Vissza   Mamami Fórum > Mamami témák > Hordozás > Hordozókendő és használata

Hordozókendő és használata Mindent a kendőkről és kötési módokról

Hirdetés a mamamin

Válaszol

Topik eszközök Keresés ebben a topikban
Régi 2008-08-28, 16:25   #11
kiskrumpli
Mamaddikt

kiskrumpli avatarja

Hely: Franciaország
Összes hozzászólás: 311
Alapbeállítás Lilulo kar

Sziasztok, jaj, de jo topik, pont erre vagytam!! Nekem is van egy kerdesem: Lilit haton hordom, vagy batyuban, vagy a hati zsebes keresztezettel. A Batyut tanfolyamon tanultam Szilikonnal, es mar akkor mutattam neki, hogy ha honalj alatt viszem a kendot (tehat nem a nyakanal, mert o mar hat honapos lesz), akkor a karjai fel percen belul elkezdenek lilulni. Pedig nem huzom tul szorosra a felso szalat, szoval, nem szoritja el a karjat. Ezen csak ugy tudok segiteni, hogy a kis konyokei polipkarjaimmal elkapom, es berakom a kendobe, ugyis szopizza az ujjat, igy legalabb a szaja elott van pont. De vicc nelkul, nem tudja valaki, mi van ilyenkor, mas baba is lilul? O meg egy aldott jo baba, sosem sir, meg akkor sem, ha lila a karja,szoval, nem tudom. Szeretnem ha kint lehetne a karja, mert ugy jobban kilat, mintha a nyakanal megy a kendo. Koszi az otleteket elore is. Jut eszembe, megjott az uj Girasol kendom, most szarad mar, majd kiprobalom azzal is, bar ha jol emleksze,m a tanfolyamon a kolcsonlanaban is lilult.

Budapesten tartok tanfolyamot az AFPB ajanlasai alapjan
kiskrumpli nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-08-28, 20:29   #12
kiskrumpli
Mamaddikt

kiskrumpli avatarja

Alapbeállítás

Eszembe jutott meg egy kerdes: a Girasol kendonek nincs jelolve a kozepe. Ki hogy jelolte sk? Esetleg foto is van rola? a ferjem megigerte, hogy megjeloli, mert en antitalentum vagyok a varrasban, de nem tudom, hogy mit csinaljon, valami cimket varrjon, vagy hogy is. koszi az otleteket!

Régi 2008-08-28, 20:59   #13
Varda Tintalle
Mamille

Varda Tintalle avatarja

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 4.787
Alapbeállítás

Lehet hímezni is a közepére valamit, pl. egy pontot, vagy karikát , de egy címke is megteszi.

A liluló karra sajnos nincs ötletem, úgy hangzik, mintha elszorítaná a vérkeringést a karjában a kendő, de furcsa, hogy miért pont a karjában. A tanfolyamon nem mondtak semmit?

Addigis, míg ki nem derül, miért, próbáld úgy kötni, hogy bent van a keze, de nem a nyakánál, hanem a vállánál fut a kendő felső széle.

www.hanami-teahaz.hu
Varda Tintalle nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-08-28, 21:14   #14
zsuzsmuzs
Mamille

zsuzsmuzs avatarja

Hely: most már Budapest XI.
Összes hozzászólás: 2.389
Alapbeállítás

En is csak azt tudom mondani, hogy kössd be a karjat. Ha nem lat jol ki akkor kösd magasabbra. Benit egy eves koraig mindig ugy kötöttük, hogy bent volt a karja es jol kilatott. Valojaban csak azert szoktunk at mert a klubban valaki kerdezte, hogy miert kötöm be a karjat es nem tudtam mit valaszolni ra.
keveset vagyok online
zsuzsmuzs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-08-28, 21:17   #15
kamcsatka
Mamilla

kamcsatka avatarja

Hely: Budaörs
Összes hozzászólás: 6.803
Alapbeállítás

Zsuzs, akkor szerinted ez nem egy régi Girasol, ami még más szövésű, meg vastagabb, mint az újak? Merthogy az újanak van középjelölése. Meg Kiskrumpli kendője túl olcsónak tűnt. Nehogy megijedj, Kiskrumpli, nincs semmi baj a kendőddel, Zsuzsnak is volt régi típusú!
orsi - http://hugipakk.blog.hu Hordozók: 3 Bamberoo MT, 1 Ellevil Jade Royal kendő. Én szervezem a budaörsi Babahordozó Klubot Kérdezz a Mei Tai-ról! Várlak a MAMAMI BOLTBAN! http://mamamibolt.hu http://mamamibolt.blogspot.com
Budaörsi Mamamik topikja
kamcsatka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-08-29, 09:16   #16
zsuzsmuzs
Mamille

zsuzsmuzs avatarja

Alapbeállítás

Szerintem ez egy uj tipusu (kerdezte is tölem kiskrumpli ) Abbol gondolom, hogy csapott vegü es nincsenek rajta rojtok. Lehet, hogy a közeppont jelöles meg kesöbb lett, vagy levette az azelötti tulajdonos.
Ha könnyü, akkor uj szövesü. A regiek rettentesen nehezek.
keveset vagyok online
Régi 2008-08-29, 10:12   #17
kiskrumpli
Mamaddikt

kiskrumpli avatarja

Alapbeállítás

Idézet:
Varda Tintalle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Lehet hímezni is a közepére valamit, pl. egy pontot, vagy karikát , de egy címke is megteszi.

