Főoldal Baba a házbanPelenkázás Termékteszt – Pelenkázó hátizsákok

Termékteszt – Pelenkázó hátizsákok

by mamadmin

Három típust hasonlítottuk össze pelenkázó hátizsák témában a Mamamiboltból, hogy könnyebb legyen a választás. Bambinomio, Ergobaby és Little Company hátizsákok kifejezetten pelenkázós anyuknak, apuknak.

Nem csak a mosható pelenkás anyukák járnak sok cuccal, míg kicsi a gyerek, hanem szerintem majdnem minden szülő :). A hátizsák jó, kényelmes és vagány, sokminden belefér és szabad a két kezünk is. Egy időben hiánycikk volt az igazán jó pelenkázó hátizsák, jelenleg azonban hármat is találtunk, amit érdemes megnézni és ki-ki mit tart fontosabb funkciónak, aszerint választani.

Tehát három márkát néztünk meg, alapjaiban kettő sportosabb a Bambinomio és az Ergobaby, ezek strapabíró és vízálló külső anyagból vannak, kb. amit a táskáknál megszokhattunk. A Little Company hátizsák inkább elegánsabb textilbőr szerű anyagból van, a hivatalos megnevezése poliuterán. Külsőre még annyi, hogy az Ergo és a LC finomabb kidolgozású, kicsit elegánsabb talán, kialakításában és megjelenítésében egyaránt, illetve ez a kettő ami alapból hátizsák, a BM-nél inkább opció a hátizsák mivolta.

Méret

A Bm a legnagyobb, ezt követi a LC és a legkisebb (de nem kicsi azért) az Ergo. Én személyszerint nem annyira bánom ha nem böhöm nagy egy táska, legalább nem pakolok annyit bele, de a fontos dolgok mindbe beleférnek szépen. Extra zsebekkel mindhárom szépen el van látva.

Kialakítás, tartozékok

A legfontosabb a pelenkázó alátét különbség, amit útközben csak leterítesz bárhova és már tudsz is tiszta, vízhatlan felületen pelenkázni. A BM hátizsákja nem tartalmazza, így ha arra esik a választás érdemes venni egyet. ITT sokfélét találtok. A másik kettőben alapfelszereltség. Fontos még ha melegen akarod tartani az innivalót, esetleg tápszert, hogy egyedül az Ergobabynek van az üvegtartó zsebeiben hőtartós bélés. De mindhárom táskának nagyon sok kisebb és nagyobb zsebe, tárolója van.

A hátizsák vállpántjainak kialakításában is van némi különbség, a legprofibban kialakított az Ergo, itt a háton a szellőzőpanel is kialakításra került, a másik kettőnél alap vállpántos kialakítás, pántkényelem szempontjából nem éreztünk nagy különbséget. Viszont a felső rész, a legnagyobb fakk nyithatósága és hozzáférhetősége a LC hátitáskájának a legtágasabb, ez is szempont lehet.

Mindhárom hátitáska akasztható a babakocsira és vállra is tehető, az EB és a BM rendelkezik kézitáska fogantyúval is. Az LC esetében ez egy fül a háti részen. Apróságok tárolására mindhárom bőven ad helyet, jól elérhető helyen.

A BM különlegessége a külön kis vízhatlan zseb a pelusoknak, illetve a 3 közül ebben van a legnagyobb hely, ennek a legtágasabb a pakoló része. Ez különösen textil pelenkát használók számára ideális.

Bambinomio kialakítása

Színválasztékban a BM kék és szürke között választhatunk az EB csak világosszürke színben kapható, míg az LC kellemes capuccino színben. Ha már nem babázunk, de még mindig szeretnénk használni a táskát én a LC hátitáskáját találtam a legideálisabbnak.

Árban mindhárom nagyon egyforma, 23900 – 24900 Ft

Ahogy írtam ezt a tesztet, bejött egy kedves vevő és pont ezeket a hátizsákokat néztük együtt, hasonlítgattuk, kiveséztük minden szemszögből. Ő végül a Bambinomioba szeretett bele, én magam az Little Company mellett tettem le a voksom. De még jó hogy ilyen sokfélék vagyunk, mindenkinek más tetszik, de a funkciókat tekintve mindhárom remek választás.

Két típusról találtunk jó kis videókat is, nézzétek meg hátha így könnyebb a választás.

Little Company Lisbon:

Bambinomio pelenkázó hátizsák:

 
Ergobaby

A teljes pelenkázó táskák választékot ITT találjátok.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.