Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Mosható melltartóbetét

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    Sziasztok!
    Hú de rég járt itt ember...
    Aventes moshatón gondolkozom, látom, elég vegyesek a vélemények. Aki már próbálta, ahhoz lenne két kérdésem: kúp alakú-e vagy tök lapos, ill. hogy a csipkéje mennyire üt át a ruhán?
    Ági

    nagyfiú (2012), nagylány (2014) és picilány (2017)

    Comment


      Én monapel mosható betétet használok, az átlátszik sajnos, mondjuk most már nem para annyira, de én az eldobhatót nem is próbáltam, úgyhogy eddig azt hittem az ugyanolyan átlátszó, mint a mosható. Mondjuk így 3,5 hónap után tuti nem váltok, de ha az Aventes mosható jobb, arra szívesen átállok. És hello Ági, szintén Óbuda :-)

      Comment


        Marcsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A selyem-gyapjú betét valóban eldeformálódik mosáskor, rá is írják, hogy mosás után kézzel formára kell húzogatni. A selyem pedig nem a szokványos selyem, amelyből ágynemű is készül, hanem burettselyem, gyógyselyem. Annak ellenére, hogy a mosása, vagyis inkább a szárítása valóban macerás, én nagyon szerettem, mert a sebes, fájós cicire nagyon kellemes viselet volt. Míg minden más betét bántotta a bőrömet, ez puha és finom maradt. A nedvességet pedig jól beszívta, viszont arra valóban nem kell számítani, hogy órákig szárazon tart. Ez inkább tényleg gyógycélra való, én csak otthon használtam, vagy ha nagyon érzékeny volt a mellem.
        Júj igen, nekem is volt egy pár ilyenem. Asszem ez volt az első pár betétem. Tényleg kényelmes volt, finom puhi selymes, bár nekem a beslő fele is csupa lanolin lett a cicikenegetéstől (kisebesedett cicire csak a sima lanolin vált be). Na meg tényleg elég érdekes fiormára száradt, hiába húzkodtam formára.

        bszilvi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Én BabyBruin moshatót használok. Nekem nagyon bejött,tudom ajánlani. Kényelmes, olcsó, és lényegesen jobb, mint az Aventes. 2 db van egy dobozban és hozzá való mosózsák. A Rossmannban is lehet kapni.
        Tyű, végre valaki, aki még ilyet használ! Nekem is ez vált be, belül fincsi puha flanell, amely sok mosás után sem lesz kemény, kívül valamilyen csipkés anyag. 2 db/cs.+ mosózsák, kb 600 Ft. Auchanban, Rossmanban kapható (biztos máshol is, de én itt vettem). Elég jól bírják, nekem majd' 3 évesek az első darabok, második gyerekkel nyúzom őket (én bevallom, most is rakok még be, pedig már a kisebbik is elmúlt egy éves. Igazából most már nem igazán csöpög, vagy max ritkán, de elszoktam tőle, hogy csak a melltartó ér a cicihez. Vagy hát a cicim szokott el tőle .) Szóval 3 éve majdnem folyamatos használatban vannak. Sajnos ez is áttetszik pólón olykor, de nem nagyon érdekel újabban. .
        Jaaa, meg amim még van, azt Encsi varrta valamikor tavaly (volt egy ilyen "akciója", hogy varrt egy nagyobb adagot, mert maradt bambusza). Ez belül bambusz (juj de fincsi puha, nagyon kellemes), kívül asszem flanell és van köztük valamilyen vízzáró is asszem. Kicsit vastag, de nagyon jó nedvszívó. 5 pár volt postával 3000 Ft.
        Ficcs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Sziasztok!
        Hú de rég járt itt ember...
        Aventes moshatón gondolkozom, látom, elég vegyesek a vélemények. Aki már próbálta, ahhoz lenne két kérdésem: kúp alakú-e vagy tök lapos, ill. hogy a csipkéje mennyire üt át a ruhán?
        Ti hol találtok Aventes moshatót? én még itthon sosem láttam boltban. (külföldön sem, de tesómnak pl olyan van és ő nem itthon lakik).

