Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Szoptatás - 2 éves koron túl

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Az én lányom 2,5 évig szopott, de utána még különböző időközönként rákérte magát, volt hogy 1 év múlva is, amikor kistestvére született, és ő is tudott még szopizni.
    Orsi, aki 3 gyermek( Zs 18 éves, N 16 éves, és B 11 éves) anyája.

    Comment


      Köszönöm a válaszokat!
      Azóta hol kéri, hol nem, nekem már elég megterhelő, mert az ő technikája eléggé fájdalmas. (Ez hosszú történet, nem jól vágták fel a lenőtt nyelvét és egyéb is van.) Ezért, ha adódik lehetőség, inkább megölelgetem, vagy elterelem a figyelmét.
      Egyébként édes, rendületlenül szoptatja a babáját, akinek nőnek a fogai (mint huginak), a napokban engem is megszoptatott, és az anyatejet nemes egyszerűséggel "igazi tej"-nek hívja. Szemben a boltival.
      Zsombor (2011.02.) és Janka (2013.02.)

      Comment


        Sziasztok!Véleményeteket szeretném kérni,a nagyobbik fiam 3 éves múlt,nemrég hagytuk abba teljesen a szopit. Fél éves az öccse,tandemben szopiztak,bár Sebi jó ideje már csak altatashoz szopizott.Szerintem elég szepen,termeszetesen hagytuk abba,nem volt nagy harc belőle,megértette. Viszont egy ideje mindent a szajaba vesz és nyalogat,rágcsál,szinte öntudatlanul,észre se veszi magát.Nem az elvalasztodassal kezdődött,valamikor az elmúlt félévben jött be. Kint van az összes foga már. Mi lehet ez?Kistesó miatti lelki trauma?Teny,h sokkal kevesebb időm,turelmem jut rá.... Vagy a cici hiányzik neki?De amúgy nem is nagyon emlegeti,nem zavarja,h a tesot szoptatom. Néha már aggasztó,amit csinál... Tapasztalt már valaki ilyesmit? Már azon gondolkoztam pszichológust kéne megkerdeznem..... Köszi előre is 😊

        Comment


          Bendy, ez életkori sajátosság, minden 3 éves a szájába vesz mindent egy ideig.
          Coffie

          Comment


            Sziasztok,még csak az elején jàrok a hsz. olvasàsànak,de nagyon hàlàs vagyok ,hogy olvashatom,hogy nem vagyok egyedül a hosszantartó szoptatàssal.
            Màsodik gyermekem,Juli ,2,5 éves és még igény szerint szopizik éjjel nappal. Mondjuk most màr azért éhszaja igazàn nyugton hagyhatna,mert a tesójàt is szâmítva közel 5 éve nem aludtam egyhuzamban 4 órànàl többet.Àllandóan ébreszt.
            És vannak a környezetemben akik nagyon elítélőek.Ez rosszul esik.

            Majd írok még.Üdv:Eszter
            "Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget. Csak egy tűzhelyet kívánok. Hívó lámpafényt, meleget azoknak, akiket szeretek... " Fekete István

            Comment


              Bendy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Viszont egy ideje mindent a szajaba vesz és nyalogat,rágcsál,szinte öntudatlanul,észre se veszi magát.Nem az elvalasztodassal kezdődött,valamikor az elmúlt félévben jött be. Kint van az összes foga már. Mi lehet ez?
              Megerősítem az előttem szólót, ez a szájbavesz korszak visszatér, normális életkori sajátosság, valószínűleg semmi köze nincs nálatok sem a kistesóhoz, sem az elválasztáshoz.

              A nagyobbik gyerekemnél pont 3 évesen volt, kistesó születése körül vagy fél évig, pedig tandemszopi volt.
              A kisebbik gyerekemnél később jött, talán inkább közelebb a 4-hez (és még szopizott akkor valamennyit...)
              Vera, két lány (2008, 2011) anyuja
              türelemjáték

              Comment


                Köszönöm nagyon a megnyugtató válaszokat

                Comment


                  Köszönjük a topikot, sok megerősítést nyertünk belőle, hát csatlakozunk.
                  V márc-ban töltötte a kettőt, továbbra is számtalanszor veti rám magát "balcici-jobbcicit" követelve.
                  Esetleg bejelenti, hogy "Cica lettél, nyaú-nyaú!" (Mármint hogy ő, és annak meg, ugyebár jár a tejcsi...)
                  Vica és Vincekisfiú (2014.03.20.)

                  Comment


                    Jaj, Vica, már ő is kétéves! :-O

                    Comment


                      OFF: Szia, Vica! A szorgosak már kétévesek, a még szorgosabbak meg kétgyerekesek!
                      R is lelkes még, vagy lassan a kicsivel nőttök bele a topikba?

                      ON: Én mostanában legfőképp olyanokon töprengek, hogy pl. mennyi idősen lehet majd V-t a tejcsin kívül mással is megnyugtatni, ha úgy istenigazából kiborul? Igazi láncszopista, kb. mint újszülött
                      korában, minden bajra ez a megoldás (nemhiába csodaszer, na ), kivéve, ha úgy dönt, h ő felháborodott ÉS önálló, mert akkor úgy bömböl szegényke, hogy: "Nem kérsz ciciiiit!" (Aztán persze néhány perc múlva dehogynem. Esetleg: "Anya kimegy, kapsz ciciiit!" (Hogyne, hagyjam csak ott!)