A liluló karra sajnos nincs ötletem, úgy hangzik, mintha elszorítaná a vérkeringést a karjában a kendő, de furcsa, hogy miért pont a karjában. A tanfolyamon nem mondtak semmit?

Addigis, míg ki nem derül, miért, próbáld úgy kötni, hogy bent van a keze, de nem a nyakánál, hanem a vállánál fut a kendő felső széle.
Oke, azt hiszem valami ixszet fog belehimezni az uram. A karjara a kendos Andi sem tudott mit mondani, mint hogy a kendo nem szoritotta, megnezte. Fura. De most eskuszom, feltettem batyuba a Girasolba, es mintha nem lenne lila a karja kivul maradva sem. talan a nandu a bunos???? kiprobalom meg maskor is, most azert betettem a karjat, mert hazimunka van ezerrel, es nem veszem eszre, ha megis belilul. (na kozben fixaltam a fejecskejet, mert elaludt. Olyan rohejesen nezek ki ket kendovel magamon, ugye egy rovid kendo fogja a fejet*. ti is rohejesek vagytok igy? nyugtassatok mar meg. ) szoval, megnezem majd kesobb, hatha a nandu izelte csak el, akkor eladom a nandut. meg akartam tartani cserekendonek, ha mosom epp a girasolt; de ha ilyen, akkor eladom.

Régi 2008-08-29, 10:15   #18
kiskrumpli
Mamaddikt

kiskrumpli avatarja

Alapbeállítás

Idézet:
zsuzsmuzs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem ez egy uj tipusu (kerdezte is tölem kiskrumpli ) Abbol gondolom, hogy csapott vegü es nincsenek rajta rojtok. Lehet, hogy a közeppont jelöles meg kesöbb lett, vagy levette az azelötti tulajdonos.
Ha könnyü, akkor uj szövesü. A regiek rettentesen nehezek.
Es amikor a nyakanal kotod meg, akkor is jol tartja azert? ugy ertem, nekem az ad biztonsagot, hogy a karja alatt megy, hogy amikor feldobom a hatamra, es a szalakat huzigalom, akkor az tartja ot jol.

Na Kamcsatka, megijedek, hogy csunya regi kendot vettem.

Amugy nincs rajta rojt, de nem csapott vegu, ha a csapott veg azt jelenti, hogy ugy harant van trapezba levagva a vege. Ennek egyenes. na mar telleg lefotoztatom apaval, es akkor meglatjatok, hogy milyen szinu, es akkor talan tudjatok, hgoy uj vagy regi. De nekem nem tunik neheznek amugy az anyag. bar lehet, hogy a nanduhoz kepest semmi nem nehez.

Régi 2008-08-29, 11:15   #19
Letchie
Mamille

Letchie avatarja

Hely: Szentendre
Összes hozzászólás: 3.833
Alapbeállítás

Sikerült!!! Addig próbálgattam, amíg sikerült úgy megkötnöm, hogy elég szoros legyen és ne dőljön benne oldalra a kicsi. Csak a szorosságról alkotott felfogásomat kellett felülvizsgálnom és máris ment. (160 cm/56 kg vagyok, 4 méteres Nanduval és még mindig az elől keresztezett rövid változatát próbálom)

El is aludt benne 5 percnyi toporzékolás és szabadulási kísérlet után. Viszont két óránál tovább nem bírta, izzadt, felébredt, ki kellett vennem, de akkor meg felébredt és nem tudott visszaaludni. Olvastam máshol is, hogy picibabáknak ilyen időben inkább a rugalmas, vékony kendő a jobb. A Nandu elég vastag és nekem a térdhajlatát nyomja meg. A feje rögzítése kapcsán még mindig nem vagyok biztos benne, hogy jól csinálom. Szereti hátra hajtani a fejét, mintha nem viselné el, hogy van rajta valami.

Kérdés: Hogyan veszitek le a kendőből úgy a gyereket, hogy ne ébredjen fel?

Utoljára módosítva: Letchie által : 2008-08-29 11:17
Letchie nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-08-29, 13:20   #20
zsuzsmuzs
Mamille

zsuzsmuzs avatarja

Alapbeállítás

Juli! Gratulalok!
Alvo gyerek leszedes: passz, nekem az sosem sikerült.

Kiskrumpli! Igen, akkor is jol tartja. Söt en ugy biztonsagosabbnak is erzem, mert körül veszi a gyerket az egesz kendö.
Kendö: A regi Girasol tenyleg NAGYON vastag. Szerintem a Nandunal is nehezebb, bar nem hasonlitottam össze.
Akkor lehet, hogy ez valami közbensö kendö, nem tudom. Ja meg egy kerdes. Ugyanolyan szinü a ket oldala, vagy van egy "rossz" oldala?
keveset vagyok online
Válaszol

Topik eszközök Keresés ebben a topikban
Keresés ebben a topikban:

Részletes keresés

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz topikot
nem írhatsz hozzászólást
csatolhatsz
hozzászólást nem javíthatsz

A BB code = bekapcsolva
Smileyk bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva

Fórum ugrás

A pontos idő 21:59 , a GMT +2 időzóna szerint.