        Jaaa, amúgy én csakis moshatót használok, első gyerekkel az elején próbáltam az eldobhatót is (NUK illetve Babylove-ot), de nekem nagyon belefülledt a cicim, fájt is tőle, nem szerettem. Nekem megváltás volt a mosható. Abban remekül szellőzik a cici. Asszem egyedül a Lansiloh eldobhatóiban nem fájt. De azt meg nagyon drágán árulták.
        Most második gyerekkel is próbáltam párszor az eldobhatót, mikor elfogyott a mosható, de azóta sem vagyok meggyőzve. Nem tudom, milyen gyakran kéne cserélnem, hogy ne fülledjen be.
        JuLaBe

        Comment


          Én vettem magyar gyártmányt, lehet hogy az általatok említett monapel, de lehet hogy nem. Jó vastag, és nagyon nem fekszik fel Természetesen mindenen átlátszik, nem is szerettem. Aztán ezért vettem méregdrágán aventeset, ami szép vékony, csipkés, és bár nem kúp alakú, sokkal formázottabb, a széle is vékonyabb. De ez is átlátszott Ráadásul a magyarhoz képest szinte semmit nem tudott felszívni, nagyon hamar elázott ha több tej folyt ki. És utáltam hogy bár mosózsákban mostam, nagyon hamar kiszöszösödött a flanel, ami kényelmetlen. Mivel nekem még jópár évvel a szoptatás után is csöpögött a mellem, folyamatosan használtam őket egészen a második babó születéséig. Megoldás csak az volt, hogy vagy vastagabb melltartót használtam, vagy nem használtam szűk pólókat. Mert baleset esetén akkor a póló is átázott : A végső megoldás: vettem 2000 Ft-ért tecsó szivacsos melltartót Soha nem volt szivacsos melltartóm, a nagyobb melleimhez nem is igazán tartottam ésszerűen, de bevált!! Azóta sem ment szét (hihetetlen), és abban ugyan nem látszott át semmilyen melltartóbetét Direkt pánt nélkülit vettem, így nyáron az összes öltözködési problémát megoldottam.

          Második szülés után a gyerekágyon kaptam eldobhatót, mert egyszerűen szétáztam a moshatóval, még a magyar vastaggal is Nekem az volt a csoda: leheletfinom a széle, nekem semmin nem látszott át, és rengeteget bírt felszívni. Totál más mint a mosható, azt hiszem valami sima dm márkás volt, talán babylove. Magamtól ki nem próbáltam volna. Utána vettem még egy dobozzal, de egyrészt az eldobható cuccokat nem szeretem, másrészt szerencsére most nem volt csepegés, az igény szerinti szopi mindent megoldott Szóval szerintem egyöntetű megoldás nincsen, mert ami szív és vastag, az átlátszik Ami meg vékony és sokat bír, az műanyag és szennyezzük vele a környezetet, ráadásul drága mert sokat kell belőle venni.
          Utoljára szerkesztette bellatrix; 2014.10.03., 01:51.
          Verus és az örökmozgók: S(9,8) & B(6) & B(0,9)
          hordozási tanácsadó (ClauWi)
          KreaTúra blog
          "Akkor jársz jól, ha mind közelebb lépsz ahhoz, amitől félnél"

          Comment


            Amúgy az eldobható is átlátszott nekem, csak a libero testszínű nem.

            Comment


              Én is hasonló tapasztalatokról tudok beszámolni, mint az előttem szólók. Aventes moshatót használtam a csak anyatejes korszakban, nem sokat bírt, amikor elkezdte a lányom átaludni az éjszakát (az a rövidke boldog két hónap ), akkor áztam vele rendesen. Nekem nedvszívás tekintetében a libero eldobhatós jött be a leginkább, így ha hosszabb ideig nem szoptattam, akkor azt használtam. Most, hogy már hozzátáplálunk nincs nagyon csöpögés, úgyhogy elég az avent és vettem monapelt is, de annak a nedvszívóképességéről már nem tudtam meggyőződni. Mivel vékony szoptatós melltartókat használok, így mind átlátszik, a liberonak igaz, hogy vékony a széle, de van mellbimbónak kialakított része, így azzal meg az a fura egy kicsit

              Comment

              Mamami portál footer

              Összecsuk

              Friss bejegyzések

              Összecsuk

              Cikk a mamami portálról

              Összecsuk

              szivárvány
              Betöltés...
              X