Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Csíráztatás

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Csíráztatás

    Akció
    Nagyon drágák és ízetlenek a zöldségek, úgyhogy ismét elhatározásra jutottam...Sajnos egy adag megpenészedett, egy másik tartja magát,de még kemény a magnál pedig...Tapasztalatokat kérek!
    Manóim: Bori(- 2008 dec) és Hanni (- 2011 máj)no meg a csöpp kis ikrek Kincsi & Fruzsi (- 2014 szept)

    #2
    Én is, mert mindig megpenészedik Pedig állítólag nagyon egyszerű...
    Vera

    Comment


      #3
      a vitaminosban leírtam
      Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
      "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

      Comment


        #4
        Nekem nem szokott penészedni, vagyis csak 1x fordult elő amikor nem szelőzött. Én bögrébe rakok vizet, arra egy szűrőt a magokkal és rá egy gy kis tányért. Amikor bepenészedett akkor máshogy próbáltam, és nem kapott levegőt, sztem azért penészedett.

        Comment


          #5
          Milyen magokat csíráztassak? Egyszer kóstoltam lucernacsírát, az finom volt, utána meg napraforgó csírát, és az is (mindig ki kellett hámozni a megrepedt héjából, de nem zavart).
          Nagyon szeretnék csíráztatni, de én még ott tartok, hogy mit válasszak..?
          1 fiú, 2 lány

          Comment


            #6
            Most sikerült, nem penészedett be! Azt hiszem nem vizeztem eleget...De most a mag rész olyan kemény. Egyáltalán mikor jó, ehető...?
            Manóim: Bori(- 2008 dec) és Hanni (- 2011 máj)no meg a csöpp kis ikrek Kincsi & Fruzsi (- 2014 szept)

            Comment


              #7
              a 4. napon van benne a legtöbb vitamin.
              mit csíráztattál, h kemény a magja? napraforgót?
              Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
              "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

              Comment


                #8
                nekem a zsázsa és a lucerna jött be eddig, azoknak a magja is ehető, finom kicsi és puha. A zsázsacsíra kellemesen csípőskés ízű, az a kedvencem.
                Búza nekem pl nem jött be, egyenként nem volt türelmem leszedegetni a csírákat.
                Nekem van spéci kerámia csíratálam, bár gondolom simán anélkül is lehet.

                Kivic, milyen vitaminos topic?

                Eszter
                B1 (2004) és B2 (2007)


                Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
                Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
                Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

                Comment


                  #9
                  Én is lucernát és zsázsát szoktam. Búzát nem szeretem, mert édes.

                  Valaki nyitott ilyet (az egyik külföldi mami, Kmeldike asszem).
                  Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                  "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                  Comment


                    #10
                    Itt van: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=1883
                    Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                    "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                    Comment


                      #11
                      Ami nekem könnyen csírázott: retek, zsázsa, mustár, ebből a zsázsát szeretjük a legjobban. Lucerna és a vöröshagyma is sikerült, finom is (a hagymától azért hagymaszagúak leszünk..), csak kicsit lassan csírázott. Ami egyáltalán nem jött be, az a káposztarepce és a ruccola, az utóbbi csak vegyesen retekkel vagy zsázsával csírázott ki. A napraforgóról vegyes emlékeim vannak, ami hamar kicsírázott, az nagyon finom volt, de legalább a fele megpenészedett.

                      Comment


                        #12
                        Nekem a zsázsa és a búza is bejőtt. Én a búzáról nem szedegettem el a magokat, egybe megeszem, le kéne? A káposztarepce és hagyma nehezen, nagyon egyenetlenül csírázott ki, nem tudom hogy ez csak annak a magnak a hibája amit én vettem, vagy egyébként is ilyenek. Mást még nem próbáltam.

                        Comment


                          #13
                          Nem kell leszedni a magot, meg lehet enni szőröstől-bőröstől. Kivéve persze, ha kemény pl. napraforgó. Bár ahhoz pont ezért még nem volt szerencsém.
                          Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
                          "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

                          Comment


                            #14
                            Akkor jó Csak ikra írta, h neki ezért nem jött be.

                            Comment


                              #15
                              igen, nekem nagyon kemény volt a búza anno, amikor próbáltam. és a napraforgó is ezért, mondjuk azt héjastól meg sem próbáltam enni

                              Eszter
                              B1 (2004) és B2 (2007)


                              Új termékek érkeztek! http://dejavuvilag.hu/
                              Facebook, naponta frissül: https://www.facebook.com/dejavuvilag
                              Mamami topik: http://www.mamami.hu/forum/showthrea...t=deja+vil%E1g[/SIZE]

                              Comment

                              Mamami portál footer

                              Összecsuk

                              Friss bejegyzések

                              Összecsuk

                              Cikk a mamami portálról

                              Összecsuk

                              szivárvány
                              Betöltés...
                              X