Főoldal Baba a házbanHordozás TOP 7 babahordozós kiegészítő hideg időben

TOP 7 babahordozós kiegészítő hideg időben

by maja

Fotó: MAM

Megérkezett az őszi évszak és vele együtt a hideg, nyirkos idő, ami okozhat némi fejtörést a babahordozásban, babáink öltöztetésében. Hordozni szinte bárhol és bármikor lehet, függetlenül attól, hogy milyen évszak van. Sőt a betegeskedő, taknyos időszakban még jó hatása is van, ha sétálunk babáinkkal, gyermekeinkkel a friss levegőn.

De hogyan tudjuk a babáinkat hordozni hideg időben? Kivihetjük egyáltalán a babákat hidegben? A válasz egyértelműen igen. Korábbi cikkünkben részletesen írtunk a hidegben való hordozásról, hogy mire érdemes figyelni, most segítségként hét hordozós kiegészítőt mutatunk meg, amit kipróbáltunk, használtunk. A mi babahordozós mindennapjainkat egyértelműen megkönnyítették.

Hordozós kabát
Klassz megoldás lehet a MAM 4 évszakos kabátja.

A réteges öltöztködés, az egész „öltöztetési mizéria” alfája és omegája. Ennek az az oka, hogy a ruhák rétegei között megtalálható levegő, jó hőszigetelő, így a vékonyabb, de több rétegű ruha jobban melegít. Ez igaz a babahordozáskor is.

Ha közös kabátunk van, akkor a babánkat is úgy öltöztessük, mint magunkat (szobai öltözet), hiszen ugyanúgy a kabát alatt lesz. Jó megoldás lehet a két számmal nagyobb kabát vagy a speciálisan kialakított hordozós kabát, mely elöl- és háton hordozáshoz is megfelel. Olyan kabát, amely egy betét segítségével válik hordozós kabáttá, majd a betétet elhagyva sima kabátként funkcionál.

Hordozós takaró és overál

Ha külön kabátunk van, akkor jöhet jól a hordozós takaró és a hordozós overál. Érdemes arra figyelni, hogy ha lehet, ne csúszós kabátot használj, mert ennél a típusnál, nehezebb lesz felvenni a hordozót. Amikor hordozótakarót használsz, a babádat a kabátra kötöd, így ebben az esetben melegebben is kell öltözni, mert igaz, hogy melegítitek egymást, de nem annyira, mint egy közös kabát alatt. Az overálnál pedig érdemes hordozóst választani, amiből ki tud bújni a lábacska, hogy az „M” tartás meg tudjon valósulni.

A fej és a végtagok védelme

A hideg időben való hordozásnál alapvetően azokat a testrészeket kell védenünk, amelyek kilógnak a hordozóból, így leginkább a fej, a kezek és a lábak védelmére kell koncentrálnunk. Egyszerűnek tűnhet például a sapka megválasztása, viszont érdemes olyan darabot választani, ami nem szedhető le könnyen, mert az apróságok előszeretettel rántják le a fejükről a legváratlanabb helyzetekben, ami valljuk be elég kellemetlen, főleg ha a gyermek a hátunkon utazik.

Klassz megoldás lehet az űrhajós sapka, ami védi a nyakacskát is, így nem kell a sállal sem külön babrálnunk. Nagy kedvenccé válhat a ManyMonths gyapjú sapija, ami könnyű, puha, a legfinomabb merinoi gyapjúból készült, védi gyermekünk fülét, nyakát, jó melegen tart, mégsem vastag. Akkor sem esik le a baba fejéről, ha kukucskál és nézelődik.

Praktikus beszerezni hordozós csizmát, baba lábszárvédőt. A Hoppediz puha gyapjú lábmelegítője ideális kiegészítő. Nagyon puha és hőkiegyenlítő hatással bír. Nem csúszik fel a baba lábán és a babacipő is rögzíthető vele.

A MaM hordozós csizmái is melegen tartják az apró lábakat. Nem kell attól tartanod, hogy hamar kinövi babád, hiszen könnyedén állítható, így sokáig kísérhet benneteket. Különlegesen rugalmas softshell anyagának és polár bélésének hála igazán ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben.

Ha a baba már ki tudja bújtatni a kezecskéit, mindeképpen használjunk kesztyűt is. Hasznos kiegészítő lehet még a meleg gyapjú nadrág.

A hideg időben hordozásról, a Mamami fórumon is sokat beszélgettek a mamamik. Klikk ide.
Még több hordozós cikk itt.
Még több kiegészítő a Mamamiboltból, itt.

Kapcsolódó cikkek

A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Elfogadom Teljes adatkezelési tájékoztató ITT.