Főoldal Baba a házbanJátékok Legyen szivárvány minden oviban!

Legyen szivárvány minden oviban!

by ekesnoemi

Korábbi cikkünkben már meséltünk arról, hogy miért is jó, ha minden gyerekszoba gazdagodik egy szivárvánnyal. Most egy szinttel fentebb lépünk a kérdésben, és azt állítjuk, hogy a szivárványnak bizony az ovis csoportok játékos polcain is ott a helye!

Lássuk, mi teszi őket különösen alkalmassá erre a feladatra!

Kiemelkedő strapabírásuk mindenképpen fontos szempont. A Grimm’s fajátékainak élettartama nem összehasonlítható a műanyag játékokéval. A fa rendkívül jól bírja ugyanis a gyűrődést, a kicsit nehezebb napok nyomot sem hagynak rajta! (Hogy maga az anyag mennyit taníthat a gyerekeknek, arról ebben a cikkben írtunk.)

Mivel a játékok nyílt végűek, az ovis tevékenységek rendkívül széles körébe bevonhatóak a szivárványok: az építkezésekben, a mozgásos játékokban és a történetmesélésben is megtalálja majd a helyét. Az építkezések során a különböző építmények megalkotásához a gyerekeknek ráadásul együtt kell működniük, ami a közösségi lét egyik alapvető és meghatározó tapasztalatává lehet.

Ha mindez nem lenne elég, a Grimm’s játékok a lehető legszelídebb módon, de töretlenül fejlesztik is a gyermekeket. Nem kivétel ez alól a szivárvány sem: a térlátás, a vizuális érzékelés, a finommotorika, a fantázia és az absztrakciós készségék észrevétlenül fejlődnek a játékkal töltött idő alatt. A Grimms szivárványai pedig a számos más márka közül kiemelkedik építhetőségét, különleges kialakítását tekintve, ugyanis olyan művek készülhetnek belőle amit más kialakítással nem tudunk megvalósítani.

Kiegészítőivel együtt az ovis csoport egyik legfelkapottabb játékává szokott tehát avanzsálódni a szivárvány.

Néhány héttel ezelőtt egy csodás történet is a fülünkbe jutott egy igazán különleges ovis szivárvány útjáról. A debreceni Református Óvoda Szivárvány csoportos ballagói ugyanis egy valódi szivárványt ajándékoztak az ott maradó gyerekeknek. A játék azonban nem a megszokott formájában érkezett a csoporthoz: minden íven egy ballagó ovis neve és jele szerepelt. Ha máshogy nem is, az iskolába készülő ovisok így a csoport minden napját tovább kísérik. Ebben a zseniális ajándékban a szivárvány eredeti valójában teljesedhetett ki, a szeretet és az összetartozás jelképeként hordozza magán a búcsúzó ovisok neveit, de készen áll részt venni a jövő minden szép pillanatában is. Köszönjük a fotót!


Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.