                      Ősszel pedig, úgy néz ki, indul a bölcsi majd' 3 évesen, de nem lesz könnyű. (Nekem legalábbis.) Azt már kigondoltam hosszú vívódással, hogy szeretném (elnyújtott beszoktatással, ottalvás csak kb. 1 hónappal később, ill. ha akar, hamarabb (remélem, rugalmasak lesznek, elvégre kinek kell egy nemalvó, nyűglődő gyerkőc?) Itthon meg szopizunk majd ISZ reggel, délután, hétvégén. Annyit kértek, h a déli alvás előtt már ne legyen szopi (nincs is. Legalább percekkel előtte véget ér, hátsimire alszik el... ).
                      Viszont azt kéne kitalálnom, milyen irányelvek legyenek a beszoktatásra. V egy új, nyüzsgős helyzetben típusosan fél óra után ciciért kiált. Legyek kemény, és ragaszkodjak a csak otthonhoz? Vagy legalább a bölcsi kapuján kívülhöz? Alapvetően semmi bajom nem lenne egy egymást üdvözlő összebújással a nap végén, mikor majd érte megyek, akár az átadóban, de félek, hogy ez a beszoktatás alattcsak összezavarná, és a bölcsivel való ismerkedéshelyett nonstop kinn kucorognánk...
                      Vica és Vincekisfiú (2014.03.20.)

                      Comment


                        Bocsánat, lehet, hogy az utóbbi gondolatokat a bölcsis topikba illett volna inkább küldenem .. azért remélem, itt is megtalál néhány sorstárs minket.
                        Vica és Vincekisfiú (2014.03.20.)

                        Comment


                          drvargavica eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Bocsánat, lehet, hogy az utóbbi gondolatokat a bölcsis topikba illett volna inkább küldenem .. azért remélem, itt is megtalál néhány sorstárs minket.
                          Nem baj, engem pl. ebben a topicban érdekel a téma. Bár lassan már mehetnénk a 3 évesbe, nemsokára annyi lesz a kicsim... És bár még nem megy oviba. De a bölcsiben vagy csak otthon szopihoz ez jutott eszembe: szerintem erre nincs recept, te tudod legjobban eldönteni, neki hogy lenne jobb a beszokás, de amennyiben úgy döntesz, hogy bölcsiben nem lesz szopi, akkor szerintem már jóval előtte érdemes bevezetni, hogy csak otthon, ne a bölcsihez kösse. Én pl. a magam részéről egy ideje már csak itthon engedem szopizni Marcit, játszóházban, zeneiskolában stb. nem. Egy darabig próbálkozott, de egy idő után megszokta, hogy csak itthon lehet. Mondjuk az még nem állt össze neki, hogy pl. idegen férfi vendégek előtt itthon sem, dehát ne akarjunk mindent egyszerre...
                          Egy egyetemista lány, egy tizenegyedikes fiú, egy hetedikes fiú és egy negyedikes fiú anyája

                          Comment


                            drvargavica eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            OFF: Szia, Vica! A szorgosak már kétévesek, a még szorgosabbak meg kétgyerekesek!
                            R is lelkes még, vagy lassan a kicsivel nőttök bele a topikba?
                            Á, a kicsi még csak 7 hónapos. Raul júliusban lesz három. De már unom szoptatni, meg el is lenne nélküle. Úgyhogy ő már csak napi kétszer kap, és már csak addig, amíg tart a doboz gyufa, amiből mindig gyújtunk egyet. Csak utána legyek kemény! Úgy időzítettem, hogy se az ovival, se a születésnappal ne érjen össze. Egy nyaralás elején, de nem az első napon "fogy el a tej" (a kicsi a másik mellből kap, abban lesz még).

                            Comment


                              Vica,
                              Ez a nyaralás ez jó szerintem, nálunk Kincső pont így hagyta el a szopit (igaz, már majdnem 5 éves volt...), hogy elmentünk nyaralni, és az annyira lekötötte, hogy el is felejtette a cicit. Aztán otthon persze kérte, de mondtam neki, hogy ha egy hétig nem kellett, akkor most már hadd ne kezdjük újra...
                              Ani, Boglárka Blanka (2006.11.05.), Kamilla Kincső (2010.10.26.) és Barbara Bodza (2016.09.16) anyája, hordozási tanácsadó vagyok (hordozo.hu), keress bátran, ha segíthetek Neked

                              Comment


                                Babola, koszi a tippet, tenyleg nem lenne jo kizarolag a bolcsihez kotni a tejcsimentesseget... Mondjuk most pl. meg elkepzelhetetlen egy kiados jatszizas szopizas nelkul... Az mondjuk megy neha, h mindket oldalon 10-ig szamolunk (ezt a tippet is itt olvastam, hala erte! ), aztan uzsgyi a kapuhoz/hintahoz/csuszdahoz. Aztan nyar vegere hatha el is feledkezik rola... Meg segit a megelozo etetes/itatas, mert enni aztan nem ker soha, csak balcicit... Van igy mas keteves is? Max. elfogadja/csatlakozik hozzam. Vagy nyugos/merges lesz az alacsony vercukortol...
                                Vica szurkolok, hogy bevaljon a cseles terv!
                                Vica és Vincekisfiú (2014.03.20.)

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X