főoldal CsaládMozdulj ki! Ajánló – 10 éves a Galiba Gyermekfesztivál Debrecenben

Ajánló – 10 éves a Galiba Gyermekfesztivál Debrecenben

Két gyermekes édesanya ajánlója

by maja

Emlékszem, amikor gyermek voltam, a Süsü mellett a Ludas Matyi mese volt meg nekünk kazettán. Kedves emlékként őrzöm, amikor a húgommal és az öcsémmel hallgattuk a pösze Galiba libát és közben irtó jókat kacagtunk. Arra is emlékszem, mert ennyire szerencsés vagyok, amikor megszületett a debreceni Galiba Gyermekfesztivál ötlete 2012-ben. Teljesen zöldfülű rendezvényszervezőként csak ámultam, hogy hogyan is kel életre egy gondolat majd óriási élmény volt látni és érezni, ahogyan ez a gondolat testet ölt és elindul az útján.

Az első években a nagy Virágkarnevál kistestvéreként emlegettük a rendezvényt, hiszen a karnevál előestéjén, kicsi kézműves virágkocsik vonultak fel Debrecenben. Ezeket debreceni óvodák, iskolák és civil szervezetek készítették. Örökre bennem maradnak azok az élmények, amikor meglátogattuk a gyermekeket a kis virágkocsik készítése közben. Teljesen átvettem azt a jó értelemben vett izgalmat, ami bennük volt.

Azóta sok év telt el és 2021-ben, augusztus 15-22. között, a szervezők immáron tízedik alkalommal hívják és várják egy kis galibára a gyerkőcöket és a családokat, a Debreceni Vidámparkba. A jelenlegi helyzetben a kis kézműves kocsik felvonulása elmarad, de a Főnix Rendezvényszervező és a Nagyerdei Kultúrpark munkatársai az idei évben is rengeteg programmal készültek, hogy minden gyerkőc megtalálja a kedvére való mókát.

Az idei gyermekfesztivál fő témája a nemzeti értékek, és azok átörökítése valamint a minőségi mozgást népszerűsítő olimpiai sportágak megismertetése.

Ahogy böngészgettem a programfüzetet, kapkodtam a fejem mennyi minden várja a családokat. Biztos voltam benne, hogy az én fiacskáim is megtalálják a kedvükre való programot. A Debreceni Vidámpark szinte egész területén, apró játékra hívó szigetek vannak, ahol mindenféle kedves kis dolgot alkothatnak a gyermekeink.
Mi festettünk Galiba sapkát a Gyermekváros Egyesületnél, készítettünk kis erdei állatfigurát, vívtunk a hagyományőrző lovagokkal és nagyon jó kis fából készült ügyességi játékokkal játszottunk a Természettár kis szigetén.

Az aktív foglalkoztatók mellett nagyon sok bábelőadás, zenés-táncos produkciók, színdarabok, hagyományőrző bemutatók, táncház, lovagi torna, íjászbemutató, lövészbajnokság szórakoztatja még a kicsiket és nagyokat.

Amire személy szerint kíváncsi leszek, az a Ludas Matyi hasonmás találkozó lesz, amit „Matyi próbák”színesítenek. Elég titokzatos, hogy ez mit jelenthet, de augusztus 21-én kiderül.:-)

A próbák után pedig biztosan megkóstoljuk a Galiba gulyást, addig pedig mindenkinek csak ajánlani tudjuk a Galiba ihlette tepertős kenyérlángost.

Jó pár napig tartanak még az események, aki teheti, jöjjön Debrecenbe a Galiba Gyermekfesztiválra!
További információk és részletes program itt található.

Majamami

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.