Főoldal Babák testközelben – Evelin Kirkilionis

Babák testközelben – Evelin Kirkilionis

Babák testközelben – Minden, amit a babahordozás előnyeiről és a babahordozó eszközökről tudni szeretnél

Megjelent a Mamami kiadásában Evelin Kirkilionis alapműve a babák testközelség igényéről és ezzel együttjáró praktikus és helyes babahordozásról. A könyv nem csak anatómiai, neurológiai szempontokra világít rá, de a babák mozgásfejlődése, testközelség igénye, pszichológiai érése szempontjából is kiemeli a babahordozás fontosságát.

Prof. Dr. Bagdy Emőke ajánlásával

„Örömmel üdvözlöm a magyar „hordozásirodalom” újdonságát! Kincset ér a kismamáknak,  a csecsemők és kisgyermekek nevelésében részt vevők számára.

Harminc éve tudjuk, hogy a testkontaktus, különösen az érintkezésnek tartós formája, az anya-gyermeke testközelsége a baba olyan fontos szükséglete, mint a légvétel. A ringatás, ölelés, bőr-érintés által a babát érő hatások fejlesztik az idegrendszert, az agysejtek kapcsolatainak száma megnő, az érzelmi  életért felelős agyterületek fejlődése gyorsabb. A kapcsolat és kötődés idegrendszeri alapjait és az immunrendszer egészséges működését éppúgy elősegíti,mint a gyermek  biztonságérzetének, stressztűrésének kifejlődését. Jó karban lenni… ez a kifejezés konkrétan is igaz, az anyaöl az ősbizalom forrása, testi-lelki-kapcsolati életünk gyökérzete.

Ha már ennyi jót köszönhetünk a  korai testi érintkezésnek, nem csoda, hogy felélénkítve az ősi kultúrák szokásait, mégis új és élhető módon alakította ki a csecsemőgondozás gyakorlata a testen hordozás kultúráját. Ez az úgynevezett kötődő nevelés alappillére. Ma már ez a szemlélet a modern babagondozás szerves részévé vált. A szülők közösen dönthetnek, ezt a nevelési utat választják-e, hiszen a hordozásban az egész család részt vehet.

Ez a könyv a hordozás /nem cipelés!/ kifinomult és tapasztalatilag sokszorosan ellenőrzött gyakorlatának szinte lexikonja. Igényességét tükrözi, hogy a hordozás tudományos hátterét is megvilágítja,  gondosan részletezve  mit jelent a hordozó test  „kötelékében” lévő  babának ez az állapot, még az optimális  csípőizületi  fejlődés szempontjából is! 

Az édesanyák, kismamák, sőt a baba fogadására készülő  anyukák ebből a könyvből minden kérdésükre választ kapnak. Miért, mikor, hogyan, melyik lehetőséget választva kezdjük el a babahordozást. Minden fontos gyakorlati tudnivalót megismerhetnek belőle.

Aki úgy dönt, hogy vállalja a páratlan értékek hozamával járó babahordozást, annak sem a könyvtárából, sem a tudásának tárából nem hiányozhat ez a könyv. Boldogságos felhasználást kívánok minden kedves anyukának, apukának, szülőnek, gyermekszerető nevelőnek! „

Prof.Dr. Bagdy Emőke

A magyar kiadásban gyönyörű fotókat találtok magyar családokról, akik hordozzák kisbabájukat, Csontos Lea jóvoltából. Ezen kívül magyar gyártók kendőiből is mutatunk Nektek be a könyv lapjain. (marcipanfoto.hu)

Babák testközelben – Minden, amit a babahordozás előnyeiről és a babahordozó eszközökről tudni szeretnél

A könyv végén kivehető melléklet formájában kendőkötési útmutatót is találhattok!

Viszonteladói információk: info@mamamibolt.hu

TUDTAD-E, HOGY A BABÁK ELEMI IGÉNYE A TESTKÖZELSÉG?
Nem csak a születés utáni aranyórában, de azt követően is. Sőt nem csak a babáké, hanem az emberé is. Azonban a kisbabáknak olyan fontos, mint a légzés, a táplálkozás. Az érintés, az anya, apa közvetlen közelsége a kisbabáknak a túlélést jelentette az ősidők óta, s ez mit sem változott azáltal, hogy a körülményeink már sokkal biztonságosabbak. Kódolva az van bennünk, hogy a túlélést a szülők közvetlen közelsége jelenti.

TUDTAD-E HOGY AZ IDEGRENDSZER FEJLŐDÉSÉBEN ÓRIÁSI JELENTŐSÉGE VAN A TESTKONTAKTUSNAK?
Minden ember úgy születik, hogy adott számú idegsejtje van, ezek közötti kapcsolódások, hálózatok kiépülése folyik életünk során, babakorban, kisgyermekkorban óriási ütemben. Amit nem használunk elsorvad, és vannak úgynevezett időablakok, amiken belül könnyedén alakulnak bizonyos fejlődési kapcsolódások, így érdemes ezeket akkor „kiépíteni”. Ebben hihetetlen mértékben segít a hordozás. A könyvben pontos válaszokat kaptok miért és hogyan.

TUDTAD, HOGY MILYEN ANATÓMIAI FELTÉTELEKNEK KELL MEGFELELNI HORDOZÁS KÖZBEN?
Erre is pontos válaszokat találsz Evelin Kirkilionis könyvében. Ő volt az aki a kilencvenes években kutatta a hordozást, és segített a hordozógyártásban kialakítani egy kendőben kialakítható ideális pozíció megtalálását egy kenguru jellegű csatos hordozóban is. Ennek köszönhetjük ma a szuper kialakítású csatos hordozókat! De kendőkötéseket is tanulhatunk a könyvből a mellékletben 5 kötésmód található képekkel, leírással.

„Kizárólag a jól megalapozott háttértudás segíthet megszüntetni az aggodalmakat.”

Evelin kirkilionis

MEGRENDELEM

Evelin Kirkilionis
Babák testközelben – Minden, amit a babahordozás előnyeiről és a hordozóeszközökről tudni szeretnél
Kiadó: Mamami könyvek, 2020
Terjedelem: 152 oldal + melléklet a hordozókendők különböző kötésmódjairól
ISBN: 978-615-00-9631-5
Fogy.ár: 4990 Ft

Babák testközelben facebook oldala

A könyv egyik fő célja, hogy megértsük a gyermekek evolúciós fejlődés során kialakult alapvető igényeit a babahordozás témáján keresztül. Ezen felül gyakorlati tudást nyújt az anatómia, neurológiai, mozgásfejlődési jelentőségére is.

„A mai kutatási eredmények tükrében a babahordozás egyrészt a megelőzésben, másrészt a már kialakult csípődiszplázia bizonyos eseteiben kíméletes kezelési alternatívát is nyújt”

MEGRENDELEM