Főoldal Baba a házbanJátékok 6+1 játéktipp a Mamamitól

6+1 játéktipp a Mamamitól

by maja

Nem tudom más anyuka hogy boldogul, nekem nehéz megtalálnom az egyensúlyom az 5 éves és a 17 hónapos fiam között, mellett. Míg az egyik építene, a másik rombolni szeretne; míg az egyik erre menne, a másik arra, míg az egyik ezt szeretné, a másik azt. Egyszóval nehéz minden helyzetben jót s jól tenni. Szétnéztem hát a Mamamiboltban, mert úgy éreztem szükségem van inspirációra, ötletekre, hogyan is tudnám kicsit segíteni saját magam a harmonikus együttlétben. Már a karácsonyi ajándékok válogatásakor is tapasztaltam, hogy rengeteg ötletes és szép játék vár ránk a webshopban, nehéz is volt választani, de végül, kicsit engedve azon a bizonyos nadrágszíjon, pár darabot megrendeltem.

Grimms szivárvány, Varázspalló, Bauspiel csillámkövek

Mi most Berg Judit lázban égünk, Rumini és Két kis dínó történetekkel kalandozunk. A Rumini kapitány meséknek annyira a hatása alá kerültünk, hogy muszáj volt „kijátszanunk” a történteket. Behívtuk a játékunkba a Varázspallót, a Grimms szivárványt a Bauspiel csillámköveket, pár darab fakockát és már indulhatott is az építés.

A játékunkban az a jelenet rajzolódott ki, amikor az Amandina hajó elindul a Szélkirálynő matrózaival, hogy Harunkutta szigetén rátaláljanak az opál kutakra. Leterítettem egy kék sálat és már hánykolódott is rajta az Amandina Varázspalló. Imádom ezt a játékot, első látásra csak egy hajlított deszka, de a gyermekek fantáziájában életre kel. Ösztönzi a gyermekünket, hogy szabadon játszon és kész ötletek helyett, saját játékot alkossanak. Nálunk most hajó lett, de lehet hinta, csúszda, alagút és minden, amit a gyerkőcök kitalálnak.

Játékunkban ahogy elérkeztünk Harunkutta szigetére éppen jól jött opál kútnak a Grimms szivárvány. A gyermekek kezei között ezek a kis szivárvány ívek szinte mindenné átalakulhatnak. Lehet belőlük híd, alagút, torony, ház, karám és amit gyermekünk elgondol. A miénk a szivárványok középső testvére, hársfából készítik, kézzel faragják és festik. Nagyon vigyázunk rá.

A szabad kreatív játék kellékei a Bauspiel csillámkövek, beragyogják a játék színterét! Lehet velük dekorálni, szerepjátékhoz, építő játékhoz kellékként használni. A mi Rumini kapitány játékunkban, a „tengeren” Bauspiel csillámkő halak úszkálnak és az opálbálnák kékes fényét is ezek a csillámkövek adják. De Harunkutta szigetén az opálkutak káváján is Bauspiel csillámkő csillan. Miután mindenkit kiszabadítottunk és megtaláltuk Tégedille királynőt, mehettünk is ebédelni.

A Bauspiel csillámkövet a következő nap is nagyon jól tudtam alkalmazni. Barátnőm gyermekeire vigyáztam, amíg ő dolgozott és azon morfondíroztam hogyan is hangoljam össze a gyerkőcöket kicsit, hogy oldottabban menjen közöttük a játék. Néha a legegyszerűbb dolgok sikerülnek a legjobban. Fogtam 30 db Bauspiel csillámkövet, megkértem a kicsiket, hogy csukják be a szemüket és elrejtettem a kincseket. Indulhatott is a nyomozás, amit annyira élveztek, hogy háromszor is meg kellett ismételni.

Gipszkiöntő játék, dínó

Nekünk nagyon jó móka volt a dínó hűtőmágnes készítő is. A csomag gipszet, dínó formákat (szerencsére Berg Judit két kis dínója, Trikó és Nyamm is elkészülhetett, mert a formák között van T-Rex és Triceratopsz is), festéket és mágnes csíkokat tartalmaz. A speciális festék éjszaka is világít. A gipsz egyszerűen elkészíthető, amit a csomagban lévő dínó figurás öntőformákba kell önteni. A gipsz körülbelül egy óra alatt megköt és már indulhat is a festés. Annyira lekötötte az 5 évesem és 17 hónaposom a festés, hogy közben sikerült elmosogatnom, kiteregetnem és még a mosipelusokat is ki tudtam tisztítani. Nagyon hálás voltam. A gipsz ugyan elfogyott, de biztosan pótlom modellgipsszel és újra kiöntjük a formákat.

Djeco gyöngyfűző készlet

Mivel fiaim vannak nem is gondoltam, hogy ennyire bejön majd a gyöngyfűző készlet. Sokáig nézegettem és végül úgy döntöttem rendelek egyet, nézzük meg mi alakul belőle. Nagyon örülök, hogy megtettem, mert miközben készülnek a nyakláncok, karkötők (nekem), megfőzöm az ebédet. Rengeteg féle gyöngyfűző készletet találhatunk, én a Djecotól választottam egyet. Különleges minőségű, csodás szett, medálokkal és különböző formájú gyöngyökkel.

Pötty könyv

Amikor hallottam róla, nem gondoltam, hogy minden igaz, amit mondanak. Most sem tudom eldönteni, hogy könyv vagy játék. A kettő egyben. Az egész könyv abból áll, hogy színes pöttyökkel játszunk. Az első oldalon megjelenik egy citromsárga színű pötty, ami nagyon közvetlen hangon játékra invitálja a gyerkőcöket, mindezt úgy, hogy észre sem veszed, de már rakosgatják is az ujjacskáikat ide-oda, ahogy a pötty kéri. Követjük, megnyomjuk, megrázogatjuk, elvarázsoljuk őket. Bevallom még én is élveztem miközben végighaladtunk a könyv lapjain a fiaimmal. A nagyobb fiamat teljesen beszippantotta a „pötty világ”, nagyon élvezte elejétől a végéig, a kisebbik pedig apró kis ujjaival lapról lapra mutogatott a pöttyökre.

+1 ÖkoNorm varázsfilc készlet

Amit minden nap be tudok vetni, ha szükségem van kis időre, mondjuk amíg előkészítem az ebédet, vagy kiteregetem a ruhákat, az az ÖkoNorm csodaszép színekből álló filctoll készlete. Nálunk leginkább papírra használjuk, de rajztáblára, fára is működik, vagy például az egyik nap a gyerekeim a műanyag kigyójukat színezték át vele. Akármit is alkotnak, nagyon izgalmas, hogy a varázstoll használata által az eredeti szín megváltozik. Első filckészletnek is tökéletes, mert a hegye erős nyomásra sem csúszik vissza a műanyag házba. Emellett nagyon szeretem benne, hogy a hátsó kupakot óvatosan eltávolítva, 1-2 csepp citromlé vagy ecet hozzáadásával újratölthető, így bármikor újraéleszthető.

Nálunk most ezek vannak napirenden. Azt szeretem ezekben a játékokban, hogy időt állók, mindegyik környezetbarát és nagyon jó elfoglaltság a gyerkőknek, legalábbis az enyémeknek biztosan.:-)

Majamami

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.