Főoldal Baba a házbanPelenkázás Szobatisztaság egyszerűbben

Szobatisztaság egyszerűbben

Leszoktató pelenkák, bugyik

by mamadmin

Eljön az idő, mikor központi kérdéssé válik, mikor szokik már le a gyermek a pelenkáról, jönnek a rokoni kérdések, a bölcsi, ovi, ami sürgeti a dolgot. De valljuk be, nekünk szülőknek is jobb, ha minél hamarabb szobatiszta a baba, büszkék is vagyunk rá, ha sikerül, irulunk-pirulunk, ha nem. Itt is az arany középút a legcélravezetőbb, erőltetni sem jó, de ha nem is próbálkozunk, akkor jó sokáig pelenkázhatjuk a babánkat.

Az elmúlt évszázadban sok módszer látott napvilágot a megengedőbb passzív változatoktól a büntetéssel fenyegető rendszerekig. Érdemes korán beszerezni egy bilit, hogy lássa, ismerkedjen vele a baba. A már ülő babákat akkor is rá lehet ültetni a bilire mikor még nem jelez, hogy szokja, ne idegenkedjen tőle. A mosható pelenkát használók előnyben vannak, hiszen a babák kezdetektől érzik a nedvességet pisilés után.


Néhány évtizede a gyerekek többsége 1,5 – 2 éves kor körül szobatiszta lett. Ma az átlag életkor 3 év. Ha nyáron kezdjük, előny, hogy sokat szellőzik a popsija, a fűben pisilés érzése felkelti bennük az érdeklődést, mi is történik.
Ha hamarabb szobatiszta a baba, sok pelenkát is takarít meg nekünk (akár anyagilag, akár mosásilag, vagy szemétügyileg), de ez már csak a bónusz.

A házon belül érdemes leszoktató pelenkát használni. 6-8 db leszoktató elegendő, nem nagy befektetés, hiszen újra és újra használható.

A leszoktató pelenka nem igazi pelenka, hanem inkább bugyi nedvszívó és vízhatlan réteggel ellátva. Ha azonban bemegy, cserélni kell, nem tartja bent sokáig, mint egy pelenka.

Több leszoktató pelenka típus is kapható. A legtöbb csak éppen a becsorgást fogja meg, de az elején, amikor még az egész adag bemegy, érdemes nagyobb nedvszívású verziókat választani. Ezekre hoztunk példákat:


Pop-in: jól bevált leszoktató, puha pamut bugyi nedvszívó réteg és vízhatlan belső réteg, legbelül pedig Coolmax anyag a jobb szellőzésért, gyors száradásért. Éjszakai modelljébe plusz betét is tehető. leszoktato pelenka


ImseVimse: Nagyon jó fazon, betét is tehető bele, abszolút megbízható svéd márka és aranyos mintákkal kapható termék, így a gyerekek is szívesen felveszik. Jó nedvszívás, biopamut anyag.

imsevimse leszoktató pelenka

Blümchen bambuszos leszoktató pelus: Annyiban különleges a többihez képest, hogy mérete állítható és finom bambuszos belseje van. Oldalt patentok segítségével tudjuk rajta a méretet állítani. Jó vízzáró pul réteg van kívül, így éjszakára is akár egy betéttel megturbózva használható.

Ha épp csak az eleje csorog be….

Ezt is ismerjük ugye, addig addig tartogatja, játszik a gyermekünk, még a végén az eleje bemegy a gatyóba. No ezekre remek megoldás a vékonyabb típusú leszoktató pelusok hada. Néhány márkát itt is mutatunk, amiket ismerünk, merünk ajánlani: Bambinomio, Popolini

+1 TIPP

Matrica a bilibe

Nagyon jó ötlet a bilimatrica, ami motiválja a gyerekeket a bilibe pisilésre.

A myweefriend matrica, míg üres a bili, egy fekete pötty a bili alján, de amint rápisil gyermekünk, édes kis figura rajzolódik ki belőle. 

ttp://mamamibolt.hu/leszoktato-pelenka/2829-matrica-bilibe

Szobatisztaság topik a Mamami fórumon: ITT

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.