Közlemény

Collapse
No announcement yet.

3 éves koron túl szoptató

Collapse
X
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  3 éves koron túl szoptató

  Szeretnék olyan édesanyát találni, aki 3 éves koron túl is szoptatta, de legjobb lenne, aki még szoptatja gyermekét. Egy másik mamának szüksége lenne támogatásra.
  Előre is köszönöm!
  Csörgő Szülőhangoló

  #2
  5 éves korig szopott a nagy, átadta a kicsinek ezért már nem szopizik. Most a kicsi. Megfelelek?
  Ilka

  Comment


   #3
   Júliusban elmúlt 3 éves a kislányom, akit jelenleg is szoptatok ( 11 hónapos testvérével együtt), és úgy tűnik, nem mostanában fogja abbahagyni. Bár nálunk van egyéb probléma is (a kicsi szopizásával), azért kitartunk...Napi 3-4 alkalommal fejnem is kell. Szívesen támogatom, ha megfelelek.
   Üdv: Szamóca
   Szamóca
   (Liliom: 2005.07.24, Sámuel:2007.09.11, mindketten otthon, háborítatlanul.)
   tandem szopizunk, együttalszunk, hordozókendőzünk

   Comment


    #4
    Sziasztok!
    Köszönöm, hogy írtatok.
    Írom priviben.....
    Csörgő Szülőhangoló

    Comment


     #5
     Kedves Szamóca!
     Nagyon köszönöm, hogy szakítottál időt!
     Csörgő Szülőhangoló

     Comment


      #6
      hónap végén lesz négy, egy hónapja spontán választotta el magát... ha még aktuális, szólj.
      Bonyolult (Bence 04.10.24.)
      HipnoSzülés a tévében

      Comment


       #7
       Szia!

       Szükséged van még tanácsra? Fiacskám 4 éves koráig szopizott, aztán azért maradt abba, mert már fájt nekem. Ezt megértette és egyre rikult. Ma már 5 múlt és ott tartunk, hogy még simizi, néha szimatolja (mert "olyan jó az illata"), de mivel kistesót várjuk, nagyon érzékeny a mellem, nem tudom neki odaadni, mert most meg emiatt fáj. Megértő, de látom rajta, hogy még enné. És ki is jelentette, hogy ha tesó megszületik és cicit eszik, abból őt se hagyhatom ki, mert az az övé is
       Ja, és velem alszik, és alvás közben automatice a mellemre téved a keze (pizsi alá persze).
       Kitti, 4 fiú, 1 lány és 1 picibaba hurcizós, sokáig szoptatós, együtt alvós anyukája. (Tudom, bátor vagyok ennyi gyereket bevállalni, de valójában őrült )

       Comment


        #8
        Ilkamama eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        5 éves korig szopott a nagy, átadta a kicsinek ezért már nem szopizik. Most a kicsi. Megfelelek?
        Ezt hogy érted el?? Az én 5 évesem nehezen veszi, hogy a cici másé lesz. Tudnál tanácsot adni, mit tegyek, hogy ne legyen nagyon féltékeny a kicsire?
        Kitti, 4 fiú, 1 lány és 1 picibaba hurcizós, sokáig szoptatós, együtt alvós anyukája. (Tudom, bátor vagyok ennyi gyereket bevállalni, de valójában őrült )

        Comment


         #9
         Engem is érdekel, hogy történt ez a spontán elválasztás. Bár Benedek csak 3 lesz novemberben, de elképzelhetetlennek tartom, hogy valamikor magától abbahyagja.

         Comment


          #10
          Ind, egy évvel ezelőtt én is így gondoltam. De most már hiszem, hogy elfogják választani magukat. Egyre ritkábban kérik, ahogy meglátnak nem ez az első ami eszükbe jut, éjszaka már egyáltalán nem ébrednek fel, előfordult, hogy anyuméktól nem akartak hazajönni, ott aludtak, így szopi sem volt 2 napig.

          Comment


           #11
           Igaziból nem tudom, mi történt Misiben, csak tippelni tudok. A várandósság alatt folyamatosan vártam, hogy majd nem lesz tej, meg megváltozik az íze, nem fér hozzám, de semmi. Ugyanolyan lelkes volt, és nagyon megértő az első trimeszterben, mikor érzékeny volt a cicim. Olyan finoman csinálta, amennyire csak tudta. Mindig mondtam neki, hogy jó, lehet, de ha megszületik a kicsi, akkor először az övé, utána jöhet. A várandósságom vége felé aztán egyre kevesebbszer kért, de nem felejtett, egy héttel a szülés előtt még szopizott, de utána nem. Mivel Júlia otthon született, és ő is ott volt, sőt ő vágta el a köldökzsinórt, részese volt az egész folyamatnak, valami történt a fejében, mert azt mondta, "Meghagytam neki". Ezzel levált. Két hét múlva szóltam neki, hogy szívja ki a felesleget, de nem tudta mit kell csinálni. Bár előtte is tartott 3 hetes szünetet, és nem felejtett. Most igen. Néhányszor még kapacitált, hogy tanítsam meg újra szopni, de mondtam, hogy azért felejtette el, mert már nincs rá szüksége. Már nem is simogatja, pedig korábban nagyon szerette. Tényleg elköszönt tőle, nincs rá szüksége.
           Nekem csak az a kérdésem miért volt rá szüksége ennyi ideig? Erre tud valaki válaszlehetőségeket?
           Ilka

