Főoldal Baba a házbanJátékok Grimm’s piramis vagy lépcsős építő

Grimm’s piramis vagy lépcsős építő

Összehasonlítottuk a két Grimms építőt

by mamadmin
Grimmslepcsosepito

A Grimm’s két gyönyörű lépcsős építője még minket is összezavart az elején. Mi a különbség a kettő között? Melyiket válasszam? Az egyik egy piramis alakú, középen a legmagasabb elemek és négy oldalt lefele egyre kisebbek. A másik a lépcsős építő, ami tényleg olyan, mint egy lépcsősor. Mindkét verziónak van kis és óriás mérete. Összefoglaljuk a két építő készlet közötti különbséget, hogy segítsünk nektek a választásban. A tapasztalatok alapján egyik sem “jobb”, mint a másik. Csak más.

Mindkét játékban 100 darab építő elem van, melyek alapja egy ugyanolyan méretű négyzet. A hasábok magassága különbözik a két készletben. A lépcsős építőben (jobbra) 10 féle magasságú építőkocka van, minden magasságú elemből 10 darab. A piramisban (balra) 5 féle magasság van, a legnagyobb építőkockából van 4 darab, az eggyel kisebb méretből 12, aztán 20, 28, a legkisebb méretből pedig 36 darab.

MÉRETEK: Mindkét építő létezik kis és nagy verzióban. A kisebb méretnél a keretek: 22,5cm, az egyes építőelemek szélessége 2cm, magassága 10cm-ig
A nagy építők kerete: 44,5cm, egyes építőelemek szélessége 4cm, magasság a lépcsős építőnél 1-10 cm, a piramisnál 4-20cm.

A lépcsős építő erősségei: golyópálya építés, toronyépítés, különböző magasságú és tagoltságú építmények, mivel az építőkockák magassága között kisebb a különbség.

TANULÁS A LÉPCSŐS ÉPÍTŐVEL: A legkisebb méretű kockából 10 darab adja ki a legmagasabb hasábot, így számolás tanulásához is remek. Játszva tanulja meg a gyerek az arányokat, mi az hogy fél, negyed, stb. Minden méret egy számnak felel meg, 2 darab zöld hasáb például akkora, mint 1 darab piros.

A lépcsős építőn kisautókat és golyókat legurítani jobb, mert a piramisnál a hasábok mérete közti különbség jóval nagyobb. Golyópályák építésénél nagyon kellenek a magas elemek is, hogy a fokozatokat ki tudjuk alakítani.

Az óriás lépcsős piramisban több a nagyobb méretű hasáb, a legnagyobb hasáb kétszer olyan magas, mint a lépcsős építő legnagyobb eleme. A piramis legkisebb építőkockája akkora, mint a lépcsős építő negyedik szintje alulról számítva (a sárga), ugyanolyan méretű kocka mindkettő. A magasabb hasábok nagyobb hidak, tornyok és hosszabb golyópályák építésére alkalmasak.

Végül is arra juthatunk, hogy mindkét építő zseniális nyílt végű játék, nem vagy-vagy kategória. Inkább másképp használjuk őket.

Grimm’s Nagy lépcsős piramis LSP

Grimm’s Lépcsős építő

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.