Főoldal Baba a házbanSzoptatás Az anyatej fejése

Az anyatej fejése

by mamadmin

Mini Infotár – Szoptatás

Ha nincs sok időd elmélyülni a témában, de gyors segítség kellene…

Dr. Fehér Boglárka
Csecsemő- és gyermekorvos, laktációs szakember

Az anyatej fejése

Abban az esetben, ha egy baba igény szerint, hatékonyan szopik, akkor ezzel az édesanyja melle hatékonyan, gyakran ürül, így a kisbaba számára elegendő tej termelődik.

Ezen szoptatási gyakorlat mellett az elegendő tejtermelődéséhez nincsen szükség arra, hogy minden egyes szoptatás után fejjen az anya. Természetesen adódhatnak olyan helyzetek, amikor szükség lehet a fejésre, például ha valami miatt anya és baba el vannak különítve egymástól, vagy ha a baba nem szophat átmenetileg.

Emellett fejhet egy anyuka akkor is, ha szeretne saját babája számára tartalékolni, vagy ezzel más kisbaba számára anyatejet biztosítani. Az anyatejet adó anyák, a kötelező vizsgálatok megtörténte után, a higiénés rendszabályok szigorú betartása mellett adhatnak le anyatejet a Debrecenben is működő Anyatejgyűjtő Állomásra. Itt a minták bevizsgálását követően, amennyiben minden rendben találtatott, adják ki az anyatejet az arra váró babák számára, akik így, ha gyakran csak részben, de anyatejes táplálásban részesülhetnek, hiszen az anyatej minden cseppje aranyat ér.

Keresd a helyi szoptatási tanácsadókat!

Könyvajánló: Szoptatás női művészete

https://mamamibolt.hu/szoptatashoz/1612-a-szoptatas-noi-muveszete

Szoptatási kérdések, tanácsok itt és itt a mamami fórumon.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.