Főoldal Baba a házbanJátékok GRIMMS ÜNNEPI GYŰRŰ

GRIMMS ÜNNEPI GYŰRŰ

Őszi és téli hangulat

by maja

Fotó: Grimms

Szeptember 23-án beköszöntött a csillagászati ősz. Még élénken élnek bennünk a nyári élmények, de a csípős idő, a korai sötétedés már hozza az ősz nosztalgikus érzését. Mielőtt elalszik a világ, még megmutatja nekünk Földanya, hogy miért is olyan csodálatos évszak az ősz. A Nappalok rövidülnek és hosszabbodnak az éjek, a fény és sötétség egyenlő arányba kerül, a színek kavalkádja, az ősz kincsei, a dió, alma, szőlő és körte íze a szánkban mégis oldja a nyártól való búcsú feszültségét. Ilyenkor a legjobb a friss levegőn sétálni egy nagyot az erdőkben, levélkupacban hemperegni, diót, gesztenyét gyűjteni.

GRIMMS ÜNNEPI GYŰRŰ ŐSSZEL

Ősszel a korai sötétedés benntart minket az otthonunk melegében. Gyermekeink és mi is szeretettel hozzuk haza magunkkal az erdei séták alatt gyűjtött kincseket. Az őszi hangulatot könnyen megteremthetjük a Grimms ünnepi gyűrűvel is, ami nagy kedvencévé válik mindenkinek, aki megismeri. Ez a természetes, natúr fából készült ünnepi gyűrű már önmagában is a természetet képviseli, és a maga egyszerű szépségével igazi ünnepet és meghittséget hoz a mindennapokba. Dekorálhatunk vele évszak szerint vagy szülinapok, ünnepnapok alkalmával. Az ünnepi gyűrűnek és a fából készült kis gyertyáknak dekorációs funkciójuk mellett van még egy nagyon fontos szerepük, ami nem más, mint a családi hagyományteremtés.

Az útjaink során vagy a kertünkből gyűjtött diót, gesztenyét betehetjük az ünnepi kör közepébe. Ez így egyszerű, mégis szemet gyönyörködtető. A hatást fokozhatjuk például az ünnepi körbe készült kézműves kerámia vázával, amibe tehetünk az őszi színes falevelekből. De vannak a Grimmsnek az őszhöz kapcsolódó fa gyertyafigurái is. Választhatunk akár fát ábrázoló gyertyát és néhány erdei állatkát, nyuszit, baglyot. A melegség, meghittség érzése mellett a gyerekek imádják ki-be pakolni és rendezgetni a festett fa gyertyákat.

ADVENT IDEJÉN

Advent idején izgalmas várakozás költözik a szívünkbe, hiszen belépünk a karácsonyi ünnepkör kapuján, és elkezdjük készíteni lelkünket a Fény megszületésére. A mézeskalács fűszeres illata, a forralt bor melegsége, a gyermekeinkkel, barátainkkal töltött meghitt pillanatok mellett megélhetjük a csöndes várakozást, a befelé figyelést.

Ahogyan kinn nő a hideg és a sötétség, úgy erősödik lelkünkben a fény, amely karácsony estéjén világít a legfényesebben. 

Vannak, akik a szeretet ünnepének tartják a karácsonyt, és vannak, akik Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Akárhogyan is gondoljuk, az ünnepi kört már az első adventi hétvégén dekorálhatjuk. Ez segíti az ünnepre való hangolódást, és átadja gyermekeinknek az ünnep misztériumát.

Akár adventi koszorút is készíthetünk belőle, elég beszerezni hozzá a Grimms méhviasz gyertyáit. A természetet ekkor is megjeleníthetjük, elég annyi, ha a kis vázánkba teszünk pár fenyőágat, és a kör közepén maradhat az ősszel már begyűjtött gesztenye és dió. De része lehet az adventi kalendárium varázsvilágának is, akár úgy is, hogy az adventi vasárnapokon a kalendáriumunk rejti magában a gyertyákat, vagy egy-egy kedves fa gyertyafigurát. Téli évszakra és a karácsonyra való készülődés időszakára is sok kedvenc közül választhatunk. Az Angyal hozza az örömhírt, megjelenik a csillag, melyet követnek a pásztorok és királyok, így a saját kis “betlehemünk” is megelevenedhet, az ünnepi körben.

A Grimms ünnepi gyűrű a hozzá tartozó kedves fa gyertyafigurákkal minden évben elővehető, örök darab, amit továbbadhatunk majd gyermekeinknek, és általa újra emlékezhetünk azokra a kedves és meghitt pillanatokra, amiket még együtt tölthettünk.

Bíró-Polgár Mariann

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.