Főoldal Babák testközelben – Evelin Kirkilionis

Babák testközelben – Evelin Kirkilionis

by mamadmin

Nagy örömünkre megjelent a Mamami kiadásában Evelin Kirkilionis alapműve a babahordozásról. A könyv nem csak anatómiai, neurológiai szempontokra világít rá, de a babák mozgásfejlődése, testközelség igénye, pszichológiai érése szempontjából is kiemeli a babahordozás fontosságát.

Prof. Dr. Bagdy Emőke ajánlásával

“Örömmel üdvözlöm a magyar „hordozásirodalom” újdonságát! Kincset ér a kismamáknak,  a csecsemők és kisgyermekek nevelésében részt vevők számára.

Harminc éve tudjuk, hogy a testkontaktus, különösen az érintkezésnek tartós formája, az anya-gyermeke testközelsége a baba olyan fontos szükséglete, mint a légvétel. A ringatás, ölelés, bőr-érintés által a babát érő hatások fejlesztik az idegrendszert, az agysejtek kapcsolatainak száma megnő, az érzelmi  életért felelős agyterületek fejlődése gyorsabb. A kapcsolat és kötődés idegrendszeri alapjait és az immunrendszer egészséges működését éppúgy elősegíti,mint a gyermek  biztonságérzetének, stressztűrésének kifejlődését. Jó karban lenni… ez a kifejezés konkrétan is igaz, az anyaöl az ősbizalom forrása, testi-lelki-kapcsolati életünk gyökérzete.

Ha már ennyi jót köszönhetünk a  korai testi érintkezésnek, nem csoda, hogy felélénkítve az ősi kultúrák szokásait, mégis új és élhető módon alakította ki a csecsemőgondozás gyakorlata a testen hordozás kultúráját. Ez az úgynevezett kötődő nevelés alappillére. Ma már ez a szemlélet a modern babagondozás szerves részévé vált. A szülők közösen dönthetnek, ezt a nevelési utat választják-e, hiszen a hordozásban az egész család részt vehet.

Ez a könyv a hordozás /nem cipelés!/ kifinomult és tapasztalatilag sokszorosan ellenőrzött gyakorlatának szinte lexikonja. Igényességét tükrözi, hogy a hordozás tudományos hátterét is megvilágítja,  gondosan részletezve  mit jelent a hordozó test  „kötelékében” lévő  babának ez az állapot, még az optimális  csípőizületi  fejlődés szempontjából is! 

Az édesanyák, kismamák, sőt a baba fogadására készülő  anyukák ebből a könyvből minden kérdésükre választ kapnak. Miért, mikor, hogyan, melyik lehetőséget választva kezdjük el a babahordozást. Minden fontos gyakorlati tudnivalót megismerhetnek belőle.

Aki úgy dönt, hogy vállalja a páratlan értékek hozamával járó babahordozást, annak sem a könyvtárából, sem a tudásának tárából nem hiányozhat ez a könyv. Boldogságos felhasználást kívánok minden kedves anyukának, apukának, szülőnek, gyermekszerető nevelőnek! “

Prof.Dr. Bagdy Emőke

A magyar kiadásban gyönyörű fotókat találtok magyar családokról, akik hordozzák kisbabájukat, Csontos Lea fotós jóvoltából. Ezen kívül magyar gyártók kendőiből is mutatunk Nektek be a könyv lapjain.

A könyv végén kivehető melléklet formájában kendőkötési útmutatót is találhattok!

Evelin Kirkilionis
Babák testközelben – Minden, amit a babahordozás előnyeiről és a hordozóeszközökről tudni szeretnél
Kiadó: Mamami könyvek, 2020
Terjedelem: 152 oldal + melléklet a hordozókendők különböző kötésmódjairól
ISBN: 978-615-00-9631-5
Fogy.ár: 3990 Ft

Viszonteladói információk: info@mamamibolt.hu

MEGRENDELEM

Babák testközelben facebook oldala

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.