           Comment


            #12
            Sziasztok!
            Először is nagyon köszönöm, hogy jelentkeztetek. Nekem tulajdonképpen nem tanácsra volt szüksségem, hanem olyan édesanyát kerestem egy másik anyukának, aki éppen aktuálisan tud beszélgetni erről.
            Az én éppen szopó kisfiam "még csak" két és fél éves. A többieket pedig nem szoptattam ilyen hosszan, és az édesanya kérése kifejezetten az volt, hogy olyanokkal beszélgetne, akivel egy cipőben járnak. Közben volt nálam konzultáción, és ide is talált azóta Hozzátok a fórumra Így aztán teljes a támasz.....
            Ildi!
            A legtöbb gyermek, aki maga választódik el valamikor 2 és fél és 6-7 éves kora között teszi ezt. Sajnos nálunk alig találkozni olyan családdal, ahol ezt van mód: külső és belső lehetőség megvárni...hiszen tudjuk, hogy mekkora befolyással van a társadalom, a neveltetés, a belső elszántság a szoptatás sikerére és időtartamára is.
            Ebből is látszik, hogy nagyon nagy az egyéni eltérés, amit például éppen ilyen dolgok befolyásolnak, mint a kistestvér születése. A nagyobbik gyerkőc pontosan érzi, tudja, hogy fontos dolog készülődik. Temperamentumától, a szülők hozzáállásától, attól függően, mennyire vonják be a gyermeket is a készülődésbe érzelmileg, vagy értelmileg, szóval ettől mind függ az, hogy hogyan reagál. Ez az a helyzet, amiben elválasztja magát, vagy épp ellenekezőleg, tovább szopik, mert ezzel segíti magát át ezen az időszakon.
            Nem tudom, a kérdéseddel erre gondoltál-e.....
            Csörgő Szülőhangoló

            Comment


             #13
             Szilikon,
             voltam ám korábban a honlapodon, de nem tudtam hova írjak.
             Hát valami olyasmire gondoltam, hogy nem annyira törekedett pl önállóságra, meg ősbizalom elvesztése, miért volt ennyi ideig szüksége a szoros kapcsolatra. erre, ilyenekre van valami okos cikk, tudomány stb.
             Ilka

             Comment


              #14
              Hogy miért vannak olyan gyerekek akik igénylik a hosszan tartó szopizást, nem tudom... Minden estre érdekes bejegyzést olvastam ezzel kapcsolatban az egyik kedvenc blogomban:http://szirkababa.blogspot.com/2008/04/fehrlfia.html

              A legtöbb gyermek, aki maga választódik el valamikor 2 és fél és 6-7 éves kora között teszi ezt. Sajnos nálunk alig találkozni olyan családdal, ahol ezt van mód: külső és belső lehetőség megvárni...hiszen tudjuk, hogy mekkora befolyással van a társadalom, a neveltetés, a belső elszántság a szoptatás sikerére és időtartamára is
              Itt pedig egy igazán hosszan szoptató anyuka története: http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74
              (Az igazság az , elsőre engem sokkolt a dolog.)

              Különben a cumizást, ujjszopást sem tekintik kórosnak 5-6 éves korban sem, erről sem mondanak le hamarabb a gyerekek ha a szülők nem avatkoznak be.

              Comment


               #15
               Megnéztem ezt a kiis filmecskét, engem sokadjára is sokkolna. Sajnos a hangot nem hallottam, úgyhogy azt nem tudom, mit mondhatott a nő, de ilyet én biztosan nem akarnék. Lehet, hopgy én vagyok a gonosz, de én nagyon örülnék, ha 3 éves kora környékén abbahagyná. Ha nagy az ellenállás, nyilván nem tudok mit csinálni, de azt már mondogatom, hogy nemsokára itt a szülinapja, már nagyfiú lesz, elfújja a gyertyáit és vele együtt a tejcsit is. Lehet, hogy ő 5-6-7 évesen maguktól abbahagyják, de az nekem már nagyon nem tünik természetesnek (még, ha sok helyről hallom, hogy ténylég így van), én nagyon nem szíveen húznám addig. Arról nem is beszélve, hogy szeretnék 3. babaát, de 3at egyszerre már biztosan nem szoptatnék. Ő különben csak elalváshoz kér (tehát du. és este, plusz általában 1* éjjel).

               Ilkamama! Az egész szülés a szeme előtt zajlott? Jól bírta? Nem félt, hogy mi történik, vagy előre mindent elmondtatok?

               Comment

               Betöltés...
               X