| Hordozókendő és használata Mindent a kendőkről és kötési módokról |
2008-08-26, 13:29
|
|
|
Mamille
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 4.730
|
Kérdések zöldfülű kendőhasználóktól
Már több topikban felmerült az igény, hogy szükség volna egy ilyen topikra.
Csinálok a kérdéseknek helyet. Válaszolunk, ha tudunk
|
|
|
2008-08-26, 14:36
|
|
|
Mamille
Hely: Bp 17
Összes hozzászólás: 6.181
|
ez nagyszerű ötlet!
bár én még nem kendőzök, de tervezem
|
|
2008-08-27, 12:15
|
|
|
Mamille
Hely: Szentendre
Összes hozzászólás: 3.751
|
Akkor nyitom én a kérdések sorát!
Eddigi próbálkozásaink alkalmával (kétemberes kendőfelvétel apára) a pici (2 hetes) mindig féloldalas lett a kendőben (elől keresztezett) - az egyik lába mindig lejjebb volt, a kis teste is nyiklett-nyaklott, pedig mi úgy éreztük ennél szorosabbra már nem lehet húzni.
Kérdés:
- Hogy lehet elérni, hogy egyensúlyban legyen?
- Egy ilyen picinél egyenesnek kell lennie a törzsnek (mármint, hogy ne oldalirányba görbüljön, hanem kifelé domborodjon), vagy ez normális ?
- Ha a külső szár egyik fele laza, hol kell pontosan húzni rajta?
|
|
|
2008-08-27, 12:48
|
|
|
Mamille
Hely: Budapest VI.ker
Összes hozzászólás: 1.125
|
|
|
|
2008-08-27, 12:56
|
|
|
Mamille
Hely: most már Budapest XI.
Összes hozzászólás: 2.376
|
Juli! Picinek nem lenne szabad oldalra billenie. Igazan segiteni nem tudok, mert nalunk is ez volt a duplakeresztessel. Az egyetlen megoldas amit talaltam az, hogy zsebeskeresztezettet kötöttem (WCC, WKT). Abban mindig biztonsagban volt es nem is nyeklett oldalra. En ugy is ereztem, hogy azt sokkal könnyebben lehetett feszesre huzni (Hoppediz leiras szerint kötöttem meg).
Tan mas többet tud segiteni.
Költözés miatt keveset vagyok online
|
|
|
2008-08-27, 14:07
|
|
|
Mamille
|
Megint nyűgös volt evés után, felkötöttem, most sikerült nem csáléra kötnöm. Azért a szárak így is lazák voltak, pont ott, ahol a baba fejét kellett volna tartaniuk, de nem tudtam szorosabbra húzni, egyáltalán nem tudtam rajta állítani. Újra kellett volna kötnöm asszem. A Nandut ilyen nehéz utánigazítani? Sajnos nem tetszett Lidinek, öt percig tűrte, aztán öt percig toporzékolt, érezhetően szabadulni akart a helyzetből, így levettem. Még mindig nem alszik, de legalább nem üvölt, iszonyat álmos mégsem tud elaludni.
Zsuzsa, megnézem akkor ezeket a kötözési módokat is (bár asszem a zsebeskeresztezetthez pont rövid a 4 méteres Nandum), nem adom fel az elsőnél, remélem nem végleg mondott nemet a hordozásra a csemete.
|
|
|
2008-08-27, 14:09
|
|
|
Mamaddikt
Hely: Franciaország - Lyon
Összes hozzászólás: 450
|
En annyit tudok segiteni, Juli, hogy nem csak a szeleket kell meghuzni a kendon, hanem "felcsipkedni centinkent" es ugy huzogatni, hogy mindenhol feszes legyen. Ertheto???
Amikor huzod a kendot a keresztezeshez, akkor nem csak a szeleit huzod, osszefogva, hanem "huzogatod" a "centiket". Jujj, hogy magyarazzam maskent?
Utoljára módosítva: missbl által : 2008-08-27 14:23
|
|
|
2008-08-27, 14:14
|
|
|
Mamille
|
Háááát...nem nagyon. Felcsipkedni centinként amikor megköti az ember vagy már azután, hogy a gyerek a kendőben van és utána kell igazítani? Attól tartok nem tudom magam elé képzelni.
Apropó, nem akarna valaki olyan videót csinálni, hogy milyen módszerekkel lehet lazítani a kendőn/levenni a gyereket?
|
|
|
2008-08-27, 20:23
|
|
|
Mamille
|
Juli! Ha a keresztezett kötés rövid kendős változatát kötöd, akkor azt nem lehet utólag állítani, azt előre kell fixre kötni, és utána jön bele a baba.
Az elöl kereszt elöl csomózott verzióját jól lehet állítani babuval együtt is. Ez úgy működik, hogy magadra veszed a kendőt és elöl kötsz egy szimpla csomót. Beleteszed a babát, és mikor benne van, kikötöd a szimpla csomót és addig húzod magadon a kendőt, amíg megfelelően szoros nem lesz, a szárak külön-külön is állíthatók, és a kendő szárainak mindkét szélét is meg tudod húzni egyesével. Ha eléág szoros, akkor megkötöd a kendőt újra. Elég szokott lenni a szimpla csomó, de duplát is köthetsz, ha úgy biztosabbnak érzed.
Nem tudom, Te mekkora méret vagy, nekem elég 4 méter ehhez a kötéshez, én kb. 160 cm vagyok, és 64 kiló.
|
|
|
2008-08-27, 20:28
|
|
|
Mamille
|
Mikor aludnia kéne, és álmos, és kendőbe tetted, próbálj vele mászkálni úgy 20 percet a lakásban. Arra meg szoktak nyugodni a síró babák.
|
|
|
| Topik eszközök |
Keresés ebben a topikban |
|
|
|
Hozzászólás szabályai
|
nem indíthatsz topikot
nem írhatsz hozzászólást
csatolhatsz
hozzászólást nem javíthatsz
A HTML kód kikapcsolva
|
|
|
A pontos idő 13:41 , a GMT +2 időzóna szerint.
|